فعالیت‌های کانون و آموزش و پرورش باید مکمل یکدیگر باشند

استاندار خوزستان گفت: فعالیت‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و آموزش و پرورش باید مکمل هم باشند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان، غلامرضا شریعتی در جلسه‌ای که با حضور مدیرکل، معاون فرهنگی، معاون امور اداری و مالی و روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان و مدیر کانون زبان این استان سخن می‌گفت با بیان این مطلب افزود: اگر نگاهی به برخی از کشورهای توسعه‌یافته بی اندازیم فعالیت های نهادی همچون کانون و آموزش و پرورش در آن کشورها مکمل یکدیگر هستند.

وی اضافه کرد: اگر به مدارس و دروس آن‌ها دقت کنید وقت زیادی از دانش‌آموز ابتدایی به مطالعه کتاب‌های خارج درسی اختصاص دارد و بچه‌ها پس از مطالعه کتاب‌ها برداشت‌های خود را از آن کتاب، قصه، داستان و رمان بیان می‌کنند دقیقاً کاری که در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ما انجام می‌شود.

استاندار خوزستان با اشاره به این‌که، هدف کار سازمانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در جامعه امروز ما به یک مسئله مهم و یک الزام تبدیل شده است تأکید کرد: اگر بناست دانش‌آموز ما رشد کند و بتواند متناسب با نیازهای روز جامعه بینش و مغزش پرورش پیدا کند نیاز است از ابتدا در امور جامعه مداخله کرده و از وقایع آن مطلع باشد تا بتواند خود را به سمت هدف‌های عالیه بکشاند و فردی نشود که منتظر باشد تا کسی بیاید یا نیاید با انتخاب کند یا نکند.

استاندار خوزستان استقبال بیش از 900 هزار کودک و نوجوان خوزستانی از فعالیت‌های کانون در بازه‌ی زمانی تیرماه 94 تا مرداد 95 را نشان از توجه قابل‌ملاحظه خانواده‌ها از فعالیت‌های کانون دانست و خاطرنشان کرد: آمارها نشان می‌دهد مردم به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به‌عنوان یک نهاد فرهنگی تأثیرگذار در مسائل پرورشی و تربیتی فرزندانشان توجه دارند و این مهم باید برای مسئولین کانون بیشتر موارد دیگر اهمیت داشته باشد.

وی همچنین تأکید کرد: هرچه کارهای فرهنگی، فکری، پرورشی و آموزشی در محیطی بی حاشیه، بی سروصدا و در یک جو آرام‌تری برگزار شود سالم‌تر و نتایج آن مطلوب‌تر و علمی‌تر خواهد بود و در غیر این صورت اگر درگیر مسائل حاشیه‌ای، سیاسی و بعضی از دخالت‌ها شود هدف اصلی خود را گم خواهد کرد و به همین علت اثربخشی و تأثیرگذاری خود را از دست خواهد داد.

استاندار خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود به مرکز کانون زبان ایران در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: کانون زبان ایران یکی از مراکز معتبر در آموزش زبان‌های خارجی است و کار خود را کاملاً علمی به پیش می‌برد.

وی اضافه کرد: چون کار در کانون زبان ایران بر چارچوب علمی استوار است هم اثرگذاری و هم اثربخشی بالایی دارد و از این بابت قابل تقدیر و قدردانی است.

بر اساس این گزارش در این نشست نیز مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان به فعالیت‌های یک‌ساله کانون از تیرماه سال گذشته تاکنون اشاره کرد و گفت: با گسترش مراکز فرهنگی هنری کانون در راستای توسعه خدمت‌رسانی فرهنگی به کودکان و نوجوانان این خطه از ایران اسلامی قدم برداشته‌ایم.

وی با اشاره به این‌که از تیرماه 1394 تاکنون 2 مرکز ثابت فرهنگی هنری، 2 کتابخانه‌ی سیار روستایی، یک کتابخانه‌ی سیار شهری و یک کتابخانه پستی راه‌اندازی شده است افزود: در طول این یک سال تعداد مراکز کانون را از 52 مرکز به 58 مرکز افزایش دادیم.

شنبدی افزایش تعداد مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در استان خوزستان را در راستای عدالت آموزشی و توسعه فرهنگی بیان کرد و توضیح داد: ما با راه‌اندازی مراکز سیار و پستی، خدمت‌رسانی فرهنگی خود را در مناطق محروم روستایی و حاشیه شهر گسترش دادیم تا کودکان و نوجوانان این مناطق بتوانند از برنامه‌های فرهنگی، هنری، ادبی، علمی و مذهبی کانون استفاده کنند.

این مدیرکل فرهنگی در ادامه به افتتاح اولین مرکز فراگیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: با راه‌اندازی این مرکز کودکان و نوجوانان کم‌بینا، نابینا، کم‌توان جسمی و حرکتی در فضایی استاندارد و مجهز به کتاب‌های بریل، صوتی و سایر امکانات سمعی و بصری ویژه در کنار دیگر همسالان خود از فعالیت‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استفاده می‌کنند.

شنبدی یکی دیگر از برنامه‌های موردتوجه کانون را تعامل با دیگر سازمان‌ها عنوان کرد و افزود: در طول این یک سال، با سازمان‌ها و نهادهایی چون: اداره کل آموزش و پرورش، اداره کل محیط‌زیست، اداره کل حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، نیروی انتظامی، آموزش و پرورش استثنایی، بهزیستی، دادگستری، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، شرکت آبفا و پارک علم و فناوری در استان خوزستان نشست‌های مختلف داشتیم که با اکثر این سازمان‌ها و اداره‌ها تفاهم‌نامه همکاری امضا کرده‌ایم.

این مدیرکل فرهنگی در ادامه پیرامون فعالیت‌های فرهنگی، هنری، ادبی، علمی و مذهبی مراکز کانون از تیرماه 1394 تاکنون نیز توضیح داد: در این مدت بیش از 900 هزار نفر از کودکان و نوجوانان خوزستانی توانسته‌اند از فعالیت‌های کانون بهره ببرند.

وی با بیان این‌که در این ایام بیش از 50 اردوی درون استانی برای کودکان و نوجوانان برگزار شده است اضافه کرد: به همت کارکنان و مربیان این استان جشنواره‌ها و ویژه‌برنامه‌های مختلفی چون جشنواره قصه‌گویی استانی و مرثیه‌ای برای خورشید، جشنواره نمایش عروسکی و کاغذی، جشنواره رضوی، هفته ملی کودک، هفته کتاب و کتاب‌خوانی و بسیار دیگری از برنامه‌ها چون، نشست‌های ادبی با حضور نویسندگان برجسته حوزه‌ی کودک و نوجوان و ... اجرا شده است.

شنبدی در بخش دیگری از سخنان خود به راه‌اندازی مرکز آموزش ضمن خدمت و رفاهی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان در مجتمع فرهنگی هنری کانون شهرستان اهواز اشاره کرد و گفت: این مرکز تخصصی در راستای خدمت‌رسانی بیشتر و بالا بردن سطح دانش علمی و عملی مربیان و کارکنان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان راه‌اندازی شده است که در حال حاضر به کار خود باقوت ادامه می‌دهد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان در پایان تأکید کرد: کارکنان و مربیان تلاشگر کانون در استان خوزستان همچنان با تمام توان در حال خدمت‌رسانی به کودکان و نوجوانان این استان هستند و در این راه با تلاش و همتی مضاعف گام‌های خود را استوار در اعتلای فرهنگ این مرز و بوم برمی‌دارند.

گفتنی است: در این نشست معاون فرهنگی، معاون امور اداری و مالی و روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان و مدیر کانون زبان استان گزارشی از عملکرد واحدهای تحت پوشش خود به استاندار خوزستان ارائه کردند.