تازه ترین کتاب معاون فرهنگی کانون ایلام رونمایی شد

جلیل صفربیگی در این مراسم گفت: ۳۰ هزار شاعر رسمی و هزار انجمن رسمی داریم و روزانه میلیون‌ها بیت شعر به جز سپید تولید می‌شود اما خروجی‌ها جالب نیستند و هرچند غزل‌سرا داریم اما تعداد افراد بٌلدشده به انگشتان دست نمی‌رسد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان ایلام به نقل از خبر گزاری ایسنا  تازه ترین مجموعه معاون فرهنگی کانون  ایلام از طرف حوزه هنری ایلام رونمایی شد .براساس این گزارش جلیل صفربیگی در این مراسم گفت: ۳۰ هزار شاعر رسمی و هزار انجمن رسمی داریم و روزانه میلیون‌ها بیت شعر به جز سپید تولید می‌شود اما خروجی‌ها جالب نیستند و هرچند غزل‌سرا داریم اما تعداد افراد بٌلدشده به انگشتان دست نمی‌رسد.

او از شاعران استان ایلام به عنوان سلسله جبال شعر فارسی و کردی نام برد و اظهار کرد: چهره شدن هیچ شاعری مختص به خود او نیست بلکه متکی به حلقه‌ای از سرمایه‌ شاعرانی است که وجود دارد. ۲۵ سال است که به بزرگانی مانند ظاهر سارایی، محمدعلی قاسمی، بهروز سپیدنامه و حبیب‌الله بخشوده تکیه دارم و از این‌رو معتقدم همه در رشد و تعالی شعر سهیم بوده‌ایم.

صفربیگی با بیان این‌که این مجموعه را به عبدالجبار کاکایی تقدیم کرده‌ است، ادامه داد: این فرزند ایلام نیز بر شانه‌های دیگران ایستاده و مطرح شده است، بنابراین تعالی شعر مدیون تلاش تمام فعالان این عرصه است.

این شاعر بیان کرد: در طول این ۲۵ سال شاگرد خوبی بوده‌ام و بارها پیش آمده که برای سرایش یک رباعی  از دوستانم مشورت می‌گیرم.

صفربیگی با برشمردن ویژگی شاعران ایلامی از نظر سلامت و صمیمیت، گفت: صداقت سارایی، خلوص سپیدنامه، صمیمیت محمدعلی قاسمی و تخصص بخشوده کاملا مشهود است و سرمایه‌ای بزرگ برای جوانان شاعر و استان ایلام است.

وی ادامه داد: زلالی شاعران ایلامی درهیچ جایی پیدا نمی‌شود و شاهد این مدعا هم حاشیه‌ی انجمن‌هایی است که در ایلام دیده نمی‌شود.

صفربیگی گفت: هرچند از مرکز دور هستیم و شاید امکانات تبلیغاتی ما ضعیف باشد اما قله‌هایی داریم که می‌توانیم به بلندایشان بایستیم و دیده شویم.

او با بیان این‌که در ایلام تواضع موجب دیده نشدن بسیاری از چهره‌های شاخص شده است، ادامه داد: رباعی‌سرا، دوبیتی‌سرا و غزل‌سرا زیاد است اما اگر شاگردی کردن را یاد بگیریم هنر است.

وی با بیان این‌که شاعران ایلامی بیشترین خدمت را به زبان فارسی کرده‌اند، گفت: تلاش من این بوده که اثر «ربایی» قابل تقلید نباشد چون هر اثری را که خلق می‌کردم مورد تقلید قرار می‌گرفت.

صفربیگی تاکید کرد: اگر قرار است ساختاری را بشکنیم حتما باید ساختار جدید را جایگزین کنیم.

محمدعلی‌ قاسمی رئیس حوزه هنری استان ایلام نیز در این مراسم ضمن تبریک به اهالی فرهنگ، هنر و ادبیات استان، اظهار کرد: همه‌ما به خاطر انتشار این مجموعه به خود می‌بالیم چون حاوی نگاهی بدیع در حوزه ساختار زبان است که نشان‌دهنده‌ جسارت صفربیگی در این عرصه است.

او با بیان این‌که صفربیگی با ساختارشکنی در زبان و خلق واژه‌های تازه دریچه‌ای را فراروی شعر معاصر مخصوصا رباعی گشوده است که نگاهی خاص و تازه است، تصریح کرد: شعر ایلام گرچه در دهه‌ی ۸۰ دچار رکود بود اما با آثار بهروز یاسمی این تعلل در حوزه چاپ شعر مفاهیم جدیدی به خود گرفت؛ از این منظر که شاعران با نگاه عالمانه‌تر و جامع‌تر ادبیات این مرز و بوم را دنبال می‌کنند.

رئیس حوزه هنری ایلام استفاده از تعابیر جدید، عالمانه و آگاهانه را از ویژگی‌های این ساختار جدید عنوان کرد و گفت: مجموعه «ربایی» در نگاه اول موضوعی ساده از نظر زبان گفتار به حساب می‌آید اما با تامل در متن در این سادگی تبحری ماهرانه نهفته و آن‌چه برای من زیباست همین ساختارشکنی مبتنی بر علمانیت هم‌گرایانه است.

همچنین حبیب‌الله بخشوده در این مراسم با بیان این‌که رونمایی‌ها به ما کمک می‌کند تا از محتویات یک اثر بیشتر بدانیم، اظهار کرد: جلیل صفربیگی به لحاظ ورود به عرصه شعر از قدمای استان ایلام است. او در دهه‌ ۷۰ که نوجوان بود پا در این میدان گذاشت و تاکنون موفقیت‌های زیادی را برای شعر ایلام به ارمغان آورده است.

وی گفت: صفربیگی از ابتدای ورود به شعر فردی تلاشگر بود و برخلاف دیگر شاعران که قصیده و غزل و در کنار آن رباعی هم گفته‌اند، راه خود را در رباعی پیدا کرد و اسمش با رباعی گره خورده است. او امروز وزنه بزرگی در شعر امروز ایران محسوب می‌شود و تازه‌تر و متداوم شدن از ویژگی‌های اوست.

شاعر مجموعه‌ «چیزی شبیه ابر» ساختارشکنی و تصویرگری متفاوت را از ویژگی‌های رباعی‌های صفربیگی عنوان کرد و گفت: صفربیگی خیل عظیمی از شاعران جوان را پشت سر خود دارد  و از این رهگذر کشف و شهود در شعرش توسع پیدا می‌کند و حتی سوژه‌هایی را پیدا می‌کند و دیگران ادامه می‌دهند و در ذهن مخاطب اثر می‌گذارد.

بخشوده درباره «ربایی» هم اظهار کرد: شکل نوشتاری متفاوت ربایی که یادآور "اونویسی" و "هزج" است، نشان می‌دهد صفربیگی پوست‌اندازی در این زمینه را دنبال می‌کند و نگاه هنجارشکنانه به کلمه دارد و دنبال نوعی توسع در ساختار کلمه است.

او درونمایه «ربایی» را پناه بردن به خود و دلتنگی عنوان کرد و گفت: این مضمون را در اشعار شهریار، حافظ و وحشی هم می‌بینیم.

این شاعر با بیان این‌که تنهایی و دیگر سوژه‌های صفربیگی به او جهان‌بینی داده است، گفت: فقدان جهان‌بینی شاعران امروز را از شاعران بزرگ متفاوت کرده و خوشبختانه صفربیگی جهان‌بینی خاص خود را دارد و همین جهان‌بینی شاعر موجب می‌شود مخاطب در آثارش غرق شود.

بخشوده بیان کرد: بازتولید کلمات جدید و تَوَسٌع معنا از ویژگی‌های رباعی‌های جلیل صفربیگی مخصوصا مجموعه‌ «ربایی» است. جلیل صفربیگی را شاعری توانمند و ماندگار برای ادبیات معاصر می‌دانم.

در این برنامه که با اجرای محمدرضا رستم‌پور برگزار شد، جمعی از شاعران آخرین سروده‌های خود را خواندند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =