اهدای کتاب فرنگیس به وزیر آموزش  و پرورش

در نشست فصلی مدیران کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور که در اسفندماه ۱۳۹۷ در تهران برگزار شد، مدیرعامل کانون کشور کتاب «فرنگیس» را به سیدمحمد بطحایی، وزیر آموزش‌وپرورش اهدا کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، در نشست فصلی مدیران کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور که در 19 اسفند ۱۳۹۷ در تهران برگزار شد، فاضل نظری، مدیرعامل کانون کشور، کتاب «فرنگیس» را به سیدمحمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش اهدا کرد.

وزیر آموزش و پرورش که به عنوان میهمان ویژه در نشست فصلی مدیران کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور حضور داشت، ضمن ایراد سخنرانی در این نشست، کتاب «فرنگیس» نوشته «مهناز فتاحی»، مدیرکل کانون استان کرمانشاه را نیز به عنوان هدیه ویژه از سوی مدیرعامل کانون دریافت کرد.

کتاب «فرنگیس»، خاطرات «فرنگیس حیدرپور» اثر برگزیده جایزه کتاب سال دفاع مقدس به قلم مهناز فتاحی است که به روایت خاطرات زنی شجاع که در مقام دفاع توانست سرباز دشمن را اسیر کند و نیروی دشمن را به خاک و خون بکشاند، می‌پردازد. رهبر انقلاب در سفرشان به کرمانشاه به این بانوی بزرگ اشاره کرده بودند و بر ثبت خاطراتش تاکید داشتند.

فرنگیس حیدرپور زنی کرمانشاهی است که از قضا در روستایی نزدیک غرب گیلان زندگی می‌کند، رفتارش پر ابهت‌تر از تندیس تبر به دستش در کرمانشاه و دلی مهربان دارد. فرنگیس برای سالیان سال خسته و کلافه از دوربین و مصاحبه زیر بار تعریف خاطراتش نمی‌رفت تا این که بالاخره در این کتاب حاضر به روایت بخشی از حوادثی شد که در طی سالیان جنگ بر وی گذشته است.

مقام معظم رهبری نیز بر کتاب فرنگیس تقریظ نوشته اند.

تقریظ مقام معظم رهبری بر این کتاب به این شرح  است:بخش ناگفته و با اهمیتی از حوادث دوران دفاع را، به مناسبت شرح حال این بانوی شجاع و فداکار، در این کتاب می‌توان دید. بانو فرنگیس دلاور با همان روحیه استوار و پرقدرت و با زبان صادق و صمیمی یک روستایی و با عواطف و احساسات رقیق و لطیف یک زن با ما سخن گفته و منطقه ناشناخته و مهمی از جغرافیای جنگ تحمیلی را، با جزئیاتش، به ما نشان داده است. ما از روستاهای مرزی در دوران جنگ و مصائب فراوان آنان و آوارگی‌ها و گرسنگی‌ها و خسارت‌های مادی و ویرانی‌ها و داغ عزیزان آن‌ها هرگز به این وضوح و تفصیلی که در این روایت صادقانه آمده است خبر نداشتیم و نیز از فداکاری جوانان آنان که در شمار اولین شتابندگان به مقابله با دشمن مهاجم بودند. ماجرای قتل و اسارت دشمن به دست این بانوی دلاور هم که خود یک داستان مستقل و استثنایی است که نظیر آن فقط در سوسنگرد، در همان اوان، اتفاق افتاده بود. بانو فرنگیس را باید بزرگ داشت و از نویسنده کتاب، خانم فتاحی، به خاطر قلم روان و شیوا و هنر مصاحبه‌گیری و خاطره‌نویسی، باید بسیار تشکر کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =