به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسانرضوی، سهراب خواجه نژاد مسئول دبیرخانه جشنواره دستهای پاک بیان کرد: همزمان با شیوع ویروس کرونا در اسفند ماه سال گذشته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسانرضوی با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مرکز کنترل عفونت بیمارستانهای دانشگاه ژنو سوییس بهعنوان مرکز همکار سازمان بهداشت جهانی در ایمنی بیمار اقدام به برگزاری مسابقه نقاشی بینالمللی ویژه کودکان و نوجوانان با نام دستهای پاک نجات بخش زندگی با هدف فرهنگسازی در حوزه بهداشت فردی و جمعی کرد.
خواجه نژاد افزود: از زمان فراخوان که کودکان و نوجوانان ۴ تا ۱۸ سال میتوانستند در مسابقه نقاشی دستهای پاک نجات بخش زندگی شرکت نمایند حدود۹۰۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
وی اظهار داشت: ۲۳۰ اثر از ۲۷ کشور از قاره آسیا، اروپا، آمریکا و آفریقا و استرالیا دریافت کردیم که نشان دهنده استقبال خوب شرکت کنندههای جهانی است.
مسئول دبیرخانه جشنواره دستهای پاک در خصوص علت تعداد بالای آثار رسیده گفت: برخی از سایت های بینالمللی تخصصی نقاشی کودک این فراخوان را در سایت های خود بارگذاری و به اطلاع مردم خود رسانده بودند.
داور جشنواره دستهای پاک افزود: دسته بندی و ویرایش آثار دریافت شده حدود یک ماه به طول انجامیده و امروز مرحله پایانی داوری آثار است.
وی با بیان اینکه ارتباط ما با ۹ داور این مسابقه به دلیل شرایط کرونا مجازی و از طریق اسکای روم صورت میگیرد؛ گفت: مرحله پایانی پروژه در حال انجام است که در مرحله اول پایش ۱۵۰۰ اثر انتخاب و حدود ۳۰۰اثر در نمایشگاه در معرض دید علاقه مندان قرار میگیرد.
خواجه نژاد بیان کرد: از این ۳۰۰ اثر برگزیده تعدادی برنده مدال طلا، نقره، برنز و بخشی دیگر دیپلم افتخار دریافت میکنند. همچنین به برگزیدگان این مسابقه در بخش ملی دیپلم افتخار، نشان مسابقه، دوچرخه و کتاب آثار برگزیده و در بخش بینالملل دیپلم افتخار، نشان مسابقه و کتاب آثار برگزیده اهداء میشود.
وی در خصوص کیفیت آثار رسیده گفت: آثار رسیده متنوع بوده است اما تمرکز داوران برای آثار برتر تاکید بر ایده در نقاشی بچه ها و در مرحله بعد مساله تکنیکی و فنی لحاظ میشود.
مسئول دبیرخانه جشنواره دستهای پاک با اشاره به ایدههای جذاب برخی از شرکت کنندهها در اثر خود، گفت: ایدههایی در برخی از این آثار مشهود بود که اگر رعایت کنیم از بسیاری از پیچیدگی ذهنی ما در مسئله رعایت بهداشت کاهش پیدا می کند.
وی خاطر نشان کرد: در انتخاب آثار در مرحله اول بیشتر ایده اهمیت داشت و داوران ایدههای خلاقانه تر را انتخاب کردند و در نهایت آثاری که هم ایده و هم بحث اجرا خوب بوده باشد برگزیده خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه کودکان و نوجوانان ۴ الی ۱۸ سال مجاز به شرکت در مسابقه بودند، بیان کرد: بر اساس فراخان، آثار رسیده دستهبندی و هر گروه سنی مجزا بررسی شد و به خاطر همین دقت بالا، پروسه بررسی طولانی شد.
خواجه نژاد با بیان اینکه در بررسی آثار تفاوتی بین ایران و کشورهای دیگر وجود ندارد و به صورت یکسان دادری میشوند؛ گفت: در بخش بین المللی آثار رسیده نیز جدا داوری نشدند.