افزایش اعتماد به نفس در کودکان با نیازهای ویژه  مهارت‌های خاصی را می‌طلبد

مسئول مرکز فراگیر کانون پرورش فکری کودکان بندرعباس گفت: رشد و پرورش استعداد‌ها و توانمندی‌های ذهنی و مهارتی در کودکان با نیازهای ویژه و افزایش حس رضایتمندی و اعتماد به نفس در این کودکان به مهارت آموزی بالایی نیاز دارد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان، فاطمه غفاری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مرکز فراگیر شماره 3 کانون پرورش فکری کودکان بندرعباس از سال 93 همزمان با 15 آذر روز هفته جهانی معلولین به عنوان هفتمین مرکز فراگیر کشوری در شهرستان بندرعباس افتتاح شد.
وی ایجاد تعامل بین کودکان و نوجوانان سالم و معلول مرکز را از اهداف راه‌اندازی این مرکز اعلام کرد و ادامه داد: این مرکز علاوه بر خدمات رسانی به کودکان عادی فضای مناسبی برای رشد توانمندی‌های ذهنی و مهارتی کودکان با نیازهای ویژه ایجاد شده است.
به گفته مسئول مرکز فراگیر کانون پرورش فکری کودکان بندرعباس، کودکان با نیازهای ویژه شامل کودکان با اختلالات بینایی، کم شنوا و ناشنوا، جسمی – حرکتی، دیرآموز و کودکان چندمعلولیتی هستند که از خدمات این مرکز استفاده می‌کنند.
غفاری تصریح کرد: فعالیت‌های مرکز فراگیر شماره 3 کانون پرورش فکری کودکان مانند سایر مراکز فرهنگی و هنری به سه دسته فرهنگی، هنری و ادبی تقسیم می‌شود که فعالیت‌های علمی و اسلامی در بخش فعالیت‌های فرهنگی قرار دارد.
وی بیان داشت: اینکه چه نوع فعالیتی برای فراگیری کودکان در این مرکز مناسبت‌تر باشد با توجه به علاقه خود کودکان درنظر گرفته می‌شود که عموما هم نقاشی، سفالگری، پانتومیم و کلاس‌های ادبی و روخوانی کتاب است.
مسئول مرکز فراگیر کانون پرورش فکری کودکان بندرعباس نوع فعالیت را در توانمندی و شادابی روحیه کودکان دارای اختلال بسیار موثر دانست و افزود: فعالیت‌های درمان گر مثل سفالگری و قصه گویی از آن دسته فعالیت‌هایی است که باعث رفع مشکلات روحی ناشی از اختلال‌ها در کودک و والدین می‌شود.
غفاری در ادامه کودکان با اختلالات ذهنی و هوشی را» نعمت‌های خداوند «دانست که خدمت به آنان نیز لطف خداوند است، لذا علاقه‌مندی، تخصص و سعه صدر از مهارت‌های مهم مربیان این مراکز در جهت رشد و پرورش استعداد‌ها و توانمندی‌های ذهنی و مهارتی در کودکان با نیازهای ویژه و افزایش حس رضایتمندی و اعتماد به نفس در این کودکان است.
وی با بیان این مطلب که به دنبال این هستیم که تجهیزات مرکز را افزایش دهیم، کارهای مناسب سازی این مرکز را مثبت ارزیابی و تصریح کرد: وجود 3 دستگاه به دید و رمپ‌های ورودی و روی سالن بخشی از تجهیزات برای کودکان با نیازهای ویژه تعریف شده است.
مسئول مرکز فراگیر کانون پرورش فکری کودکان بندرعباس ادامه داد: در این مراکز همچنین کتاب‌های خاص افراد نابینا با خط بریل، کتاب‌های گویا برای کودکان کم بینا و نابینا موجود است و مربیان آموزش دیده نیز برای آموزش‌های مختلف هنری فرهنگی، ادبی و غیره برای افراد ناشنوا داریم.
غفاری تاکید کرد: تقویت توانمندی‌ها، احساس رضایت و اعتماد به نفس کودک از نکات آموزشی بسیار مثبت در جهت تقویت مهارت آموزی این کودکان در این مرکز به شمار می‌رود لذا تاکید ما بر روی مهارت‌های مثبت کودکان با نیازهای ویژه است.
وی در خصوص چگونگی ارتباط والدین با فرزندان با نیازهای ویژه خود بیان داشت: یکی از راهکارهای علمی ارتباط گیری وجود کتابخانه والدین در این مرکز است که به دلیل وجود کتاب‌های متعدد آموزشی در این راستا، والدین می‌توانند به صورت علمی مهارت‌های ارتباطی خود را افزایش دهند.
مسئول مرکز فراگیر کانون پرورش فکری کودکان بندرعباس با اشاره به اینکه فعالیت‌های کانون کتاب محور است، اظهار داشت: کتابخانه این مرکز فراگیر با داشتن بالغ بر 250 عنوان کتاب با موضوعات داستان، شعر، هنر و سرگرمی، علمی و دینی، تاریخ و جغرافیا و کتاب‌های والدین نقش مهمی در راستای تقویت کتابخوانی کودکان دارد.
غفاری در بخش پایانی سخنان خود بیان داشت: علاوه بر انجام این فعالیت‌ها برای کودکان با نیازهای ویژه، در مناسبت‌های خاص مانند روز جهانی ناشنوایان نیز، مربیان ما با حضور در مدارس، آموزش‌های مختلفی از جمله قصه گویی، سفالگری و نقاشی را به این دسته از کودکان آموزش می‌دهند.
وی همچنین حضور در نشست‌های اولیا و مربیان جهت آگاه سازی خانواده‌ها با فعالیت‌های مرکز فراگیر و تقویت روحیه خانواده‌های دارای کودکان با نیازهای بالا را بخش دیگری از فعالیت‌ها و خدمات این مرکز عنوان کرد.
مسئول مرکز فراگیر کانون پرورش فکری کودکان بندرعباس در پایان اظهار داشت: در تمامی این فعالیت‌ها هدف این است که کودک و نوجوان با افزایش مهارت‌های اجتماعی و فردی خود بتواند راه خود را در جامعه پیدا کرده و مصمم و استوار در این مسیر گام بردارد.