کار خوب کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان

به‌مناسبت گرامی‌داشت ۱۸ تیر ماه روز ملی ادبیات کودک و نوجوان مدیر کل کانون، کارشناسان و جمعی از اعضای منتخب کارگاه‌های ادبی کانون استان با حجت الاسلام والمسلمین عبادی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بیرجند دیدار کردند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون خراسان جنوبی، در این دیدار که همزمان با صبح روز شنبه ۱۹ تیر ماه ۱۴۰۰ برگزار شد نماینده ولی فقیه در استان در جمع کارکنان و اعضای منتخب کانون با تاکید بر اینکه پرورش فکر کودکان ونوجوانان مهمترین مساله جامعه است که باید به شکل فراگیر محقق شود تا آینده جامعه بشری تضمین شود گفت: تا جایی اطلاع دارم کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان به طور نسبی خوب کار می کند و با توجه به شرایط و امکانات موجود، کارشناسان و مربیان کانون انگیزه کافی برای کار در این باره را دارند و به آرمان‌های انقلاب و بعد معنوی در برنامه های کانون توجه کافی می شود و متون منتشر شده توسط کانون ارزشمند است اما باید بر کیفیت آن افزوده شود.

 حجت الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی با بیان اینکه گاهی یک جمله که مربی در کودک و نوجوان القا می کند باعث تحولی عظیم در او می شود و نه تنها سرنوشت خودش بلکه سرنوشت یک جامعه را تغییر می کند افزود: در یک جامعه پویا می شود بهترین آزمون را روی اندیشه کودک و نوجوان این جامعه داشت.

وی ادامه داد: پدر و مادرها غالبا خود را مسئول برآوردن حوائج روزمره زندگی از جهت فیزیکی می دانند لذا توجه به بعد انسانی و پرورش روحی یا وجود ندارد یا در اولویت های بعدی است.

حجت الاسلام والمسلمین آقای عبادی، خاطر نشان کرد: در راستای پرورش روحی و فکری کودکان و نوجوانان همه انتظارات را نمی شود از یک سازمان داشت، تا جایی که بنده اطلاع دارم این سازمان خوب عمل می کند اما شرطش این است که زمینه پرورش کودکان و نوجوانان از خانواده ها به صورت هدفمند ایجاد شود و بعد مطابق با سنین کودک و با توجه به سلسله مراتب تا حوزه و دانشگاه به آنان در زوایای مختلف کمک فکری شود.

وی افزود: یک جامعه پویا باید از قبل خط سیری خود را مشخص کند وگرنه جامعه به ناکجا آباد تبدیل می شود.

امام جمعه بیرجند، با بیان مصادیقی  اظهار داشت: در صدر اسلام کودک آن زمان درگیر مسائل ابتدایی بود اما وقتی جامعه اسلامی داشت متشکل می شد کودک ها و نوجوان ها فکر بزرگانه داشتند.

وی ادامه داد: این شاخصه در کودکان و نوجوانان بعد از انقلاب هم وجود داشت، تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان بعد از انقلاب از راه های مختلف به جبهه های نظامی راه پیدا کردند و حتی به اسارت گرفته شدند، انقلاب نقشی را در این کودکان و نوجوانان پیاده کرد که آن ها در جبهه و زمان اسارت در مهمانی که صدام برای آن ها برپا کرد تا بتواند یک جمله به عنوان نقطه ضعف از آن ها بگیرد اما نتوانست،زیرا  در کودکان و نوجوانان ما تحول عظیمی ایجاد شده بود.

رئیس شورای فرهنگ عمومی خراسان جنوبی، اظهار داشت: انسان یک موجود نامتناهی است اما متاسفانه غالب مسئولیت های متوجه او در تهیه کفش و کلاه و لباس خلاصه می شود.

وی افزود: در روایات و احادیث گلایه شده است که وای بر کودکان آخر الزمانی از ستمی که از ناحیه پدر، مادر و مربی بر آن ها می شود، ستمی که از ناحیه متصدیان بر فرزندان آخرالزمان وارد خواهد شد این است که واجبات به آن‌ها آموزش داده نمی شود.

عبادی ادامه داد: واجبات تنها نماز نیست، واجبات شامل مسائل عقیدتی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و … می شود که توسط متصدیان به کودکان آموزش داده نمی شود و فقط به او پول درآوردن، تهیه خانه و ماشین یاد می دهند، لذا این کودک بزرگ‌تر می شود درگیر مشکلات و معضلات اجتماعی می شود، این مشکلات مربوط به فکر و پرورش غلطی است که از خانه گرفته است.

امام جمعه بیرجند، خطاب به مربیان کانون بیان کرد: یک فرصت فوق العاده به دست شما آمده است، این فرصت را ارزان نفروشید و آن فرصت این است که چنین نیروهای آماده برای جذب دارید، آنچه که می توانید از حقایق، خیر و خوبی ها برای آنها بگویید آن ها مطالب شما را ثبت و ضبط می کند و این ثوابش برای شما است.

وی ادامه داد: درست است کاری که انجام می دهید وظیفه و شغل شما است اما به کار خود کیفیت دهید و بیش از شرایط عادی برای آن ارزش قائل شوید.

نماینده مقام معظم رهبری در خراسان جنوبی در پایان، ابراز داشت: جامعه خیلی اهمیت دارد ولی بیش از آن کودک و نوجوان اهمیت دارد، در روایات هم داریم که بذر پرورش و آموزش خود را در وجود کودکان بریزید چون هنوز صفحه قلبشان صاف و پاک است.

 در ابتدای این دیدار طاهره حمیدی مدیر کل کانون استان نیز طی سخنانی، با گرامی‌داشت یاد امام راحل(ره) و شهدای انقلاب اسلامی گفت:  شورای انقلاب فرهنگی ۱۸ تیرماه روز درگذشت مهدی آذر یزدی نویسنده که مشهور کودک و نوجوان را به نام روز ادبیات کودک و نوجوان نامگذاری کرده و امروز فرصت مناسبی برای آشنایی کودکان و نوجوانان و آشتی دادن آنها با کتاب و کتاب‌خوانی است که  این موضوع سبب استحکام فرهنگی در نسل آینده می شود و به این مناسبت برنامه‌های متنوعی توسط کانون برگزار می شود.

طاهره حمیدی اظهار داشت: فضای مناسبی در مراکز فرهنگی و هنری کانون برای پرورش نسل آینده پیش بینی شده است تا اعضای کانون ضمن آشنایی با شخصیت امام راحل رحمت الله و مقام معظم رهبری و منویات آنها را چراغ راه خود قرار دهند تا از این طریق با کاشت بذر ایمان در وجود آنها نسل خوبی برای آینده پرورش یابد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =