آذر یزدی یکی از پیشگامان بازنویسی ادبیات کهن برای کودکان و نوجوانان است

طاهره مسافری کارشناس آفرینش های ادبی کانون هرمزگان و فاطمه زاهدانی، عضو کانون هرمزگان و دانشجوی ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی مهمان برنامه "سرپناه " در صدا و سیمای مرکز خلیج فارس شدند.

 طاهره مسافری، کارشناس آفرینش های ادبی کانون هرمزگان با تبریک روز ملی ادبیات کودک و نوجوان و بزرگداشت یاد و خاطره مهدی آذریزدی گفت: خدمات بی بدیل ایشان در حوزه کتاب کودک و نوجوان سبب شد تا روز درگذشت این نویسنده بزرگ (18 تیر 1388) بنام روز ملی ادبیات کودک و نوجوان نامگذاری شود.

وی افزود: بخش آفرینش های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، فعالیت های مختلفی مانند نوشتن خلاق، کارگاه های شعر سرایی و داستان نویسی ، خوانش متون ادبی و... به صورت حضوری ، غیر حضوری و مکاتبه ای انجام می دهد.

آذر یزدی یکی از پیشگامان بازنویسی ادبیات کهن برای کودکان و نوجوانان است

کارشناس آفرینش های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان ابراز داشت : بخش مکاتبه ای آفرینش های ادبی کانون یک فعالیت ویژه است که کارشناس بخش مکاتبه ای از طریق نامه با کودکان در ارتباط است، چیزی که زمان زیادی است به فراموشی سپرده شده است.

مسافری ادامه داد: کودکان و نوجوانان در برگه های مخصوصی که از طریق کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای آنها ارسال می شود، دلنوشته ها، آرزوها ودر خواست های خود را می نویسند و برای ما ارسال می کنند،کارشناس بخش مکاتبه ای کانون نیز به این نامه ها پاسخ می دهد.

 وی تاکید کرد: نامه نویسی و نامه نگاری در راستای ارائه خدمات کانون پرورش فکری به همه نقاط استان و برقراری عدالت آموزشی، خصوصا در نقاط کمتر برخوردار و کودکانی که به مراکز دسترسی ندارند و یا سخت دسترسی دارند  انجام می شود.  

کارشناس آفرینش های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی شخصیت مهدی آذر یزدی پرداخت و گفت : ایشان بخش بسیار زیادی از عمر خود را برای تداوم فرهنگی و استفاده کودکان و نوجوانان از حکمت ها و تعالیم در متون کهن، صرف بازنویسی قصه های آیینی و کهن مانند"گلستان" و "کلیله و دمنه"و... به زبان قابل فهم برای کودکان و نوجوانان  نمود.

طاهره مسافری تصریح کرد: در زمانی که کودکان تازه به عنوان مخاطبین ادبیات شناخته شده بودند و مفهوم کودک تغییر کرد و نگاه تازه ای به خوراک فکری کودک شد، آذر یزدی  به عنوان یکی از  پیشگامان بازنویسی ادبیات کهن برای کودکان و نوجوانان  وارد این عرصه شد.

 وی در ادامه به معرفی کتاب  8 جلدی "قصه های خوب، برای بچه های خوب" پرداخت و گفت : تمام فعالیت های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بر پایه کتاب است.

آذر یزدی یکی از پیشگامان بازنویسی ادبیات کهن برای کودکان و نوجوانان است

مسافری در ادامه به بیان نکات قابل توجه در خرید کتاب برای کودکان و نوجوانان پرداخت و افزود: یکی از مهم ترین موارد برای خرید کتاب برای کودکان و نوجوانان شناخت ناشران معتبر کتاب است، ناشران خوبی مانند کانون جز اولین ناشرانی است که در این حوزه به صورت تخصصی وکارشناسی وارد شده و استانداردهای لازم برای کتاب کودک و نوجوان را رعایت می کند.

وی ادامه داد:  توجه به گروه سنی که در پشت جلد کتاب درج شده نیز بسیار مهم است زیراکتاب باید متناسب با رشد فکری و روانی کودک باشد. توجه به حوزه علاقه مندی کودک ،تعیین ساعت و مکان خاص برای مطالعه و مشارکت والدین در مطالعه نیز بسیار مهم است .زیرا مشارکت والدین در مطالعه هم به عنوان الگویی مناسب  و تاثیر گذار برای کودکان و نوجوانان در این زمینه محسوب می شود و هم سبب ایجاد رابطه صمیمانه بین کودک و والدین و پیوند عمیق والد فرزندی و شناخت روحیات کودکان توسط والدین خواهد شد.

 به گفته طاهره مسافری، کانون هرمزگان دارای 22 کتابخانه ثابت و سیار در نقاط مختلف است .

آذر یزدی یکی از پیشگامان بازنویسی ادبیات کهن برای کودکان و نوجوانان است

کتاب در حوزه نوجوانان در مهجوریت قرار گرفته است

 فاطمه زاهدانی،عضو کانون هرمزگان و دانشجوی ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این برنامه در خصوص علاقمندی خود به رشته ادبیات گفت : از کودکی به کتاب و ادبیات علاقمند بودم اما از زمانی که وارد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شدم، کتاب از یک عنصر منفعل در زندگی من تبدیل به یک دوست پویا و زنده شد بنابراین به سمت رشته ادبیات کشیده شدم.

وی در خصوص ویژگی های کتاب های گروه سنی نوجوانان ابراز داشت: کتاب در حوزه نوجوانان در یک مهجوریت قرار گرفته و آنچنان دارای اهمیت نیست.

آذر یزدی یکی از پیشگامان بازنویسی ادبیات کهن برای کودکان و نوجوانان است

زاهدانی ادامه داد:  نسل آلفا  به دلیل آموزش در دوران کرونا ،دچار اختلال خوانایی  است  بنابر این نوع تخیلی که کتاب برای ما فعال کرده بود برای این نسل به روش دیگری فعال می شود.

این دانشجوی ادبیات اظهار کرد: خواندن مشارکتی برای نوجوانان یکی از راه حل هایی است که نوجوانان می توانند به کتاب خواندن علاقه مند شوند.

زاهدانی بیان کرد:  نوجوانان باید کتاب را یک رویداد و یک اتفاق عملکردی برای خود بدانند که می توانند با کتاب زندگی کنند.

وی با اشاره به اینکه  نوجوانان "خود استثنا پندار" هستند تاکید کرد:  لطفی که کتاب و مطالعه به  نوجوانان می کند باعث می شود این سازوکار در نوجوانان از بین برود و آن ها احساس کنند که درک می شوند و شنیده می شوند.

زاهدانی از عدم نظارت کافی بر انتشارکتاب های گروه سنی نوجوان خبر داد و گفت این عدم  نظارت کافی  باعث ورود مطالب غیر کارشناسی شده ونا متناسب با سن نوجوانان به حوزه کتاب این گروه سنی ودر نهایت دلزدگی نوجوانان از کتاب می شود .

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha