کد خبر: 358555
تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۴
بازدید 25
قصه باید یک پیام و درون‌مایه داشته باشد

مدرس کارگاه قصه‌گویی کانون همدان، قصه‌گویی را هنر انتقال پیام، احساس یا تجربه از طریق روایت یک داستان به مخاطب بیان کرد و گفت: این هنر در فرهنگ‌های مختلف برای آموزش، سرگرمی و حفظ تاریخ کاربرد داشته و باید یک پیام و درون مایه داشته باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان همدان، فریبا عزتی حق، کارشناس فرهنگی اداره کل و قصه‌گوی ملی در کارگاه قصه‌گویی متلانه که در مرکز 3 همدان با حضور اعضا و والدین برگزار شد، اظهار کرد: در کارگاه قصه‌گویی برای علاقه‌مندان به هنر قصه‌گویی نکات اصلی و پایه‌ای را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

وی قصه‌گویی را هنر انتقال پیام، احساس یا تجربه از طریق روایت یک داستان به مخاطب بیان کرد و افزود: این هنر در فرهنگ‌های مختلف برای آموزش، سرگرمی و حفظ تاریخ کاربرد داشته است.  

عزتی با بیان اینکه  قصه‌گویی می‌تواند شفاهی، نوشتاری یا بصری (مثل فیلم و تئاتر) باشد، ادامه داد: عناصر اصلی یک قصه بسیار اهمیت دارند و باید شخصیت‌ها باورپذیر و جذاب باشند.

وی تصریح کرد: در قصه‌گویی طرح مهم است که باید شروع، میانه و پایان روشن داشته باشد، باید همراه با کشمکش با همان مشکل یا چالشی باشد که داستان حول آن بچرخد.  

قصه باید یک پیام و درون‌مایه داشته باشد

این قصه‌گوی ملی بیان کرد: همچنین زمان و مکان و فضاسازی مناسب برای القای حس واقع‌گرایی یا فانتزی در قصه‌گویی مهم است و حتما قصه باید یک پیام و درون‌مایه داشته باشد.

وی به تکنیک‌های مؤثر قصه‌گویی اشاره و خاطرنشان کرد: باید شروع جذاب داشته باشد یعنی اولین جمله یا صحنه باید مخاطب را جذب کند،  گفت‌وگوهای طبیعی صورت بگیرد به این معنی که دیالوگ‌ها باید روان و متناسب با شخصیت‌ها باشد، به جای توضیح مستقیم، با عمل و دیالوگ داستان را پیش برود و ضرب‌آهنگ مناسب و : تعادل بین صحنه‌های آرام و پرهیجان جود داشته باشد.

مدرس کارگاه قصه‌گویی تمرین‌های عملی برای قصه‌گویی را مهم خواند و گفت:  قصه‌گویی شفاهی، نوشتن طرح اولیه و ایجاد ساختار داستان در چند خط و بازنویسی و بهبود داستان با دریافت بازخورد از دیگران در پیشبرد کار بسیار اهمیت دارد.  

قصه باید یک پیام و درون‌مایه داشته باشد

وی به نکات کلیدی برای قصه‌گویان مبتدی اشاره و تصریح کرد: باید  مخاطب را بشناسید که داستان شما برای گروه سنی کودکان است یا بزرگسالان همچنین تمرین لحن و بیان همراه با تغییر صدا برای شخصیت‌ها و صحنه‌های مختلف در قصه‌گویی مهم است و البته باید از توضیحات اضافه هم بپرهیزید.  

این کارشناس فرهنگی در کانون همدان به منابع برای ایده‌یابی اشاره و خاطرنشان کرد: تجربیات شخصی، اسطوره‌ها و افسانه‌های قدیمی و اخبار و رویدادهای اجتماعی از مهم‌ترین منابع قصه محسوب می‌شوند.

وی در پایان کارگاه خود به سوالات علاقمندان پاسخ داد و آنها را تشویق به خواندن کتاب‌های کانون برای پیدا کردن قصه و ایده کرد و گفت: امیدوارم که در جشنواره قصه‌گویی امسال شاهد حضور پر رنگ و پر شور شما کودکان و نوجوانان همراه والدین خود باشید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha