برگزاری صد و شصت و پنجمین نشست انجمن ادبی آفتاب با محوریت شعر

صد و شصت و پنجمین نشست انجمن ادبی «آفتاب» با موضوع شعر و با حضور اعضای انجمن، باشگاه سیمرغ و باشگاه قاف، در سالن آمفی‌تئاتر مرکز فرهنگی‌هنری شماره ۴ مشهد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی، سمیه سلامی‌راد، کارشناس مسئول آفرینش‌های ادبی استان، با اعلام این خبر گفت: این نشست صبح دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۴ با حضور ۱۷ نفر از اعضای انجمن ادبی آفتاب و تعدادی از اعضای باشگاه‌های سیمرغ و قاف مشهد برگزار شد.

سلامی‌راد افزود: «این جلسه در حالی برگزار شد که جامعه ادبی کانون سوگوار همکار عزیزمان، مریم حسینیان، است. او داستان‌نویس، هنرمند و کارشناس پیشین مرکز آفرینش‌های ادبی بود که در سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۰ مدیریت این واحد را برعهده داشت و منشأ برنامه‌ها و ایده‌هایی شد که همچنان در این مرکز جریان دارد. چاپ مجموعه‌های آفتاب و مهتاب، انتشار نشریه مداد گلی، تولید لوح فشرده کتیبه و انتخاب مربیان توانمند ادبی بخشی از یادگارهای ارزشمند این همکار فقید است.»

مهمان ویژه نشست، دکتر مهدی رمضانی، شاعر، پژوهشگر و منتقد ادبی، نیز در ابتدای جلسه با گرامیداشت یاد و خاطره مریم حسینیان گفت: «ایشان انسانی هنرمند، روشن‌ضمیر و آگاه بودند که در رشد و بالندگی مربیان و اعضای استان نقش بسزایی داشتند. از میان همه صفات والایشان، بیش از همه بر «کانونی بودن» ایشان تأکید می‌کنم، چرا که به‌خوبی جنس کار با کودک و نوجوان را می‌شناختند و این دانش و تجربه را به ما مربیان منتقل می‌کردند.»

در ادامه برنامه، اعضا به خوانش آثار خود پرداختند و این آثار توسط دیگر اعضا و مهمان نشست نقد و بررسی شد. آثار مهدیه حسینی‌راد (مرکز ۱۰ مشهد)، هومن هاشمی (باشگاه سیمرغ و مرکز ۴ مشهد) و تیناسادات طباطبایی (عضو مکاتبه‌ای) مورد نقد قرار گرفت و آثار صوفیا راسخ و ابوالفضل سیبویه (اعضای باشگاه سیمرغ) پس از خوانش، نقدشان به جلسه آینده موکول شد.

مهدی رمضانی در بخش نقد آثار، نکاتی کلی را مطرح کرد که برای همه اعضا کاربرد داشت. او با تشریح جریان شعر کهن و نو، به تاریخچه و تغییرات قواعد عروضی اشاره کرد و گفت: «شعر نو با نیما یوشیج آغاز شد. سهراب سپهری و فروغ فرخزاد قواعد شعر را بازتر و از قیدهای عروضی رها کردند. اخوان‌ثالث ضمن حفظ تقید به عروض، نوآوری‌هایی داشت و احمد شاملو نیز عروض را حذف کرد اما به جای آن، وزن درونی را در شعر حفظ نمود.»

برگزاری صد و شصت و پنجمین نشست انجمن ادبی آفتاب با محوریت شعربرگزاری صد و شصت و پنجمین نشست انجمن ادبی آفتاب با محوریت شعر

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha