کودکان خراسان شمالی پای روایت عاشورا نشستند

همزمان با سومین روز محرم و در چهارمین گردهمایی «کودکان عاشورایی»، مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان به صحنه‌ای از قصه، هنر و ارادت تبدیل شد؛ جایی که کودکان با دست‌های کوچکشان فانوس ساختند، علم بستند، عهد خواندند و با زبان کودکانه‌شان از عشق به امام حسین(ع) گفتند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی، مراکز فرهنگی‌هنری استان در سومین روز محرم با برگزاری ویژه‌برنامه‌های متنوع، میزبان میهمانان کوچک امام حسین(ع) شدند تا کودکان و نوجوانان با مفاهیمی چون ایثار، مهربانی، آزادگی و وفاداری در فرهنگ عاشورا بیشتر آشنا شوند.

 محرم درقاب دستان کوچک

کودکان مرکز جاجرم در کنار اجتماع‌های شبانه، با قلب‌هایی پر از شوق، مهمان قصه‌های عاشورا شدند. روایت‌گری واقعه روز سوم محرم، ساخت قاب عکس فرشته‌های میناب، اوریگامی لاله، رنگ‌آمیزی، اهدای هدیه و خوانش جمعی عهدنامه، بخش‌هایی از این گردهمایی بود؛ برنامه‌ای که در آن هر کودک با هنر خود، گوشه‌ای از ارادتش را به تصویر کشید.

لاله‌های عاشورایی در دل کودکان

در مرکز شیروان، کودکان عاشورایی با نقاشی و خلق دست‌سازه‌های هنری، احساسات پاک خود را به نمایش گذاشتند. با خواندن عهدنامه، صدای کودکانه‌شان با پیام‌های بزرگ عاشورا همراه شد؛ عهدی برای مهربانی، شجاعت و خوبی.

فانوس‌هایی  به رنگ عشق

در مرکز دو اسفراین و همزمان با اجتماع شبانه میدان امام خمینی(ره)، کودکان با ساخت فانوس، رنگ‌آمیزی و نوشتن دل‌نوشته برای امام حسین(ع)، سومین شب محرم را به خاطره‌ای ماندگار تبدیل کردند. جاشمعی‌هایی که با دستان کوچکشان ساخته بودند، به مهمانان کوچک امام حسین(ع) هدیه شد؛ هدیه‌ای ساده اما سرشار از عشق.

روایت های کودکانه با نام حسین(ع)

در فاروج، کودکان با قصه‌گویی، مداحی، دکلمه‌خوانی و پذیرایی در کنار دوستان، به استقبال روزهای محرم رفتند. هر برنامه، فرصتی بود برای کاشتن دانه‌های محبت و شناخت در دل کودکانی که آرام‌آرام با پیام عاشورا آشنا می‌شوند.

تکیه‌ای برای کودکان کربلا  

مرکز یک اسفراین در «تکیه شوران» ویژه‌برنامه «کودکان کربلا» با حال‌وهوایی متفاوت را برگزار کرد. بستن علم، نوحه‌خوانی، قرائت عهدنامه، ساخت و اهدای پیکسل و پذیرایی با نذری‌هایی که کودکان آماده کرده بودند، جلوه‌ای از همراهی نسل امروز با فرهنگ عاشورا بود.

زیر سایه علم

مرکز صفی‌آباد میزبان کودکانی بود که در فضایی آکنده از شور حسینی، قصه شنیدند، آفریدند و یاد گرفتند. در روایت «زیر سایه علم»، کودکان پای قصه خاطرات محرم، نذرها و دلبستگی‌هایی نشستند که سال‌هاست از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود.

در آیین سنتی بستن علم نیز دستان کوچک کودکان گره‌هایی از جنس دعا، امید و عشق بر علم بست و ایستگاه صلواتی کانون‌یاران مرکز، با شربت خنک، یادآور مهمان‌نوازی و مهرورزی حسینی شد.

قول‌های کودکانه برای ساختن دنیایی بهتر

طرح ادبی «من امروز مهمان امام حسین هستم و قول می‌دهم...» فرصتی شد تا کودکان از آرزوها و تصمیم‌های خوبشان بنویسند؛ نوشته‌هایی کوچک با دل‌هایی بزرگ که از مهربانی، انسانیت و انتخاب راه خوبی‌ها سخن می‌گفت.

دست‌سازه‌های حسینی، رنگ‌آمیزی تصاویر محرم و قاب‌های یادگاری عاشورایی نیز  لحظه های ناب کودکان را در قاب خاطره‌ها ثبت کرد.

قصه عاشورا از زبان مادران

در مرکز آشخانه، این بار روایت عاشورا با حضور مادران و نوجوانان رنگی دیگر گرفت. مادران اعضا قصه «کودکان عاشورایی» را روایت کردند و نوجوانان مرکز نیز با آماده‌سازی دست‌سازه‌ها، سهمی در این آیین معنوی داشتند.پس از مداحی اعضای هنرمند مرکز، کودکان و نوجوانان با کاربرگ‌های محرم و دل‌نوشته‌های عاشورایی همراه شدند و در پایان، عهدنامه کودکان عاشورایی را یک‌صدا خواندند.

پایان یک گردهمایی، آغاز یک عهد

چهارمین گردهمایی «کودکان عاشورایی» در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی، تنها مجموعه‌ای از برنامه‌های فرهنگی نبود؛ قصه‌ای بود از پیوند دل‌های کوچک با مفاهیم بزرگی چون آزادگی، ایثار و محبت.کودکانی که امروز با یک نقاشی، یک فانوس، یک دل‌نوشته یا یک عهد ساده، نام حسین(ع) را زمزمه کردند؛ شاید فردا روایت‌گران مهربانی و خوبی در جامعه باشند.

کودکان خراسان شمالی پای روایت عاشورا نشستند

کودکان خراسان شمالی پای روایت عاشورا نشستند

کودکان خراسان شمالی پای روایت عاشورا نشستند

کودکان خراسان شمالی پای روایت عاشورا نشستند

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha