محفل روایتگریِ عاشوراییِ کودکان در یزد برگزار شد

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با هـدف معرفی شخصـیت حضـرت رقیه(س) و بازنمایی جلوه‌های ایثار، صـبوری، امیـد، همـدلی و مسـئولیت‌پذیری اجتمـاعی، تلاش کرد بـا بهره‌گیری ازظرفیت مربیـان، اعضـا، کـانون‌یـاران و خانواده‌ها، مفاهیم عاشورایی را از قالب برنامه‌های مناسبتی فراتر برده و در قالب گفتمان فرهنگی «نذر قصه‌گویی» به جریانی ماندگار در فعالیت‌های تربیتی و فرهنگی کانون تبدیل کند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد، همزمان با مراکز فرهنگی هنری سراسر کشور و در راسـتای ترویـج فرهنگ عاشورا با زبان قصه، روایت و فعالیت‌های فرهنگی-تربیتی، برنامه «روایتگری عاشورایی» در مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اجرا شد.

روایتگری عـاشورایی تنها بازگویی یک واقعه تاریخی نیست، بلکه آغاز یک نـذر فرهنگی است؛ نـذری که در آن هر قصه، چراغی برای دل کــودکی، هر روایـت، پلی میــان دل‌هــای ایرانی و هر خــدمت فرهنگی، ادای دینی عاشــقانه بـه مکتـب حضــرت اباعبدالله‌الحسین(ع) است؛ تا قصه، از یک برنامه، به جریانی ماندگار در فرهنگ تربیتی کانون تبدیل شود.

این برنامه با هـدف معرفی شخصـیت حضـرت رقیه(س) و بازنمایی جلوه‌های ایثار، صـبوری، امیـد، همـدلی و مسـئولیت‌پذیری اجتمـاعی، تلاش کرد بـا بهره‌گیری ازظرفیت مربیـان، اعضـا، کـانون‌یـاران و خانواده‌ها، مفاهیم عاشورایی را از قالب برنامه‌های مناسبتی فراتر برده و در قالب گفتمان فرهنگی «نذر قصه‌گویی» به جریانی ماندگار در فعالیت‌های تربیتی و فرهنگی کانون تبدیل کند.

با توجه به شـرایط جنگی کشور، اجرای این برنامه درسال جاری، جلوه‌ای ازهمدلی ملی نیز داشت و روایت‌ها با الهام از صبر و استقامت حضرت رقیه(س) به کودکان و خانواده‌های مناطق جنوبی ایران، تقدیم شد تا زمینه‌ی تقویت پیوندهای عاطفی، هویت ملی و همبستگی فرهنگی میان کودکان و نوجوانان ایران فراهم شود.

محفل روایتگریِ عاشوراییِ کودکان در یزد برگزار شد

مرکز فرهنگی هنری شماره یک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان ابرکوه؛

صبح ۳۱ تیر ۱۴۰۵، مرکز یک ابرکوه میزبان ۵۰ عضو دختر کودک بود که در فضایی سرشار از صمیمیت و همدلی، گردهم آمدند تا در ایام سوگواری حضرت رقیه سلام الله علیها، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی از معنویت و همبستگی را رقم بزنند.
این محفل با نگاهی عمیق به نیازهای عاطفی و روانی کودکان و با هدف تقویت حس همدلی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی، ایجاد پیوند عاطفی با ارزش‌های دینی و تخلیه هیجانی و آرامش روانی کودکان در زمان جنگ طراحی شده بود.
کودکان با هم‌صدا شدن دستان کوچکشان، برای سلامت و پیروزی رزمندگان جنوب کشور و آرامش مردم نجیب این خطه دعا کردند. این اقدام، حس تعلق به یک جامعه بزرگ‌تر و مسئولیت در قبال دیگران را در آنان پرورش داد.
شنیدن روایت قصه‌هایی از سه ساله دشت کربلا، دختران شهید جنگ رمضان و مدرسه میناب، به کودکان کمک کرد تا با مفاهیم عمیق عاشورایی و ظلم‌ستیزی و آزادگی از طریق داستان‌های ملموس و دلنشین ارتباط برقرار کنند. این روش، تأثیر عاطفی پایدارتری نسبت به آموزش مستقیم داشت.
همچنین فضای امن و گرم مرکز، به کودکان فرصت داد تا احساسات خود را به شکلی سالم ابراز کنند. دعای دسته‌جمعی و گوش سپردن به قصه‌ها، نوعی تخلیه هیجانی مثبت و ایجاد آرامش درونی را به همراه داشت.
در این محفل فریبا قیومی‌زاده مربی مسئول مرکز، با قصه «بزرگترین دختر عالم»، رقیه خوشنواز با قصه «قلب کوچک تیارا»، زینب فلاح زاده با قصه «چرخ چرخ عباسی» و نیایش قیومی‌زاده با قصه «آهنو» برای اعضا قصه‌گویی کردند.
این محفل فراتر از یک برنامه مذهبی ساده، بستری برای رشد عاطفی و روانی کودکان فراهم آورد. آن‌ها نه تنها با ارزش‌های عاشورایی و ظلم‌ستیزی آشنا شدند، بلکه یاد گرفتند چگونه با قلب‌های کوچک اما سرشار از عشق، برای دیگران دعا کنند و حس همدلی را در وجود خود نهادینه سازند. پیوند میان قصه‌های کهن و نیازهای امروز، تجربه‌ای ماندگار در ذهن و روح این کودکان به جا گذاشت.

محفل روایتگریِ عاشوراییِ کودکان در یزد برگزار شد

مرکز فرهنگی هنری شماره دو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان ابرکوه؛

 این برنامه با حضور ۵۰ عضو دختر کودک و نوجوان در بخش‌های مختلف، به یادآوری و ترویج فرهنگ عاشورا پرداختند.

این برنامه با معرفی شخصیت حضرت رقیه (س) و نقش ایشان در واقعه کربلا آغاز شد. سپس قصه‌گویی با موضوع «نماز آخر» توسط زهره فلاح‌زاده مربی فرهنگی به یاد دانش‌آموزان شهید میناب اجرا شد که فضایی معنوی و تأثیرگذار را برای حاضران رقم زد.

در ادامه، اعضای مرکز با اجرای تعزیه در نقش حضرت رقیه (س)، شعرخوانی و قصه‌گویی، ارادت خود را به خاندان اهل‌بیت (ع) ابراز کردند. همچنین فاطمه زارع از اعضای نوجوان به معرفی کتاب «بزرگ‌ترین دختر عالم» پرداخت و بخش‌هایی از محتوای آن را برای حاضران بیان کرد و نیکی صدقی عضو کودک مرکز  زندگینامه حضرت رقیه را روایت و در ادامه دلارام میرسلیمانی دیگر عضو کودک مرکز نیز به شعرخوانی شعر «نازنین رقیه» پرداخت.

در پایان، اعضا با نگارش دل‌نوشته‌هایی برای دانش‌آموزان شهید میناب، یاد و خاطره این شهیدان را گرامی داشتند که قرار شد نمایشگاهی از این نامه‌ها در نمایشگاه پایان تابستان به نمایش گذاشته شود.

این برنامه با استقبال اعضا همراه بود و فرصتی ارزشمند برای ترویج فرهنگ عاشورا، تقویت روحیه همدلی و آشنایی بیشتر کودکان و نوجوانان با مفاهیم ایثار، مقاومت و معنویت فراهم کرد.

محفل روایتگریِ عاشوراییِ کودکان در یزد برگزار شد

مرکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان تفت؛

ویژه‌برنامه روایتگری عاشورایی در این مرکز در ۳ نوبت برگزار شد؛

نوبت نخست: چهارشنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۵، فعالیتی فرهنگی، هنری و ادبی با حضور ۱۵ نفر از اعضای دختر در مرکز فرهنگی‌هنری تفت برگزار شد.

در آغاز این برنامه، کتاب «بزرگ‌ترین دختر عالم» با موضوع زندگی و شخصیت حضرت رقیه(س) به اعضا معرفی شد و بخش‌هایی از آن برای حاضران روایت شد.

در ادامه، اعضا با الهام از مفاهیم کتاب، به ساخت کارت‌پستال موضوعی پرداختند و در بخش ادبی نیز احساس و برداشت خود را درباره شخصیت حضرت رقیه(س) در قالب نوشته‌های کوتاه بیان کردند.

این برنامه در راستای اجرای فعالیت «روایتگری عاشورایی» و با هدف آشنایی اعضا با مفاهیم فرهنگ عاشورا برگزار شد.

نوبت دوم: ۳ مرداد ۱۴۰۵، در اجرای برنامه «روایتگری عاشورایی» در مرکز فرهنگی‌هنری تفت نوجوانان دختر تفت تابلوی برجسته عاشورایی ساختند.
 فعالیتی تلفیقی با محوریت حضرت رقیه(س) و کودکان میناب با حضور ۱۸ نفر از اعضای نوجوان دختر در مرکز فرهنگی‌هنری تفت برگزار شد.

در این برنامه، اعضا ابتدا با کتاب‌خوانی و معرفی وقایع مرتبط با موضوع آشنا شدند و سپس در فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ادبی شرکت کردند.

ساخت تابلوی برجسته، کاردستی، نقاشی و نوشتن خلاق از بخش‌های مختلف این برنامه بود و اعضا برداشت‌ها و احساس خود را در قالب آثار هنری و نوشته‌های خلاقانه ارائه کردند.

این فعالیت در قالب برنامه «روایتگری عاشورایی» و با مشارکت اعضای نوجوان دختر مرکز فرهنگی‌هنری تفت اجرا شد.

 اعضای پسر مرکز تفت روایت «شام غریبان» را شنیدند. 

نوبت سوم: ۴ مرداد ۱۴۰۵، برنامه «روایتگری عاشورایی» با حضور ۱۴ نفر از اعضای کودک پسر مرکز فرهنگی‌هنری تفت در برنامه «روایتگری عاشورایی» با روایت کتاب «شام غریبان» و ساخت کاردستی با روش گل و چوب آشنا شدند.
در این برنامه، کتاب «شام غریبان» با محوریت حضرت رقیه(س) برای اعضا روایت شد و کودکان با بخش‌هایی از وقایع پس از عاشورا آشنا شدند.

پس از روایت کتاب، اعضا با هدایت امیر عباس امراللهی کانون‌یار مرکز در یک فعالیت هنری، کاردستی با روش گل و چوب را اجرا کردند. اعضا در کنار روایت کتاب، تجربه‌ای از فعالیت هنری متناسب با موضوع برنامه کسب کردند.

محفل روایتگریِ عاشوراییِ کودکان در یزد برگزار شد

مرکز فرهنگی هنری شماره دو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان میبد؛

این ویژه برنامه با حضور بیش از ۵۰ کودک و ۲۰ نوجوان دختر با هدف گرامیداشت شهدای کربلا و شهدای جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان و بویژه دانش‌آموزان دبستان شجره طیبه میناب برگزار شد. کودکان و نوجوانان شرکت کننده در این برنامه شاهد قصه‌گویی‌های مختلف با عناوین «ماکان نصیری»، «رزمندگان پای لانچرها»، «سربازان مرزدار»، نقل «ترامپ، ضحاک زمانه» و... بودند که این قصه‌های زیبا توسط ۵ قصه‌گو و یک نقال روایت شد. 

محفل روایتگریِ عاشوراییِ کودکان در یزد برگزار شد

مرکز فرهنگی هنری شماره یک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان یزد؛

یکشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۵، در راستای ترویج فرهنگ عاشورا، تبیین اهداف و پیام‌های نهضت حسینی و تقویت ارزش‌های دینی و انقلابی، برنامه روایتگری عاشورایی با قصه‌هایی از حضرت رقیه(س) و قصه‌هایی از جنگ با حضور اعضا و خانواده‌های آنان برگزار شد.
این برنامه که با حضور ۳۰ نفر از اعضا و خانواده‌ها اجرا شد، راویان با بیان وقایع و درس‌های قیام حضرت اباعبدالله‌الحسین (ع)، به تشریح مفاهیمی همچون ایثار، آزادگی، ولایت‌مداری، امر به معروف و نهی از منکر پرداختند. همچنین، فضایی معنوی و آموزنده برای انتقال فرهنگ عاشورا به نسل جوان و تحکیم پیوند خانوادگی با ارزش‌های دینی فراهم شد.
راویان این برنامه: درسا میرزایی با روایت «چگونگی شنیدن صدای حضرت رقیه(س) توسط یزید»، کیانا پاپی با روایت «مظلومیت ماکان نصیری»، امیرعلی شایق «خاطره تلخ شهید شدن آقای شهید»، امیرحسین داوودی‌منش قصه «من هم آب نمی آشامم»  و زهرا مرادی با قصه «حضرت رقیه(س) در غربت» بودند.
در پایان، بر استمرار اجرای برنامه‌های فرهنگی و روایتگری با محوریت مناسبت‌های مذهبی و انقلابی تأکید شد.

محفل روایتگریِ عاشوراییِ کودکان در یزد برگزار شد

مرکز فرهنگی هنری شماره دو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان اردکان؛

شنبه ۳ مرداد ۱۴۰۵، ویژه‌برنامه روایت‌گری عاشورایی با حضور ۴۰ نفر از دختران ۶ تا ۱۲ سال در مرکز فرهنگی‌هنری شماره ۲ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اردکان برگزار شد.

در این گردهمایی معنوی و دخترانه که رضوان فرجاد مشاور امور بانوان و خانواده فرمانداری ویژه شهرستان اردکان به همراه برخورداری از مهمانان ویژه این برنامه بودند؛ بخش‌های مختلفی با اجرای اعضای فعال مرکز برگزار شد.

هانیه قانعی شعرخوانی از زبان حضرت رقیه(س) را اجرا کرد و در ادامه، زهرا سادات‌فرد حسینی به قصه‌گویی قصه«جایی در بهشت» با محوریت شهدای میناب پرداخت.

همچنین فاطمه مختاری با خوانش متنی ادبی، کودکان را با شخصیت حضرت رقیه(س) و مفاهیم عاطفی و عاشورایی آشنا کرد.

پایان‌بخش این برنامه، ساخت فرشته‌های کاغذی به یاد کودکان شهید جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان بود؛ بخشی هنری که با استقبال اعضا همراه شد و فرصتی برای بروز احساسات، خلاقیت و تقویت حس همدلی در میان کودکان فراهم کرد.

این برنامه با شعار "به نام قصه، به رنگ مهربانی" و در راستای فعالیت‌های فرهنگی و ادبی مرکز شماره ۲ کانون اردکان اجرا شد.

محفل روایتگریِ عاشوراییِ کودکان در یزد برگزار شد

مرکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان مروست؛

یکشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۵، برنامه فرهنگی «روایتگری عاشورایی» در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان مروست برگزار شد.

در این برنامه، اعضا با فلسفه، اهداف و پیام‌های معنوی پیاده‌روی اربعین آشنا شدند و درباره فرهنگ ایثار، همدلی، آزادگی و درس‌های نهضت عاشورا به گفت‌وگو پرداختند. همچنین کودکان و نوجوانان با خلق نقاشی‌هایی با موضوع امام حسین(ع)، واقعه عاشورا و پیاده‌روی اربعین، عشق و ارادت خود را به ساحت سیدالشهدا (ع) به تصویر کشیدند.

در بخش دیگری از این برنامه، یکی از اعضا که توفیق حضور در پیاده‌روی اربعین را داشت، خاطرات و تجربه‌های معنوی خود را برای دوستانش روایت کرد که با استقبال و اشتیاق دیگر اعضا همراه شد.

این برنامه با هدف ترویج فرهنگ عاشورایی، آشنایی بیشتر کودکان و نوجوانان با فلسفه پیاده‌روی اربعین و تقویت ارزش‌های دینی و معنوی برگزار شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha