کد مطلب: 379175
تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۴۰۵ - ۰۵:۵۸
بازدید 8
کودکان صفاشهر زیارت را به تجربه زندگی تبدیل کردند

مرکز شماره یک کانون پرورش فکری صفاشهر با برگزاری اردوی چندبعدی خود در آستان امام‌زاده شاه‌محمد (ع)، با رویکردی مهارت‌محور، گام بلند دیگری در جهت پرورش نسلی دغدغه‌مند و مسئولیت‌پذیر برداشت.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس اعضای مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره‌یک صفاشهر، در اردوی یک‌روزه زیارتی و سیاحتی به آستان مقدس امام‌زاده شاه‌محمد (ع)، با تلفیق آموزه‌های دینی، فعالیت‌های زیست‌محیطی و مهارت‌های اجتماعی، روزی ماندگار را در تقویم فرهنگی شهرستان رقم زدند.

 در این اردوی تربیتی که با حضور ۴۰ نفر از اعضا، مربیان و اولیای کودکان و نوجوانان در ۱۱ شهریور ۱۴۰۵ برگزار شد، برنامه‌های متنوعی با هدف غنی‌سازی اوقات فراغت و توسعه فضایل اخلاقی به اجرا درآمد؛ که با استقبال پرشور شرکت‌کنندگان همراه بود.

این اردوی راهبردی با هدف تقویت پیوندهای معنوی، مسئولیت‌پذیری اجتماعی و انس با طبیعت، از همان ابتدای مسیر در اتوبوس با اجرای بازی‌های پرورش تخیل و خلاقیت آغاز شد. در این بخش، مربیان با بهره‌گیری از تکنیک‌های تصویرسازی ذهنی، از کودکان خواستند تا با نگاه به عوارض طبیعی همچون کوه‌ها و ابرها، اشکال خیالی خلق کنند که این فعالیت، گامی مؤثر در جهت تقویت قوه تخیل و خلاقیت هنری اعضا محسوب می‌شد.

پس از رسیدن به مقصد، آیین زیارت با هدف آشنایی عمیق‌تر کودکان با آداب زیارت و بررسی پیشینه تاریخی این امام‌زاده عظیم‌الشان که از نوادگان حضرت علی(ع) است، برگزار شد. مربیان با تبیین فضایل اخلاقی خاندان عصمت و طهارت ع، سعی در ایجاد پیوندی قلبی میان کودکان و اهل‌بیت ع داشتند.

در محوطه امام‌زاده، فضای اردو به کارگاهی برای احیای هویت بومی بدل شد. در این بخش، بازی‌های بومی و محلی خاص صفاشهر با هدف ترویج فرهنگ اصیل منطقه و معرفی این میراث ناملموس به سایر زائران اجرا شد. هم‌زمان، کارگاه طبیعت‌گردی با هدف شناخت گونه‌های جانوری و محیط زیست منطقه برپا گردید که ضمن ارتقای دانش زیستی کودکان، اهمیت حفاظت از طبیعت به عنوان امانتی برای آیندگان مورد تاکید قرار گرفت.

یکی از بخش‌های شاخص این اردو، برگزاری باشگاه کتاب‌خوانی در سه گروه تفکیک‌شده کودکان، نوجوانان و والدین بود. در این نشست‌ها، کتاب‌های منتخب کانون نقد و بررسی شد که این اقدام با هدف نهادینه‌سازی فرهنگ مطالعه و تقویت تفکر انتقادی در خانواده‌ها صورت گرفت.

در ادامه فعالیت‌ها، کارگاه هنری ساخت اوریگامی در زمان استراحت، فضایی تعاملی میان مادران و فرزندان ایجاد کرد که علاوه بر تقویت مهارت‌های ظریف دست‌ورزی، پیوندهای عاطفی میان آنان را مستحکم‌تر ساخت. همچنین، مشارکت فعال اعضا در نماز جماعت و قرائت دعای توسل، فضایی معنوی و سرشار از آرامش را برای شرکت‌کنندگان فراهم آورد.

از دیگر اهداف مهم این اردو، تقویت حس مسئولیت‌پذیری اجتماعی بود. مربیان با واگذاری مسئولیت‌های اجرایی به نوجوانان و تبیین جایگاه الگویی آنان برای کودکان، سعی کردند رفتارهای اجتماعی صحیح را به‌صورت غیرمستقیم و در بستری عملی آموزش دهند. همچنین برنامه پاکسازی محیط زیست و تمرین آداب میزبانی و میهمانی در هنگام صرف ناهار، از جلوه‌های تربیتی بود که با هدف اصلاح الگوهای رفتاری انجام شد.

در پایان این اردوی پربار که تمامی مراحل آن در قالب کارگاه حال خوش زندگی طراحی شده بود، اعضا و اولیای آنان، در حالی که از به پایان رسیدن این فضای صمیمانه ابراز ناراحتی می‌کردند، بر تداوم چنین برنامه‌های سازنده‌ای تأکید کردند.

سعیده احمدپور، مربی‌مسئول مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره‌یک صفاشهر، در تشریح اهداف این برنامه اظهار داشت: اردوی امروز کارگاهی زنده برای تمرین حال خوش زندگی بود؛ ما تلاش کردیم با تلفیق معنویت، کتاب‌خوانی، مهارت‌های زیست‌محیطی و فعالیت‌های گروهی، بستری فراهم کنیم تا کودکان و نوجوانان در کنار خانواده‌هایشان، مسئولیت‌پذیری، آداب اجتماعی و پیوند عمیق با هویت دینی و بومی خود را در فضایی نشاط‌آور تجربه کنند.

وی در ادامه افزود: در کانون پرورش فکری، معتقدیم آموزش‌های غیرمستقیم در محیط‌های باز، تأثیری ماندگارتر بر ذهن کودکان دارند. تلاش ما این بود که با واگذاری مسئولیت به نوجوانان در این اردو، آن‌ها را به عنوان الگوهای رفتاری برای کودکان کوچک‌تر معرفی کنیم تا ضمن خودباوری، مهارت‌های رهبری و کار تیمی را نیز فرا بگیرند؛ خوشبختانه استقبال و همراهی اولیا در کنار نشاط اعضا، گواه بر این است که برای پرورش نسلی توانمند و دغدغه‌مند، باید بیش از پیش از فضای کتابخانه فراتر رفته و به دل جامعه و طبیعت قدم بگذاریم.

کودکان صفاشهر زیارت را به تجربه زندگی تبدیل کردند

کودکان صفاشهر زیارت را به تجربه زندگی تبدیل کردند

کودکان صفاشهر زیارت را به تجربه زندگی تبدیل کردند

کودکان صفاشهر زیارت را به تجربه زندگی تبدیل کردند

کودکان صفاشهر زیارت را به تجربه زندگی تبدیل کردند

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha