اولین کارگاه مجازی قصه‌گویی در شیراز برگزار شد

اولین گارگاه مجازی قصه‌گویی با موضوع مبانی قصه‌گویی در اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان فارس در شیراز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان فارس، راهبری کارگاه مجازی قصه‌گویی را الهام دارابی، قصه‌گو، مسوول دبیرخانه بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان کشور و  رییس گروه پژوهش و ترویج قصه‌های ایرانی بر عهده داشت.

الهام دارابی در اولین کارگاه مجازی قصه‌گویی که با حضور مربیان و کارشناسان کانون فارس و جمعی از علاقه‌مندان از نهاد کتابخانه‌های عمومی همراه بود شیوه‌های ورود به قصه و شروع خوب قصه‌گویی را برشمرد.

رییس گروه پژوهش و ترویج قصه‌های ایرانی، شیوه‌های ورود واضح و روشن، مشارکتی، خاطره‌گویی، بازی، شعرخوانی و استفاده از ابزار را از مهم‌ترین شیوه‌های ورود به قصه عنوان کرد که در بستر زمان و مکان و بر اساس شخصیت‌ها و قهرمانان قصه شکل می‌گیرند.

از نظر او، قصه‌گو برای استفاده از هر کدام از روش‌های گفته شده باید به جنس و سن مخاطب، توانمندی خود قصه‌گو، بداهه‌پردازی، کنترل فضای قصه و مخاطب، تسلط کامل بر صحنه و مخاطب، خلاقیت و جذابیت توجه داشته باشد.

دارابی بخش عمده موفقیت قصه‌گو را مسلزم شروع خوب قصه دانست و گفت: یک شروع جذاب، غافل‌گیرکننده و پرانرژی می‌تواند قصه و قصه‌گو را تا همیشه در ذهن مخاطب ماندگار کند. به گفته‌ی او اگر قصه‌گو در شروع قصه موفق باشد پل ارتباطی محکمی را بین خود و مخاطب ایجاد می‌کند که این پیوند تا پایان قصه گسستنی نیست.

 مسوول دبیرخانه بین‌المللی قصه‌گویی کانون خطاب به قصه‌گویان گفت: حضورتان در صحنه قصه‌گویی را طراحی کنید و با کشف نقطه‌ی طلایی صحنه، بر مخاطب و فضای موجود مسلط شوید.

انتخاب خاطره مناسب با قصه که هم کوتاه باشد و هم جذاب، ایجاد حس شادی و امید و عشق، انتخاب بازی‌های متناسب با گروه سنی مخاطب و محتوای قصه، انتخاب اشعار مناسب، استفاده از ابزار خلاق، نو و ساده که دست و پاگیر نباشد از دیگر مواردی بود که این دارابی آن را در اجرای موفق یک قصه بااهمیت دانست.

در ادامه این کارگاه رحیم هودی، بازیگر تئاتر،سینما و تلویزیون، چهره ماندگار استان فارس و دارنده نشان درجه یک هنری در حوزه تئاتر نیز فعالیت کانون در حوزه قصه‌گویی را بسیار مهم دانست و گفت: با فعالیت کانون می‌توان ادبیات ایران و جهان را گسترش داد و با بازگویی قصه‌های بزرگان ادب ایران زمین، میراث ماندگار زبان فارسی را حفظ کرد.

این کارگاه مجازی که با هدف یادگیری بیشتر وتمرین قصه‌گویی مربیان و اعضای انجمن قصه‌گویی کانون در شرایط بحرانی کرونا و توانمندسازی آنان، برنامه‌ریزی شده بود، روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، ساعت ۹ تا ۱۱ برگزار شد.

رحیم هودی، هنرمند شیرازی و مربیان و کارشناسان کانون فارس و جمعی از علاقه‌مندان از نهاد کتابخانه‌های عمومی فارس در این کارگاه شرکت داشتند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =