اگر دوباره متولد می‌شدم خیلی زودتر به این باور می‌رسیدم که می‌توانم نویسنده بشوم

نویسنده کتاب کلوچه های خدا گفت: نمایشگاه کتاب تهران را با تمام نقص‌هایش خیلی دوست دارم و در این چهل سال سکونتم در تهران یادم نمی‌آید یک بار هم این فرصت را از دست داده باشم.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان تهران، کلر ژوبرت نویسنده کتاب های کودک و تصویرگر مطرح کشور، در سال ۱۹۶۱ میلادی در پاریس فرانسه متولد شد. خانواده کلر پیرو دین مسیحیت بودند. ژوبرت در سن نوزده سالگی به دین اسلام ایمان آورد و بعد هم با یک دانشجوی ایرانی ازدواج کرد.

کلر کارشناسی خود را در رشته علوم تربیتی و کارشناسی ارشد را با گرایش ادبیات کودکان طی کرد و هم اکنون در ایران ساکن است.

 ژوبرت همراه همسرش از سال ۱۳۶۲ در ایران زندگی می‌کند.

این نویسنده و تصویرگر از بچگی عاشق نقاشی بود تا جایی که تمایل زیادی به نقاش شدن داشت. در نهایت وارد عرصه نویسندگی کتاب کودک شد و در کنار داستان‌نویسی به تصویرگری هم مشغول شد.

کتاب‌های دعای موش کوچولو، خداحافظ راکون پیر، امین‌ترین دوست و کلوچه‌های خدا و مجموعه داستان‌های شکر خدا از جمله آثار کلر ژوبرت است.

ژوبرت در خصوص دلیل انتخاب حوزه کودک گفت: فضای ادبیات داستانی کودک و دنیای صمیمی و رنگارنگ کتاب‌های تصویری بچه‌ها برایم بسیار دلنشین است. با انتخاب داستان‌نویسی برای کودکان توانستم به سه علاقه‌ای که داشتم در کنار هم بپردازم: علاقه‌ به کودکان، علاقه به نویسندگی و علاقه به نقاشی که تبدیل شد به تصویرگری.

این نویسنده کتاب های کودک در مورد میزان نزدیکی به مخاطبان خود اظهار کرد: بچه‌ها را خیلی دوست دارم و احساس می‌کنم که می‌توانم به‌خوبی درک‌شان کنم و با آنها همذات‌پنداری کنم. اما کودکان امروز این‌قدر به‌سرعت تغییر می‌کنند که گاهی از عقب ماندن در تشخیص علایق و نیازها و مشکلات آنها نگران می‌شوم.

ژوبرت در پاسخ به این سوال که اگر دوباره متولد شوید آیا باز هم نویسنگی برای کودکان را انتخاب می کنید، تاکید کرد: اگر دوباره متولد می‌شدم خیلی زودتر به این باور می‌رسیدم که می‌توانم نویسنده بشوم و خیلی زودتر داستان‌نویسی برای کودکان را شروع می‌کردم، چون به این کار علاقه بسیاری دارم و آن را خیلی مهم و تأثیرگذار می‌دانم. شاید هم اگر خیلی زودتر شروع می‌کردم فرصت پیدا می‌کردم وارد عرصه داستان نوجوان هم بشوم.

این نویسنده نام آشنا در ادامه نظرش را در خصوص نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و بیشترین علاقه اش نسبت به غرفه های کتاب را اینگونه بیان کرد: نمایشگاه کتاب تهران را با تمام نقص‌هایش خیلی دوست دارم و در این چهل سال سکونتم در تهران یادم نمی‌آید یک بار هم این فرصت را از دست داده باشم. مهم‌ترین قسمت برای من بخش کتاب‌های کودک است، چون این امکان را به من می‌دهد که تعداد خیلی زیادی کتاب همزمان ببینم، از تازه‌های چاپ با خبر شوم و از تنوع کتاب‌های تصویری لذت ببرم. هر سال با فهرستی از کتاب‌هایی که در طول سال پیدایشان نکردم می‌آیم و با آن از این غرفه به آن غرفه می‌روم.

البته به قسمت ناشران داخلی هم حتما سر می‌زنم و برای این بخش هم فهرستی را از کتاب‌هایی که دوست دارم ببینم و امکانش باشد که بخرم، تهیه می‌کنم. این کتاب‌گردی را خیلی دوست دارم و معمولا چند روز به بازدید از نمایشگاه اختصاص می‌دهم.

یکی دیگر از شیرینی‌های نمایشگاه کتاب ملاقات برنامه‌ریزی شده یا غافلگیرانه با دوستان نویسنده، ناشر یا فعال فرهنگی است و فرصت خیلی خوبی است برای دیدار و گفتگو.

ژوبرت در پایان به کسانی که دوست دارند برای بچه‌ها داستان بنویسند توصیه کرد: ادبیات کودک را خیلی جدی بگیرند، آثار نویسندگان دیگر را با دقت و نگاه تحلیل‌گرایانه بخوانند و زیاد هم بخوانند، از گذاشتن وقت زیادی روی هر داستان، هر چقدر هم کوتاه باشد، غافل نشوند و به بازبینی‌های مکرر اهمیت زیادی بدهند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =