به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری، سلسله نشستهای علمی، ترویجی و تخصصی، با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با علم نجوم و ایجاد علاقه به فضا در بین مخاطبان و عموم مردم در هفتهی نجوم برگزارمیشود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری ضمن اعلام این مطلب گفت: با پیگیریهای کمیتهی علم و فناوری و همت همکاران علاقهمند کانون استان، بیش از ۶۰ برنامهی فرهنگی، هنری، علمی و ادبی با موضوع نجوم در استان به اجرا در میآید.
روح الله واحد گفت: اجرای سیاستهای مدیرعامل محترم، دستورالعمل کافنا (کانون علوم و فنآوریهای نوین ایران)، جذب و پایدارسازی اعضای مراکز فرهنگی هنری کانون، افزایش همکاریها با سازمانها و گروههای فعال در عرصه فعالیتهای علمی و بهرهگیری از برنامههای فرهنگی، هنری و ادبی کانون پرورش فکری در انتقال آموزههای علمی و نجومی، از الویتهای برنامهریزی ستادی در این هفته بوده است.
واحد در ادامه گفت: درهمین راستا، مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان در قالب برنامههای متنوع و هدفمند و با طرحریزی برپایی آسماننمای ثابت و سیار در مناطق مورد نظر و در قالب طرح «پیک امید» و برگزاری نشستها و کارگاههای آموزشی، رصدهای شبانه و نقاشی اجرام آسمانی به استقبال هفته نجوم میروند.
مدیرکل کانون، تجلیل از چهرههای علمی و فعال در این عرصه را جزو برنامهی دیگر هفتهی نجوم اعلام کرد و گفت: تجلیل از سهراب کریمی بروجنی راصد بینالمللی و آقای بنیادی مدنظر قراردارد.
روح الله واحد در تشریح دیگر برنامههای هفتهی نجوم گفت: طی این ویژهبرنامهها که در راستای برنامههای سالانهی کانون پرورش فکری استان درجهت ترویج نگاه علمی در جامعه و همراهسازی هرچه بیشتر کودکان، نوجوانان و خانوادهها برنامهریزیشدهاست، آشناسازی مخاطبان با پیشینهی علم نجوم در ایران اسلامی و دیگر کشورها، معرفی شخصیتهای برجستهی حوزهی آموزش و شیوههای کاربردی پژوهشهای علمی در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل کانون پرورش فکری استان از دیگر برنامههای پیشبینی شده خبر داد و گفت: برگزاری نشست علمی تخصصی نوجوانان و خانوادهها در تاریخ ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور راصد بینالمللی در مرکز بروجن، بازدید علمی اعضا نوجوان گندمان از آزمایشگاه آموزشگاه نجمه این شهر، همچنین برنامهریزی جهت اجرای رصد شبانه برای خانوادهها در این هفته، از دیگر برنامههای هفتهی نجوم است.
وی در ادامه از برنامههای سایر مراکز در هفتهی نجوم خبر داد.
-پخش فیلم سیارههای منظومهی شمسی توسط واحد سیار خانمیرزا در روستاها و عشایر
-بازدید علمی برای اعضای نوجوان با همراهی واحد سیار کوهرنگ،
-کارگاه طراحی و ساخت ساعتهای آفتابی به روش علمی عملی در مرکز شماره سه شهرکرد
-تهیهی بستههای فرهنگی علمی شامل قصه گویی-کاردستی و شعرخوانی و معرفی کتاب در مراکز شماره یک شهرکرد، شلمزار، فارسان، باباحیدر، کیان، سامان، بن ، سورشجان و اردل
-برپایی چتر آسماننما و برگزاری کارگاههای آموزشی با همراهی فعالان نجوم آماتور ایران برای اعضای مرکز لردگان
-برگزاری کارگاه آموزشی کار با شن و ماسه با محوریت نقاشیهای نجومی در جونقان
-ساخت ماکت از صورتهای فلکی و منظومه شمسی توسط اعضای مرکز هفشجان و گهرو
-برگزاری کارگاههای آموزشی و ترویجی علمی نجومی در پایگاه روستایی یانچشمه
-قصهگویی و معرفی کتابهای نجومی و جمعخوانی این کتابها همراه با ساخت کاردستی در مرکز شماره دو شهرکرد
از برنامههای طراحی شده توسط مراکز و ستاد برای این هفته محسوبمیشود.
گفتنی است روز جهانی نجوم هرساله با الهام گیری از تاثیرات قمری تعیین می گردد و روز ثابتی ندارد.
انجمن نجوم ایران روز جمعه قبل یا بعد از روزی که اتحادیه نجوم انتخاب میکند را بهعنوان روز نجوم در ایران اعلام میکند تا در این روز تعطیل، مردم بیشتری بتوانند از برنامههای آن استفاده کنند. روز جهانی نجوم، هرساله، در یکی از روزهای تعطیل آخرهفته مابین ۱۵ آوریل تا ۱۵ مه که ماه در وضعیت تربیع (شب هفتم) قرار دارد، انتخاب میشود.
در سال ۱۴۰۴ این روز مقارن با جمعه ۱۲ اردیبهشت اعلام شده است و از ۸ تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴، هفتهی نجوم نامگذاری گردیده است.