مشهد؛ پرواز دوباره نوجوانان اهل قلم

مرحله دوم تولد باشگاه سیمرغ در مشهد با حضور بیش از ۸۰ نوجوان علاقمند برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی، آیین آغاز مرحله دوم شکل‌گیری باشگاه سیمرغ (باشگاه نویسندگان و شاعران نوجوان) مشهد، صبح روز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با حضور بیش از ۸۰ دانش‌آموز مستعد ادبی، خانواده‌ها، مسئولان فرهنگی کانون، آموزش و پرورش و کارشناسان و مربیان حوزه ادبیات در مرکز فرهنگی‌هنری شماره ۴ مشهد برگزار شد.
سمیه سلامی‌راد، کارشناس مسئول ادبی کانون استان، با اعلام این خبر گفت: «در مرکز آفرینش­‌های ادبی، امروز شاهد مرحله دوم تولد باشگاه سیمرغ در مشهد هستیم؛ باشگاهی که با الهام از اسطوره‌ی سیمرغ عطار، نوجوانان خلاق را در مسیر آموزش حرفه‌ای و رشد ادبی همراهی می‌کند.»
وی افزود: «مرحله نخست این باشگاه در خرداد ۱۴۰۳ با معرفی ۵۰ نوجوان شاعر و نویسنده از سوی آموزش و پرورش آغاز شد. این اعضا در طول یک سال در کارگاه‌های ادبی کانون آموزش دیدند، در نشست‌ها و انجمن‌ها حضور یافتند و اکنون برخی از آنان در آستانه‌ی معرفی به باشگاه ملی نخبگان ادبی قاف قرار گرفته‌اند.»
سلامی‌راد ادامه داد: «با ادامه تعاملات مؤثر با سرگروه‌های ادبیات فارسی آموزش و پرورش، بیش از ۵۰۰ دانش‌آموز مستعد دیگر در سطح استان به ما معرفی شدند که از این میان، بالغ بر ۲۰۰ نفر در حوزه مشهد هستند. همین امر ضرورت اجرای مرحله دوم عضوگیری و ارزیابی ادبی را ایجاب کرد و امروز در قالب این رویداد رسمی، مرحله دوم شکل‌گیری باشگاه سیمرغ در مشهد کلید خورد.»
در این نشست که با سخنرانی کارشناسان، معرفی برنامه‌های باشگاه، پخش کلیپ‌های فعالیت‌های پیشین کانون و اجرای قصه‌گویی، مسابقه و اثرخوانی همراه بود، دانش‌آموزان با مسیر آموزشی، کارگاه‌های حضوری و مجازی، و فرصت‌های عضویت در باشگاه ملی قاف آشنا شدند.
محمدعلی خلاقی، معاون فرهنگی کانون استان، ضمن خوشامدگویی به دانش‌­آموزان یادآور شد که برگزیدگان باشگاه قاف، نه در مسابقات و جشنواره­‌های کانون پرورش فکری بلکه در مسابقات کشوری سایر نهادها و سازمان‌­ها هم رتبه می‌­آورند. او اظهار امیدواری کرد که این دانش‌­آموزان، عضو باشگاه سیمرغ شوند و تأکید کرد که از تابستان امسال برنامه­‌ها و کارگاه­‌های ویژه­ای برای پرورش استعدادها پیش‌بینی کرده­‌ایم.
در این نشست، نمایندگان و سرگروه‌های ادبیات فارسی اداره کل آموزش و پرورش استان، سیدمهدی زارع­حسینی، فرحناز جلالی، منصوره اخلاقی نیز حضور داشتند.
دکتر فرحناز جلالی، نماینده اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی، با اشاره به همکاری مشترک این نهاد با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اظهار داشت: «این پیوند ارزشمند، گامی بلند در مسیر تحقق اهداف مشترک ما برای رشد ادبیات و کشف استعدادهای نوجوانان است.» وی با مرور خاطراتی از فعالیت‌های کانون پرورش فکری، تأکید کرد: «تجربه همکاری با کانون، همواره به یادماندنی و الهام‌بخش بوده است. ما در آموزش و پرورش، با برگزاری مسابقاتی همچون حافظ‌خوانی، احساس واژه‌ها و خوارزمی، بستری برای شکوفایی ذوق ادبی دانش‌آموزان فراهم کرده‌ایم. اکنون با همراهی کانون، این استعدادها نه تنها شناسایی، بلکه با آموزش‌های تخصصی و هدفمند پرورش خواهند یافت.»
جلالی در پایان افزود: «اطمینان دارم این همکاری، نسلی از نویسندگان و شاعران توانمند را تربیت خواهد کرد که آینده‌ی ادبیات ایران را رقم می‌زنند.»
سلامی‌راد با اشاره به ساختار هدفمند باشگاه گفت: «در باشگاه سیمرغ، هر عضو دارای پرونده اختصاصی خواهد بود. آثار نوجوانان تحلیل می‌شود، مسیر رشد آن‌ها پیگیری می‌شود و چنانچه استعداد و پشتکار داشته باشند، قطعاً به باشگاه کشوری قاف معرفی خواهند شد.»
بر اساس طرح عملیاتی، مرحله دوم باشگاه سیمرغ در مشهد ادامه خواهد یافت و آیین رسمی افتتاح آن در روز ۲۳ اردیبهشت‌ماه در آرامگاه فردوسی با حضور مریم اسلامی معاون آفرینش­‌های ادبی کشور، مریم علایی، کارشناس ادبی منطقه ۵ کشور و غلامرضا بکتاش شاعر نام‌آشنای کودک و نوجوان برگزار می‌شود. همچنین، در ۲۵ اردیبهشت هم­زمان آیین افتتاح باشگاه سیمرغ در شهرهای نیشابور و تربت حیدریه با حضور تعداد کثیری از دانش­‌آموزان مستعد ادبی اجرا خواهد شد. 
 سلامی‌­راد یادآور شد توسعه و افتتاح باشگاه سیمرغ در شهرهای قوچان و سبزوار نیز در تابستان ۱۴۰۴ در دستور کار است.
در پایان مراسم، سلامی‌راد خطاب به نوجوانان گفت: «امروز باشگاه سیمرغ، بال‌های واژه و خیال شما را می‌گشاید تا همانند سیمرغ عطار، در مسیر شناخت خود و ادبیات ایران اوج بگیرید. اینجا خانه‌ی پرواز است؛ جایی که هر قلم، آینده‌ای روشن برای فرهنگ این سرزمین می‌آفریند. به خانواده سیمرغ خوش آمدید.»

مشهد؛ پرواز دوباره نوجوانان اهل قلم

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha