به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون سیستان و بلوچستان، آیین پایانی مرحله استانی رویداد ملی «کانون یاران» در سالن اجتماعات ادارهکل کانون استان برگزار شد.
مدیرکل کانون استان در آغاز، با تسلیت ایام محرم و یادآوری قیام تاریخی مردم سیستان به عنوان نخستین قیام خونخواهی امام حسین(ع) پیش از قیام توابین و مختار، این رخداد را افتخاری عظیم برای مردم این دیار خواند.
محمدرضا سالاری، سپس، با اشاره به نقش کانونیاران، گفت: شما سرمایههای ویژهی کانون هستید. کانون در مسیر رشد و بالندگی خود، بر پایهی چهار سرمایه اصلی حرکت میکند: مربیان، ساختار و فضاهای فرهنگی، اعضا، و خانوادهها. اما در این میان، کانونیاران بهعنوان سرمایهی ویژه، پویا و اثرگذار در قلب فعالیتها جای دارند.
وی با تاکید بر نقش کانونیاران در پیوند میان کانون و مدرسه افزود: شما نهتنها در مراکز فرهنگی هنری کانون درخشیدهاید، بلکه با انتقال تجربهها، ارزشها و فعالیتهای فرهنگی به مدرسه، به تسهیلگر و پشتیبان مربیان و معاونان پرورشی مدارس تبدیل شدهاید. این نقش دوگانهی شما، یک ظرفیت عظیم فرهنگی است که باید آن را تقویت کنیم.
مدیرکل کانون استان، انتخاب کانونیاران را نتیجهای از کنشگری فرهنگی، اجتماعی و تربیتی آنان دانست و گفت: کانونیاران محصول یک فرآیند هویتی در کانون هستند. این جایگاه اتفاقی به دست نمیآید. حضور مؤثر شما در مراکز فرهنگی هنری، به عنوان عضو و پس از آن به صورت فعال در فعالیتهای گوناگون، سبب شده تا به عنوان الگو معرفی شوید. این همان هویتبخشیای است که کانون برای کانونیاران در نظر گرفته است.
سالاری تأکید کرد: هیچ برنامهای در کانون بدون توجه به اسناد بالادستی شکل نمیگیرد. از جمله مهمترین این اسناد، فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اهمیت فعالیتهای پرورشی است. ریشهی طرح کانونیاران نیز در همین نگاه عمیق تربیتی نهفته است. نقش شما در ارتباط با مربی، مدرسه، دانشآموزان و خانوادهها، دقیقاً در امتداد اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش طراحی شده است.
او در بخش دیگری از سخنان خود، به نقش محیط کانون در یادگیریهای مؤثر اشاره کرد و گفت: محیطهای متنوع آموزشی یکی از عناصر اصلی یادگیری هستند و کانون یکی از بهترین و مؤثرترین این محیطهاست. کانونیار باید بتواند این فضای پرورشیافته را به مدرسه منتقل کند. در طرح کانون مدرسه، شما حلقهی ارتباط هستید و این نقش، نقشی محوری است.»
مدیرکل کانون با بیان توصیههایی خطاب به کانونیاران افزود: کتاب، اندیشه، اخلاق، علم، هنر و حتی ورزش؛ اینها زمینههایی هستند که باید در آنها سرآمد باشید. عضو فعال باید نقش خود را بشناسد، همسالانش را جذب کند، کانون را به مدرسه ببرد و مدرسه را به کانون. او از کانونیاران خواست تا نگاه خود را فراتر از مرکز محل فعالیت خود قرار دهند و به همه استان بیندیشند.
در مراکزی که با کمبود نیرو مواجه هستند، کانونیاران میتوانند بسیار مؤثر عمل کنند. شما باید با مسئولان استانی ارتباط بگیرید، پیگیر بهبود شرایط مرکز و دغدغههای همسالانتان باشید. این بخشی از رسالتی است که بر دوش شماست. شما در شناخت نیازها و اولویتهای فرهنگی، بزرگترین بازوان کانون هستید.
وی ادامه داد: در آینده، در هر جایگاهی که باشید، باید نقش اجتماعی مؤثری ایفا کنید؛ این نقش از مسیر کانون آغاز میشود. آموزشهایی که دیدهاید، تجربیاتی که در مرکز اندوختهاید، و هدایتهایی که از مربیان گرفتهاید، پشتوانه شما در مسیر آینده است.
سالاری، همچنین، بر کیفیت فعالیتهای کانونیاران تأکید کرد و گفت: برای ما، کیفیت در فعالیتهای شما اهمیت ویژه دارد، در کنار آن البته توسعهی کمّی هم مورد توجه است. در بازدیدهای آینده از مراکز استان، حتماً با شما دیدار خواهم داشت تا این مسیر را با هم ادامه دهیم.
در پایان، مدیرکل توصیه کرد: پس از بازگشایی مدارس، مربیان را به فضای مدرسه ببرید، دانشآموزان را به کانون دعوت کنید، و خروجی این تعامل باید به ارتقای برنامهها و اثرگذاری بیشتر منجر شود و این مسیر و تلاش در سیاستهای کانون براساس مرکز محوری، نوجوان محوری و مخاطب محوری باید نمود پیدا کند.
در ادامه برنامه، کانونیاران حاضر در سالن، با بیان خاطرات، دغدغهها و درخواستهای خود، فضای گفتوگویی گرم و صمیمی را رقم زدند. همچنین با تعدادی از کانونیاران دیگر مراکز، از طریق ارتباط مجازی تبادل نظر صورت گرفت.
خوانش میثاقنامهی کانونیاران و تجلیل از کانونیاران برگزیده با اهدای لوح سپاس و هدیه، پایانبخش این آیین پرشور بود.