کد خبر: 358775
تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۸
بازدید 14
مهندسی واژگان رمز ماندگاری شعر است

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس، کارگاه شعر با حضور افشین علا، شاعر برجسته و پژوهشگر ادبی، در باشگاه نوجوانان قاف برگزار شد. در این نشست صمیمانه، علا با تأکید بر اهمیت ادبیات فارسی، تجربه‌های زیسته خود را با نوجوانان شاعر در میان گذاشت و نقش مهندسی واژگان در خلق شعر ماندگار را از مهم‌ترین اصول شعر امروز دانست.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس، در تاریخ یکم مرداد ۱۴۰۴، کارگاه شعر با حضور افشین علا، شاعر و پژوهشگر معاصر و استاد دوره باشگاه نوجوانان قاف برگزار شد.

افشین علا که خود پیش‌تر عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بوده، در این نشست صمیمانه با نوجوانان شاعر به بیان تجربیات و دیدگاه‌های خود درباره اهمیت شعر و ادبیات پرداخت؛ و نکات ارزشمندی را با آنان به اشتراک گذاشت.

علا با یادآوری این نکته که از دل کارگاه‌های کانون شاعران معاصر بسیار درخشانی بیرون آمده‌اند، حضور نوجوانان در این اردو را رویدادی مبارک و مایه مباهات دانست؛ و تأکید کرد؛ که پیوستن نوجوانان به این کارگاه‌ها در شرایطی که جاذبه‌های متنوعی پیش روی آن‌هاست، نویدبخش روشن ماندن چراغ شعر و ادبیات در کشور است.

او همچنین از تلاش‌های باشگاه قاف تشکر کرد؛ و ضرورت پرداختن به قاف را در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اجتناب‌ناپذیر خواند.

افشین علا از حضور در شیراز و شرکت در شب شعر عاشورا ابراز خوشحالی کرد؛ و بیان داشت؛ که بودن در جمع نوجوانانی که بهانه حضورشان شعر و ادبیات است، برایش بسیار دلپذیر و ارزشمند است.

وی جایگاه برجسته ادبیات ایران را در میان تمدن‌های شرق و غرب ستود؛ و با اشاره به ریشه‌داری ادبیات روسیه گفت که هیچ کشوری به اندازه ایران در تاریخ ادبیات جهان چهره‌های ماندگاری نداشته است.

او افزود که همین تعداد زیاد شاعران برجسته ایرانی باعث شده است آثار و چهره‌های ادبی ما در طول تاریخ مورد توجه و حتی غارت قرار گیرند، نمونه‌ای چون نظامی گنجوی در آذربایجان و مولانا در ترکیه که شهر قونیه، محل زیارت جهانیان است.

به گفته او، آموزه‌های مولانا که برگرفته از قرآن است، فطری و جهانی است؛ و هر فرهنگی آن را متعلق به خود می‌داند.

علا بر اهمیت جهانی بودن آموزه‌های ادبیات فارسی تأکید کرد؛ و افزود این آموزه‌ها می‌توانند در هر فرهنگ و میان انسان‌ها انعکاس یابند.

او سپس به قدمت زبان فارسی دری اشاره نمود؛ و خاطرنشان ساخت که زبان فارسی دری از حدود ۱۱۰۰ سال پیش تاکنون همچنان زنده و جاری است.

در ادامه، افشین علا فردوسی و شاهنامه او را نمونه‌ای کم‌نظیر از آثار حماسی خواند؛ که فراتر از شرح دلاوری‌ها، پیام‌های صلح‌طلبانه، محبت و آشتی را نیز به تصویر می‌کشند.

او بیان کرد؛ که گرچه فهم دقیق شاهنامه و مثنوی نیازمند دانش و تجربه است؛ اما هر خواننده‌ای در هر نقطه جهان می‌تواند از این آثار بهره ببرد.

افشین علا همچنین نسبت به خطر فراموشی زبان فارسی به واسطه گرایش به فرهنگ‌های جهانی هشدار داد؛ و این مسئله را خسارتی جبران‌ناپذیر دانست.

او انتخاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را برای رشد شاعران جوان ستود؛ و بیان داشت که کانون ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد که دیگر ارگان‌ها فاقد آن هستند.

افشین علا بر نقش مربیان کانون که از بهترین و عاشق‌ترین افراد هستند تأکید کرد و خواستار قدردانی از این مربیان دلسوز شد.

در بخش پایانی این نشست، افشین علا یکی از اشعار عاشورایی خود را برای نوجوانان خواند؛ و سپس اعضاء باشگاه اشعار خود را اجرا کردند؛ که مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

او در بخشی از سخنانش نکته مهمی درباره ماندگاری غزل مطرح کرد و گفت: «مهندسی واژگان و مفاهیم است که باعث ماندگاری شعر می‌شود.

برخلاف تصور بسیاری که شعر را صرفاً محصول الهام می‌دانند، بعد از جرقه اولیه الهام، بقیه مسیر، نیازمند کوشش و تلاش است.

او افزود که غزل لزوماً نباید پیوند عمودی داشته باشد، اما باید دارای شیرازه‌ای باشد که مهندسی شعر را به بهترین شکل نشان دهد؛ و این شیرازه در قالب شعری خاص خود را آشکار می‌کند.

برگزاری این کارگاه، فرصتی ارزشمند برای نوجوانان فراهم کرد تا علاوه بر شنیدن نکات تخصصی و تجربیات یک شاعر باتجربه، در فضایی صمیمی و انگیزشی شور و اشتیاق خود را برای ادامه مسیر ادبی افزایش دهند و با شناخت عمیق‌تر زبان، مفاهیم و تکنیک‌های شعری، راه خود را در دنیای شعر با انگیزه و اعتماد به نفس ادامه دهند.

مهندسی واژگان رمز ماندگاری شعر است

مهندسی واژگان رمز ماندگاری شعر است

مهندسی واژگان رمز ماندگاری شعر است

مهندسی واژگان رمز ماندگاری شعر است

مهندسی واژگان رمز ماندگاری شعر است

مهندسی واژگان رمز ماندگاری شعر است

مهندسی واژگان رمز ماندگاری شعر است

مهندسی واژگان رمز ماندگاری شعر است

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha