کد خبر: 375252
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۵۲
بازدید 9
پیش‌کارگاه داستان در کانون فارس برگزار شد

واحد آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس با هدف ارتقاء سطح کیفی فعالیت‌های ادبی و توانمندسازی مربیان، کارگاه آموزشی یک‌روزه «پیش‌کارگاه داستان» را با تدریس اعظم ایزدی نویسنده و پژوهشگر و حضور بعضی از مربیان مراکز فرهنگی هنری این استان برگزار کرد.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس واحد آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس، در ۳۰ خرداد ۱۴۰۵، در راستای ارتقاء سطح کیفی فعالیت های ادبی و توانمندسازی نیروی انسانی، کارگاه آموزشی یک روزه پیش کارگاه داستان را با حضور جمعی از مربیان آفرینش های ادبی مراکز فرهنگی هنری این استان برگزار کرد.

راضیه احمدی کارشناس مسئول آفرینش‌های ادبی استان فارس  در مورد این دوره گفت:
این دوره آموزشی با تدریس اعظم ایزدی، نویسنده، پژوهشگر و مربی فرهنگی مرکز شماره یک شیراز، در فضایی تعاملی و مبتنی بر کارگاه های عملی برگزار شد.  


وی بیان کرد: هدف از برگزاری این رویداد، به روزرسانی دانش تخصصی مربیان، انتقال مهارت های نوین داستان نویسی و فراهم سازی بستری مناسب برای پرورش نگاه خلاقانه و داستانی در اعضاء مراکز کانون است.

 کارشناس مسئول آفرینش های ادبی کانون استان فارس، با اشاره به پیشینه علمی شرکت کنندگان در این دوره گفت: مربیان حاضر در این کارگاه، پیش تر دوره آموزشی نوشتن خلاق را با موفقیت سپری کرده بودند؛ و این دوره با هدف پاسخگویی به نیازهای شناسایی شده در ارزیابی های عملکردی مراکز طراحی و اجرا شد.

وی با تاکید بر اینکه این کارگاه نخستین گام از یک مسیر آموزشی پیوسته است، گفت: این دوره در سطح مقدماتی و با تمرکز بر پیش نیازهای کارگاه داستان برگزار شد. بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته، پس از پایش بازخوردها و بررسی میزان اثربخشی آموزه ها در فعالیت های مراکز، دوره های تکمیلی این کارگاه نیز جهت ارتقای سطح تخصصی مربیان برگزار خواهد شد.

اعظم ایزدی، مدرس این دوره آموزشی، محورهای اصلی تدریس خود را بر آموزش های کاربردی و انتقال تجربه متمرکز کرد.

 وی درباره سرفصل های ارائه شده در این کارگاه اظهار داشت در این دوره، شرکت کنندگان با هدف دستیابی به توانایی ایده پردازی و تحلیل ساختاری، با مبانی و عناصر اصلی داستان، تفکیک دقیق روایت از داستان و شیوه های نوین ایده یابی آشنا شدند.

 ایزدی در ادامه تصریح کرد: همچنین برای توانمندسازی مربیان در حوزه های شخصیت پردازی و مهندسی پیرنگ، مباحثی همچون طراحی تعارض و بحران، و تبدیل ایده های خام به طرح های منسجم داستانی به صورت عملی بررسی شد.

وی گفت: بخش عملی این کارگاه، فرصتی برای اشتراک گذاری تجربه های زیسته بود. مربیان در قالب فعالیت های گروهی و تمرین های نوشتاری، به تولید ایده های داستانی، ترسیم شناسنامه شخصیت و نگارش طرح های اولیه پرداختند.

این نویسنده در پایان به رویکرد ترویجی این دوره اشاره کرد و گفت در بخش پایانی، مربیان با هدف بومی سازی آموزش های ادبی در مراکز، به طراحی الگوهای اجرایی برای برگزاری کارگاه های داستان نویسی پرداختند. این اقدام با هدف ایجاد راهکارهایی صورت گرفت تا مربیان بتوانند مفاهیم انتزاعی داستان را به زبان ساده به اعضاء کانون منتقل کرده و زمینه تولید آثار خلاقانه و فاخر را در مراکز فرهنگی هنری فراهم آورند.

پیش‌کارگاه داستان در کانون فارس برگزار شد

پیش‌کارگاه داستان در کانون فارس برگزار شد

پیش‌کارگاه داستان در کانون فارس برگزار شد

پیش‌کارگاه داستان در کانون فارس برگزار شد

پیش‌کارگاه داستان در کانون فارس برگزار شد

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha