کد مطلب: 382456
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۵ - ۱۴:۴۹
بازدید 9
سینما-تئاتر کانون به آغوش فرهنگ استان همدان بازگشت

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان از بازگشایی مجدد سینما کانون همدان با جذب ۸.۵ میلیارد تومان اعتبار ملی خبر داد و گفت: شمار اعضای کانون استان به بیش از ۳۹ هزار نفر رسیده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان همدان، بازگشایی سینما- تئاتر کانون پرورش فکری همدان بعد از ۷ سال تعطیلی در پایان هفته ملی کودک با حضور حمید مولانوری شمسی، استاندار همدان، حمیدرضا حاجی‌بابایی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، مجید درویشی، فرماندار همدان، رضا تابش، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، امیری از حوزه ریاست استانداری همدان، سایر مسئولان، مربیان و اعضای کانون صورت گرفت.

در ابتدای این مراسم استاندار همدان به همراه سایر مسئولان از نقاشی‌های بین المللی، دست‌سازه‌های سفال و چوب اعضا و مربیان و کتاب‌های نویسندگان حوزه ادبیات کودک و نوجوان همدانی بازدید به عمل آوردند.

سینما-تئاتر کانون به آغوش فرهنگ استان همدان بازگشت

در این مراسم مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان ضمن خوش آمدگویی به میهمانان حاضر در مراسم اظهار کرد: بازگشایی این مجموعه با هدف توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری، ایجاد فضای شاد و بانشاط برای کودکان و نوجوانان و شناسایی و پرورش استعدادهای نسل آینده انجام شده است.

وی با اشاره به حمایت‌های صورت‌گرفته برای تجهیز و بازگشایی مجدد کانون افزود: در این زمینه ۸.۵ میلیارد تومان اعتبار ملی جذب شده است تا زمینه اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی، هنری و نمایشی برای کودکان و نوجوانان فراهم شود.

رشد اعضای کانون به بیش از ۳۹ هزار نفر

میلاد مرادی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان با ارائه گزارشی از عملکرد ۱۸ ماه گذشته کانون بیان کرد: در ابتدای دوره مسئولیت، کانون استان حدود ۱۶ هزار و ۱۰۰ نفر عضو داشت که این تعداد در حال حاضر به ۳۹ هزار و ۳۱۲ نفر رسیده است.

وی ادامه داد: از مجموع اعضای کانون، ۲۵ هزار و ۲۸۰ نفر کودک و ۱۴ هزار و ۳۲ نفر نوجوان هستند که این آمار بر اساس اطلاعات ثبت‌شده در سامانه کانون استخراج شده است.

مرادی با اشاره به تقویت منابع مطالعاتی مراکز کانون گفت: در این مدت با جذب حدود پنج میلیارد تومان اعتبار ملی، بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب به منابع مطالعاتی مراکز اضافه شده و در مجموع ۱۷۵ هزار و ۷۶۴ جلد کتاب به اعضا امانت داده شده است.

وی افزود: سرانه مطالعه اعضای کانون نیز از سه به پنج افزایش یافته و هدف‌گذاری مجموعه این است که این شاخص تا پایان سال ۱۴۰۵ به هفت برسد.

سینما-تئاتر کانون به آغوش فرهنگ استان همدان بازگشت

فعالیت ۴۰ مرکز کانون در استان همدان

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان با اشاره به زیرساخت‌های کانون در استان عنوان کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان دارای ۳۱ مرکز ثابت، هفت مرکز سیار و دو مرکز پستی است و ۱۰۸ نفر از نیروهای مربی، اداری و خدماتی در این مجموعه فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه در این مدت ۳۱ هزار فعالیت عمومی و یک‌هزار و ۵۰۰ کارگاه تخصصی برای کودکان و نوجوانان برگزار شده است گفت: اعضای کانون استان موفق به کسب ۵۳ رتبه بین‌المللی، ملی و استانی در حوزه‌های مختلف شده‌اند.

مرادی همچنین از بازگشایی مراکز کانون در قهورد، فرسفج و سرکان خبر داد و افزود: مرکز کانون در کبودراهنگ پنج سال و مرکز سرکان دو سال به دلیل مشکلات موجود تعطیل بودند که در این دوره فعالیت خود را از سر گرفتند.

برگزاری پنج جشنواره تخصصی در حوزه کودک و نوجوان

وی با اشاره به برنامه‌های فرهنگی و هنری این مجموعه حاطرنشان کرد: برگزاری پنج جشنواره تخصصی شامل جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، جشنواره سرود، جشنواره کتاب‌های حسی و لمسی ویژه کودکان با نیازهای ویژه، جشنواره هنرهای تجسمی و جشنواره بازی‌های بومی و محلی از جمله اقدامات انجام‌شده در این مدت بوده است.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان ادامه داد: در راستای معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی استان همدان، میزبان هفت استان در جشنواره بازی‌های بومی و محلی بودیم و درخواست میزبانی و دبیری کشوری این جشنواره نیز ارائه شده است.

وی با اشاره به فعالیت‌های بین‌المللی اعضای کانون گفت: در جریان فراخوان‌های هنری بین‌المللی، دو نفر از اعضای کانون موفق به دریافت دیپلم افتخار از کشورهای ژاپن و پرتغال شدند.

مرادی همچنین از شبکه‌سازی ۱۹۴ نوجوان در قالب شبکه نوجوانان ایران خبر داد و افزود: در راستای توسعه فعالیت‌های تربیتی، یک‌هزار و ۲۰۰ مربی پیش‌دبستانی در سراسر استان در هشت مهارت آموزشی مورد نیاز کودکان آموزش دیدند.

سینما-تئاتر کانون به آغوش فرهنگ استان همدان بازگشت

راه‌اندازی نخستین آسمان‌نمای سیار استان

وی با تأکید بر ضرورت گسترش عدالت فرهنگی و اجتماعی گفت: در این مدت ۳۳ اجرای تماشاخانه سیار در مناطق مختلف استان برگزار شد و نخستین آسمان‌نمای بادی و دیجیتال سیار استان همدان نیز راه‌اندازی شد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان راه‌اندازی نخستین مرکز تخصصی پیش‌دبستانی کانون با عنوان «دارا و سارا» را از دیگر اقدامات این مجموعه برشمرد و گفت: برنامه‌های ویژه‌ای نیز برای کودکان با نیازهای ویژه در دو مرکز فراگیر اجرا شده است.

وی افزود: حضور در مراکز بهزیستی، کانون اصلاح و تربیت و مناطق مختلف استان از جمله رویکردهای کانون برای ارائه خدمات فرهنگی و تربیتی به همه کودکان و نوجوانان بوده است.

مرادی با اشاره به برنامه‌های هفته ملی کودک گفت: در این هفته ۵۰۰ برنامه در مراکز شهرستان‌ها و مناطق روستایی استان پیش‌بینی و اجرا شد تا کودکان و نوجوانان بیشتری از برنامه‌های فرهنگی و هنری بهره‌مند شوند.

سینما-تئاتر کانون به آغوش فرهنگ استان همدان بازگشت

 اجرای برنامه‌های کانون در جنگ تحمیلی

وی با اشاره به فعالیت‌های کانون در شرایط جنگ تحمیلی بیان کرد: در این دوره تلاش شد هیچ‌یک از مراکز کانون تعطیل نشوند و با هدف کاهش اضطراب کودکان و نوجوانان پس از حوادث، ۲۰ کارگاه مجازی برای مخاطبان سراسر استان طراحی و اجرا شد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان افزود: طراحی شش مدل بازی گروهی، اجرای برنامه‌های تماشاخانه سیار، پویش «راوی مقاومت» و اجرای برنامه‌های فرهنگی در مدارس، مراکز کانون و تجمعات مردمی از دیگر اقدامات انجام‌شده در این دوره بوده است.

سینما-تئاتر کانون به آغوش فرهنگ استان همدان بازگشت

افزایش اعتبارات کانون به ۳۰ میلیارد تومان

وی با اشاره به اعتبارات این مجموعه عنوان کرد: در ابتدای دوره مسئولیت، اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای کانون حدود چهار میلیارد تومان بود، اما با پیگیری‌های انجام‌شده، حمایت مسئولان استانی و ملی و جذب منابع جدید، اعتبارات اختصاص‌یافته به این مجموعه افزایش یافته است.

مرادی ادامه داد: علاوه بر جذب ۸.۵ میلیارد تومان اعتبار ملی برای سینما کانون و ۵ میلیارد تومان برای تجهیز و شاداب‌سازی مراکز، پیگیری‌هایی برای تأمین ۹ میلیارد تومان از محل مالیات‌های نشان‌دار به‌منظور تجهیز سایر سالن‌های همایشی انجام شده است.

وی با اشاره به اعتبارات پیش‌بینی‌شده برای سال ۱۴۰۵ گفت: مجموع اعتبارات کانون استان با حمایت فرمانداران و مسئولان مربوطه به حدود ۳۰ میلیارد تومان رسیده است که ۱۷ میلیارد تومان آن قطعی اعلام شده و منابع دیگری نیز برای افزایش این رقم در نظر گرفته شده است.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان در پایان با قدردانی از حمایت مسئولان و تلاش مربیان و کارکنان این مجموعه تأکید کرد: توسعه زیرساخت‌های فرهنگی، تقویت فعالیت‌های هنری و فراهم‌کردن زمینه رشد و شکوفایی استعدادهای کودکان و نوجوانان، از اولویت‌های کانون در استان همدان است.

سینما-تئاتر کانون به آغوش فرهنگ استان همدان بازگشت

در ادامه آوین عطایی، قصه‌گوی کودک کانون پرورش فکری استان همدان به قصه‌گویی با موضوع شهید پرداخت.

سپس گروه سرود ایران بر روی سن رفتند و به اجرای سرود خود پرداختند. و مهرسا مدیحی از نقالان هنرمند کانون به نقالی پرداخت.

سینما-تئاتر کانون به آغوش فرهنگ استان همدان بازگشت

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha