آزمایش‌های علمی، جرقه‌ای برای بیداری انگیزه و خلاقیت در نسل جدید است

استاد دانشگاه علم و صنعت ایران در شهرکرد تأکید کرد: اجرای برنامه‌های علمی و آزمایش‌های مبتکرانه می‌تواند انگیزه، اعتمادبه‌نفس و علاقه به یادگیری را در کودکان و نوجوانان تقویت کند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری، پروفسور علی عبدالعالی، استاد دانشگاه علم و صنعت ایران، در حاشیه برگزاری چهار کارگاه آزمایش‌های تخصصی و مبتکرانه در شهرکرد، با اشاره به اهمیت ایجاد انگیزه در نسل جدید گفت: گاهی همه امکانات آموزشی و شرایط مناسب برای یادگیری فراهم است، اما اتفاق اصلی در ذهن و انگیزه دانش‌آموز رخ نمی‌دهد؛ مگر اینکه جرقه‌ای برای ایجاد علاقه و تحرک درونی او زده شود.

وی با بیان اینکه «کافناشو» (کانون علوم و فناوری های نوین ایران) در راستای ترویج علوم و فناوری‌های نوین بین کودکان و نوجوانان برنامه ریزی‌های بسیار موثری انجام داده است که رویداد «کافناشو» نیز یکی از این برنامه‌های جذاب است. وی در ادامه افزود: بسیاری از کودکان و نوجوانان پس از حضور در این برنامه‌ها، با انرژی و انگیزه بیشتری به یادگیری و فعالیت‌های علمی علاقه‌مند می‌شوند.

این استاد دانشگاه با اشاره به استقبال گسترده از برنامه‌های برگزارشده در شهرکرد اظهار کرد: روز شنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۵ در شهرکرد سه سانس اجرای برنامه برای دختران و پسران و یک سانس ویژه مربیان و فعالان حوزه تعلیم و تربیت برگزار کردیم. نکته قابل توجه این بود که از دانش‌آموزان دوره ابتدایی تا مربیان، معلمان فیزیک و حتی استادان دانشگاه برای دریافت راهکار و مشورت درباره اجرای چنین برنامه‌هایی ابراز علاقه می‌کردند.

آزمایش‌های علمی، جرقه‌ای برای بیداری انگیزه و خلاقیت در نسل جدید است

عبدالعالی ادامه داد: این استقبال نشان می‌دهد که جرقه علاقه به علم و یادگیری در میان نسل جدید وجود دارد و باید برای تقویت آن برنامه‌ریزی کرد. تصور کنید اگر «کافناشو» در سراسر کشور گسترش پیدا کند و در نقاط مختلف کشور چنین انگیزه‌ای ایجاد شود، چه تحول بزرگی در زمینه آموزش و پرورش نسل آینده رخ خواهد داد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت تقویت اعتمادبه‌نفس و شجاعت دانش‌آموزان گفت: من در دوران مدرسه، با وجود اینکه درس را بلد بودم، همیشه از این موضوع می‌ترسیدم که معلم اولین سؤال را از من بپرسد. این تجربه نشان می‌دهد که آموزش صرفاً انتقال اطلاعات نیست، بلکه باید زمینه بروز توانایی‌ها، شجاعت و اعتمادبه‌نفس را نیز در دانش‌آموزان فراهم کند.

این استاد دانشگاه با قدردانی از تلاش مجموعه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: باید از مدیرکل کانون این استان و تیم پرتلاش و خلاق او قدردانی کنم که با شجاعت و ابتکار عمل، به‌عنوان نخستین استان وارد این عرصه شدند و پرچم چهارمحال و بختیاری را در این حرکت علمی و تربیتی بالا بردند.

وی افزود: صادقانه بگویم، تصور نمی‌کردم به عنوان اولین تجربه در کشور، استانی بتواند چنین برنامه‌ای را با این میزان دقت، انسجام، انرژی و کیفیت اجرا کند. از تک‌تک اعضای این مجموعه تشکر می‌کنم و مطمئن هستم که آنها پایه‌گذار حرکتی ارزشمند در کشور شده‌اند؛ حرکتی که می‌تواند الگویی برای سایر استان‌های کشور باشد. عبدالعالی در پایان ابراز امیدواری کرد با توسعه زیرساخت‌های لازم و فراهم شدن امکانات مناسب، زمینه گسترش این فعالیت‌ها در استان فراهم شود و همواره به یاد داشته باشیم که پایه این حرکت ارزشمند در شهرکرد گذاشته شده است.

آزمایش‌های علمی، جرقه‌ای برای بیداری انگیزه و خلاقیت در نسل جدید است

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha