به گزارش روابط عمومی کانون خوزستان، آسیه رحمتی مدرسِ نشست مجازی «ضرورت نوسازی جریان قصهگویی در ادبیات دفاع مقدس، مقاومت و پایداری» در ابتدا ادبیات دفاع مقدس و تقسیمبندی آن برای مخاطبان توضیح داد.
او سپس از قصهنویسی و قصهگویی به عنوان حلقهی مفقودهی ادبیات مقدس یاد کرد و دربارهی ضرورت آن در انتقال ارزشهای دفاع مقدس به نسل آینده سخن گفت.
رحمتی در ادامه به تفاوت جنگ، دفاع مقدس و قصههای آن پرداخت و توضیح داد: جنگ تهاجم است و نکوهیده و دفاع، مقدس است و ستوده و قصههایی که زیر مجموعهی جنگ هشت سالهی ایران و عراق قرار میگیرند با عنوان قصههای دفاع مقدس شناخته میشوند.
این مدرس قصهگویی پس از معرفی قصههای دفاع مقدس شخصیتپردازی این قصهها را مورد بررسی قرار داد و ضمن بیان تعریف واژههای اسوه و اسطوره به تفاوت این دو پرداخت.
وی توضیح داد: در شخصیتپردازی اصل اسوهسازی امری ضروری است چرا که اسوه دست یافتنی است و فرد میتواند با ارتقا سطح رفتار فردی و اجتماعی به مقام اسوه بودن نائل شود، اما اسطوره دست نیافتنی است و همین امر در شخصیتپردازی باعث عدم برقراری ارتباط و همذاتپنداری میان مخاطب و قصه میشود.
رحمتی در بخش دیگر این نشست به تشریح زاویهی نگاه قصههای دفاع مقدس پرداخت و تاکید کرد: در پرداخت قصههای دفاع مقدس سن مخاطب در نظر گرفته شود و قصه از نگاه و تفکر انسان بزرگسال، پردازش نشود.
او در ادامه، دربارهی امروزی کردن این قصهها نکتههایی ارایه کرد و در آن، ضرورت پیوند میان نسل دفاع مقدس با نسل امروز را جزء موارد جدانشدنی قصهگویی برشمرد.
برگزیده جشنوارههای کشوری و بینالمللی قصهگویی که به عنوان مدرس نشست تخصصی حضور داشت همچنین به تفاوت این دو نسل پرداخت و اصل پرسشگری در نوجوان نسل امروز، پاسخ به شبهههای ذهنی با توجه به گسترش فضای مجازی، بمباران اطلاعات و نوع تربیت این نسل را مورد بررسی قرار داد.
رحمتی در مورد تاثیرگذاری قصههای دفاع مقدس، به موضوع مهم پیشگیری از شعارزدگی در این قصهها اشاره کرد و یادآور شد: هدف را باید ارتقا سطح شعور مخاطب در مورد قصهها و جلوگیری از تفکر منفی، بیگانگی و سوگیری به دفاع مقدس، خانوادههای شهدا و رزمندگان دانست.
صلح طلبی، بالا بردن روحیه شهامت و شهادت، عِرق به میهن و مذهب، شناخت شخصیتهای گمنام دفاع مقدس و آشنایی با رویدادها و مناسبتهای دفاع مقدس آخرین مواردی بود که از سوی این مدرس مورد بررسی قرار گرفت.
یادآوری میشود در پایان این نشست کتابهای مناسب برای منابع قابل استفاده در قصهنویسی و قصهگویی دفاع مقدس به علاقهمندان معرفی شد.
نشست تخحصصی «ضرورت نوسازی جریان قصهگویی در ادبیات دفاع مقدس، مقاومت و پایداری» روز سهشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۳ به میزبانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان و با هماهنگی و نظارت اداره کل آموزش و پژوهش کانون برگزار شد.
کد خبر: 340646
تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۷
- چاپ
نشست تخصصی مجازی با موضوع قصهگویی دفاع مقدس با عنوان «ضرورت نوسازی جریان قصهگویی در ادبیات دفاع مقدس، مقاومت و پایداری» برگزار شد.