به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان سمنان، مرتضی مزینانی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان در نشستی با دستاندرکاران تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان سمنان در دفتر خود اظهار کرد: در زمینه تدوین آثار علمی و پژوهشی در حوزه دفاع مقدس، تاکنون فعالیتهای مختلفی صورت گرفته و بیشتر خاطرات و داستانهای متعدد این عرصه گردآوری شده است؛ اما آنچه بهعنوان یک کار فاخر علمی در حال انجام بوده، تدوین «دانشنامه دفاع مقدس» است.
وی بیان کرد: این طرح از سال ۱۳۹۰ در کشور آغاز شده و مقرر بوده است که برای هر استان، بهصورت مجزا، محتوای ویژهای تهیه و تدوین شود تا درنهایت، به تدوین یک مجموعه دانشنامه مفصل کشوری منتهی شود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان گفت: مقام معظم رهبری نیز در بازدید از نمایشگاه دفاع مقدس در محل مصلای امام خمینی(ره)، بر اهمیت اجرای این پروژه تأکید فرمودهاند.
مزینانی بیان کرد: از سال گذشته، تدوین دانشنامه دفاع مقدس بهصورت جدیتر دنبال شده و همه استانها وارد فاز اجرایی شدهاند تا حداقل بتوانند در مرحله نخست، اولین جلد از دانشنامه دفاع مقدس را از استان خود ارائه دهند.
وی گفت: این پروژه، به دلیل ماهیت علمی، مستند و تخصصی آن، کاری بسیار سنگین و پیچیده است و نمیتوان آن را با نگارش خاطرات یا داستانهای ساده مقایسه کرد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان ادامه داد: روند کار تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان سمنان و اختصاص مدخل ویژه کانون پرورش فکری استان سمنان با محوریت گروه فرهنگی و اجتماعی آغاز شده است.
مزینانی اضافه کرد: با توجه به فعالیتهای متعدد کانون پرورش فکری استان سمنان در یک سال اخیر در زمینه جمعآوری اسناد و خاطرات دفاع مقدس، باید تأکید کرد که نقش کانونها در انتقال این مفاهیم به نسلهای آینده بسیار حیاتی است.
وی تصریح کرد: نگارش مقالات علمی دانشنامه، گامی بزرگ و ماندگار در جهت حفظ و انتقال میراث دفاع مقدس بوده و لازم است همه نهادهای مسئول، بهویژه ادارات مرتبط، با جدیت در این مسیر مشارکت کنند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان ادامه داد: نکته بسیار مهم این است که اگر دانشنامه دفاع مقدس با دقت، سختگیری علمی و استانداردهای لازم تهیه شود، میتواند به یک مرجع معتبر برای پژوهشگران، نویسندگان و دانشگاهیان تبدیل شود.
مزینانی ادامه داد: مطالب منتشرشده در این دانشنامه، مرجع و سندی قابل استناد برای آینده خواهد بود و بنابراین، هرگونه اطلاعات و مطالبی که در دانشنامه درج میشود، باید از اصالت و اعتبار کافی برخوردار باشد تا بعدها، اگر در منابع دیگر تفاوتهایی دیده شد، این دانشنامه بهعنوان منبع اصلی و معیار پذیرفته شود.