به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان سمنان، محمدهادی مظاهری، مشاور اسبق استاندار سمنان در امور ایثارگران و از دستاندرکاران تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان سمنان در نشستی با مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان در دفتر وی اظهار کرد: برای تدوین این دانشنامه، سه گروه تخصصی جغرافیایی، فرهنگی و اجتماعی، شهدا و شخصیتها و گروه نظامی تعریف و در استان سمنان نیز این سه گروه فعال شدهاند.
وی بیان کرد: در این میان، برخی چهرههای دانشگاهی و مرتبط با حوزه دفاع مقدس در فرآیند تدوین مقالات مشارکت دارند که از افراد مطلع و مرتبط با جبهه و جنگ هستند.
این مسؤول بیان کرد: در جلسات متعدد تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان سمنان، بحثهایی پیرامون رزمندگان، فعالان انقلابی و شهدای وابسته به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مطرح شد و مقرر گشت فعالیتهای کانون در دوران انقلاب و جنگ تحمیلی در قالب گزارشی توصیفی در دانشنامه دفاع مقدس استان سمنان گنجانده شود.
مظهری گفت: طبق بررسیها، استان سمنان فعالیتهای شایان توجهی در دوران انقلاب و جنگ هشت ساله در کانون پرورش فکری داشته است که این موضوع موردتوجه گردآورندگان دانشنامه قرار گرفت و مقرر شد یکی از مدخلهای دانشنامه به این مجموعه اختصاص یابد.
وی ادامه داد: این مدخل، میتواند مقالهای ارزشمند و ماندگار برای استان باشد که قابلیت ارائه در سطح ملی را نیز دارد.
این مسؤول بیان کرد: بسیاری از مقالات و تحقیقات دانشنامه به کمک سازمانها و افراد متخصص در این حوزه تنظیم میشود و برای مثال، کانونها در حوزه فرهنگی، اجتماعی، و تاریخنگاری فعالیتهای بسیاری دارند.
مظاهری افزود: این فعالیتها علاوه بر اینکه به جمعآوری اطلاعات و اسناد کمک میکند، فرصت مناسبی را برای آشنایی نوجوانان و جوانان با مفاهیم ایثار و شهادت فراهم میآورد.
وی تصریح کرد: در این راستا، مهم است که نویسندگان برای نگارش مقالات مرتبط با این حوزه، به منابع مستند و معتبر دسترسی داشته باشند. همچنین، این افراد میتوانند با دریافت آموزشهای مناسب، توانمندیهای خود را در نوشتن مقالههای علمی و پژوهشی ارتقا دهند.
این مسؤول بیان کرد: برای هر مدخل، باید یک مقاله علمی کامل تهیه شود و مقالات باید بر اساس مستندات دقیق و منابع معتبر نوشته شوند. در استان سمنان، فرایند تعیین مدخلها از گذشته آغاز شده و تاکنون حدود ۵۰۰ مدخل به تصویب رسیده است.
مظاهری ادامه داد: این مقالات پس از تدوین، به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت کشور در تهران ارسال شده و در آنجا از نظر علمی و فنی مورد بررسی قرار میگیرند و پس از تأیید نهایی، در دانشنامه ثبت میشوند.
وی یادآور شد: هر مقاله بهطور میانگین باید حدود ۱۵۰۰ کلمه داشته باشد که معادل چهار تا پنج صفحه خواهد بود؛ البته برخی مقالات ممکن است به دلیل ویژگیهای خاص، مفصلتر باشند. دقت در نگارش این مقالات بسیار مهم است و این حساسیتها برای حفظ اعتبار علمی و دقت مستندات لحاظ شدهاند.
این مسؤول بیان کرد: در کنار نگارش مقالات اصلی، مقالههای زیرمجموعه نیز تعریف میشوند. برای مثال، اگر مقالهای در سطح استان تهیه شود، مقالات وابسته به آن برای شهرستانها مانند شاهرود، گرمسار یا دامغان نیز باید نگاشته شود.
مظاهری گفت: بههرحال، آنچه بهعنوان خروجی علمی و فرهنگی ماندگار باقی خواهد ماند، تدوین و تولید محتوای فاخر در حوزه ایثار و شهادت است.