به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس، در ۲۱ و ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴، در راستای ارزیابی و تقویت برنامههای فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس، مجید خطبایی، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس، به همراه اعظم ایزدی مدیر پروژه اوقاتفراغت، و کارشناس آموزش استان، طی دو روز متوالی از مراکز چهار، پنج، و شش شیراز و همچنین مراکز شهرستانهای رستم، نورآباد و کازرون بازدید کردند.
این جلسات با هدف بهبود تعاملات درونمرکزی و ارتقاء آگاهی خانوادهها و اعضاء از فعالیتهای کانون برگزار شد.
این بازدیدها شامل جلسات تخصصی و هماندیشی بود؛ که هدف آن ارتقاء کیفیت خدمات فرهنگی و آموزشی در مراکز مختلف کانون بود. مشارکت فعال مربیان، مدیران کانون در این جلسات، فرصت مناسبی برای تبادلنظر و همافزایی میان فعالان کانون فراهم کرد؛ و زمینهساز بهبود مستمر فرآیندها و برنامهها شد.
تمرکز اصلی این بازدیدها بر پروژه «اوقات فراغت» تابستان ۱۴۰۴ بود. این پروژه، فرصتی طلایی برای ارزیابی اقدامات گذشته و طراحی استراتژیهای نوآورانه برای سال آینده بهشمار میرود.
در هر یک از مراکز، علاوه بر تحلیل دقیق فعالیتهای سال گذشته، نقاط قوت و چالشهای موجود شناسایی و بررسی شدند.
در نشستها، مباحث مختلفی از جمله تکمیل بوم رشد اعضاء، تنظیم برنامه هفتگی، و روشهای مؤثر در اطلاعرسانی و تبلیغات فعالیتها مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت.
همچنین، به مشارکت فعال شوراهای مرکز، والدین، کودکان و نوجوانان و کانونیاران در هر مرکز توجه ویژهای صورت گرفت؛ و پیشنهادهایی برای تقویت این مشارکتها مطرح گردید.
توجه به این مسائل میتواند به ایجاد فضای پویاتر و مشارکتیتر در مراکز کانون کمک کند؛ و در نهایت به رشد فکری و شخصیتی کودکان و نوجوانان منجر شود.
علاوه بر این، در کنار تبیین نظامنامه معاونت فرهنگی و بررسی شاخصهای جدید ارزیابی عملکرد مراکز، هدف اصلی از این بازدیدها، ایجاد همافزایی میان مربیان و مدیران جهت ارتقاء کیفیت خدمات فرهنگی در فصل تابستان بود.
تابستان بهعنوان فصلی سرشار از فرصتهای متعدد برای رشد و شکوفایی، نقش اساسی در شکلگیری شخصیت و پرورش استعدادهای خلاقانه کودکان و نوجوانان دارد. بنابراین، ضروری است؛ که برنامهریزیهای تابستانی بهگونهای صورت گیرد که بتواند به بهترین نحو ممکن به شکوفایی فکری و هنری اعضاء کمک کند.
این بازدیدها نه تنها فرصتی برای ارزیابی عملکرد گذشته و برنامهریزی برای آینده فراهم کرد؛ بلکه بستر مناسبی برای ارتباط و تعامل بیشتر میان مربیان و مدیران ایجاد کرد.
این تعاملات و همافزاییها میتواند به ایجاد یک رویکرد هماهنگ و مشترک در اجرای برنامههای فرهنگی منجر شود؛ که در آن تمامی اعضاء، از مربیان گرفته تا کودکان و نوجوانان، بتوانند از امکانات و فرصتهای موجود به بهترین شکل بهرهبرداری کنند.
چنین همافزاییای نه تنها به ارتقاء سطح کیفی برنامهها کمک میکند؛ بلکه فضای رشد و شکوفایی برای کودکان و نوجوانان فراهم میآورد؛ و به پیشرفت برنامههای فرهنگی جامعه کمک خواهد کرد.