تاثیر موسیقی در روابط اجتماعی با «نت‌های جادویی» / ضرورت توجه به داستان‌های تصویری

نویسنده کتاب‌های کودک و نوجوان با بیان این‌که «نت‌های جادویی» تاثیر هنر به خصوص موسیقی را در روابط اجتماعی و زندگی تبیین می‌کند خواستار توجه نویسندگان و تصویرگران کتاب‌های تصویری کودک و نوجوان شد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، محمدرضا شمس از چاپ اثر جدید خود با عنوان «نت‌های جادویی» در کانون پرورش فکری کودکان نوجوانان خبر داد و گفت: خیلی اوقات به نظر می‌رسد که افرادی هستند که کاری انجام نمی‌دهند. برخی گمان می‌کنند افرادی مانند شاعر، نویسنده، موسیقی‌دان و نقال چون کار یدی انجام نمی‌دهند، کاری نمی‌کنند. در صورتی که این طرز فکر اشتباه است.

هنر هم نوعی کار است

 شمس ادامه داد: در دنیای حیوانات هم بدین شکل است که هر جانوری کاری می‌کند. حیوانی لانه‌ زیبا می‌سازد. یکی سد و دیگری عسل درست می‌کند. حیوانی هم درجهت ارتقاء حس دوستی و کمک به دیگران ساز می‌زند و شاید گمان شود که کاری نمی‌کند.

وی با بیان این‌که با «نت‌های جادویی» خواستم بگویم که کار حتماً کار یدی نیست، عنوان کرد: هنر هم کار است و اتفاقاً می‌تواند خیلی مهم و موثر باشد. به عنوان مثال با موسیقی، داستان و شعرخوب می‌توان امیدبخشی کرد و انگیزه داد.

تاثیر موسیقی در روابط اجتماعی با «نت‌های جادویی» / ضرورت توجه به داستان‌های تصویری

«نت‌های جادویی» بیانگر تاثیرموسیقی در روابط اجتماعی است

نویسنده «نت‌های جادویی» با اشاره به این‌که از ایده تا اجرای این کار یک سال و خرده‌ای طول کشید، بیان کرد: در این داستان، حیوانی سازی درست می‌کند و ساز می‌زند. کسی متوجه او نیست تا این‌که سیل می‌آید و لانه حیوانات را خراب می‌کند و او با ساز زدن به حیوانات امید به زندگی را هدیه می‌دهد.

این نویسنده، مترجم و پژوهشگر که تاکنون بیش از ۵۰ عنوان کتاب برای کودک و نوجوان نوشته است، بیان کرد: در واقع خواستم با «نت‌های جادویی» تاثیر هنر به‌ویژه موسیقی را در روابط اجتماعی و زندگی تبیین کنم به خصوص که موسیقی جایگاه مهمی در هنر دارد.

کتاب‌های تصویری مغفول ماندند

شمس با ابراز تاسف از این‌که در زمینه کارهای تصویری در ادبیات کودک و نوجوان در اول راه هستیم، گفت: تجربه تصویرگران و نویسندگان در این حوزه کم است. در «نت‌های جادویی» تلاش کردم یک کار تصویری داستانی بنویسم.

او با اشاره به تفاوت داستان مصور و داستان تصویری، بیان کرد: داستان تصویری با مشارکت نویسنده و تصویرگر انجام می‌شود و تصویرگر در روایت داستان دخیل است. در داستان تصویری اگر تصویرگر نباشد، داستان ناقص است همان‌طور که با نبود نویسنده نیز داستان دچار نقصان می‌شود.

تاثیر موسیقی در روابط اجتماعی با «نت‌های جادویی» / ضرورت توجه به داستان‌های تصویری

 تفاوت داستان مصور و داستان تصویری

این نویسنده و منتقد ادبی خاطرنشان کرد: داستان مصور داستانی است که نقاشی‌هایش جنبه تزیینی دارد در صورتی که داستان تصویری یک مولتی مدیاست که دو نفر با هم داستان را جلو می‌برند. در ایران کمتر به داستان تصویری توجه شده است.

شمس با بیان این‌که در کتاب «نت‌های جادویی» ارتباطی بین من و تصویرگر وجود نداشت، عنوان کرد: این در حالی است که باید ارتباط تنگاتنگی بین تصویرگر و نویسنده وجود داشته باشد. تصویرگر هم باید مانند نویسنده روایت خود را داشته باشد.

  «نت‌های جادویی» قابلیت تصویرگری بهتری داشت

نویسنده «نت‌های جادویی» تصریح کرد: این اثر می‌توانست تصویرگری بهتری داشته باشد اما این اتفاق نیفتاد. با همکاران بخش گرافیک مسئله را در میان گذاشتم و آن‌ها زحمت کشیدند اما متاسفانه آن‌چه که من می‌خواستم نشد. به هر حال امیدوارم مخاطبان آنرا بپسندند.

کتاب «نت‌های جادویی» نوشته محمدرضا شمس با تصویرگری فهیم صالحی در شمارگان ۲هزار نسخه برای گروه سنی ۷+(نوخوان) با قیمت ۸۰ هزار تومان از سوی انتشارات کانون چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

تاثیر موسیقی در روابط اجتماعی با «نت‌های جادویی» / ضرورت توجه به داستان‌های تصویری

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha