گفتگوی رادیویی سرپرست کانون کرمانشاه در برنامه پرمخاطب "صدای شهر"

گفتگوی رادیویی منیژه‌السادات حسینی سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه در برنامه پر مخاطب صدای شهر با موضوع برنامه‌های کانون در ایام اوقات فراغت کودکان و نوجوانان صورت پذیرفت. در این برنامه به ظرفیت ها، برنامه ها، فعالیت‌ها و کارگاه‌های مراکز و دیگر مباحثی با محوریت کانون اشاره شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، گفتگوی رادیویی منیژه‌السادات حسینی سرپرست کانون استان در برنامه صدای شهر با موضوع برنامه‌های کانون در ایام اوقات فراغت کودکان و نوجوانان صورت پذیرفت. در این برنامه به ظرفیت ها، برنامه ها، فعالیت‌ها و کارگاه‌های مراکز و دیگر مباحثی با محوریت کانون اشاره شد. همچنین فرصت ثبت نام رایگان مطرح شد و از مخاطبین کودک و نوجوان جهت عضویت در مراکز کانون دعوت به عمل آمد و حضور کتابخانه‌های سیار کانون در روستاها و مناطق کم‌برخوردار و توجه به عدالت اجتماعی و شناسایی و پرورش استعدادهای این مناطق از دیگر مباحث بود. 

منیژه‌السادات حسینی سرپرست کانون پرورش فکری کودکان ضمن تاکید بر غنی‌سازی اوقات فراغت با مهارت‌آموزی هدفمند بیان داشت: در کانون برای برنامه‌های تابستانی، نظام‌نامه‌ای مدون تدوین شده که بر ارتقای مهارت‌های فردی، اجتماعی و علمی کودکان تمرکز دارد، کلاس‌هایی نظیر نقاشی، سفال، خوشنویسی، فن بیان، چرتکه، نجوم و رباتیک با هدف کشف استعدادهای نو برگزار می‌شود که تمامی کارگاه‌ها دارای طرح درس هدفمند و برنامه‌ریزی‌شده هستند.

وی ضمن اشاره به فعالیت ۳۶ کتابخانه ثابت، دو کتابخانه سیار و یک کتابخانه پستی در استان کرمانشاه، افزود: این مراکز با هدف غنی‌سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان فعالیت دارند و خدمات خود را به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار ارائه می‌دهند.
 
حسینی ادامه داد: بیش از ۲۸۵ هزار جلد کتاب در کتابخانه‌های کانون در اختیار مخاطبان قرار دارد و ۶۴ سرفصل فرهنگی، هنری، ادبی و علمی با زیرشاخه‌های تخصصی برای پرورش استعدادها و پاسخ‌گویی به علائق کودکان تعریف شده است و نکته مهم اینکه عضویت در مراکز کانون تا بیستم تیرماه رایگان و به‌مدت یک‌سال خواهد بود.

حسینی ترویج کتاب‌خوانی و خلاقیت‌های ادبی را مهم دانست و تصریح کرد: یکی از اولویت‌های اصلی ما ترویج کتابخوانی در میان اعضاست. طرح‌هایی مانند «کتابخانه متری» با هدف ترغیب کودکان به مطالعه، در مراکز استان اجرا می‌شود. این برنامه‌ها به شکلی طراحی شده‌اند که سه‌باکتاب و فرهنگ مطالعه در ذهن کودک نهادینه شود.

وی با اشاره به اینکه امکانات، مربیان، کلاس‌ها و خدمات آموزشی در همه مراکز از جمله مراکز کم‌برخوردار و دیگر نواحی به‌صورت یکسان تأمین می‌شود، خاطرنشان کرد: بیشتر مراکز فرهنگی کانون در مناطق کم‌برخوردار کرمانشاه مستقر هستند و همین رویکرد عدالت‌محور موجب شکوفایی استعدادهای فراوانی در این مناطق شده است؛ چنانکه بیشترین برگزیدگان برنامه‌های ملی کتاب‌خوانی و جشنواره‌های فرهنگی از همین مناطق بوده‌اند. برخی مراکز نیز مانند مرکز فرهنگی محله آقاجان به سالن سینما و تجهیزات ویژه برای اکران رایگان انیمیشن‌ها مجهز هستند. 

حسینی ادامه داد: برای مربیانی که تمایل به فعالیت در مناطق کم‌برخوردار دارند، فرصت همکاری در نظر گرفته شده است. این مربیان در صورت برخورداری از مهارت ارتباطی با کودک و تسلط بر زبان مخاطب، می‌توانند به مجموعه کانون بپیوندند و در فرآیند تربیت نسل آینده ایفای نقش کنند.

سرپرست کانون استان به تعامل با دیگر سازمان‌های اثرگذار در حوزه کودک و نوجوان را مهم دانست و تاکید نمود: با وجود اطلاع‌رسانی برنامه‌های کانون از طریق سایت، کانال ایتا و نصب بنرهای محدود، همچنان رسانه ملی به‌عنوان اثرگذارترین ابزار در معرفی خدمات فرهنگی ما نقش کلیدی دارد. با توجه به اهمیت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در سنین کودکی کانون برگزاری کارگاه‌هایی را با موضوعاتی همچون خطرات فضای مجازی، اعتیاد، دوستی‌های ناسالم و ارتقای مهارت تصمیم‌گیری برای نوجوانان در نظر گرفته است که این آموزش‌ها با مشارکت کارشناسان بهزیستی و آموزش و پرورش ارائه می‌شود.

درپایان این برنامه سرپرست کانون کرمانشاه به سوالات و انتظارات شهروندان که با محوریت کانون و فعالیت‌های آن طرح شده بود، پاسخ داد و موارد لازم را ارائه نمود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha