به گزارش روابطعمومی کانون استان گیلان، همزمان با ۲۱ تیر ماه، روز جهانی بدون پلاستیک، مرکز فرهنگی هنری شماره ۳ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر رشت، «ویژهبرنامه زمینما، دل ما» را با همراهی ادارهکل محیطزیست استان گیلان، انجمن مردمنهاد زنان و جوانان حافظ محیطزیست، مدرسه سما و مدارس صنایع شیمایی برگزارکرد.
ترویج فرهنگ کاهش مصرف پلاستیک، تشویق کودکان و نوجوانان به استفاده کمتر از محصولات یکبار مصرف پلاستیکی و یافتن جایگزینهای پایدارتر، ایجاد حس مسوولیتپذیری در آیندهسازان ایران اسلامی و تشویق آنان به مشارکت فعال در فعالیتهای زیستمحیطی با ایجاد ارتباط عمیق میان کودکان و نوجوانان و طبیعت، از اهداف این ویژهبرنامه بهشمارمیرفت.
طی این ویژهبرنامه که با بهرهگیری از روشهای خلاقانه صورتگرفت، اجرای مسابقه حضوری از سوی تهمینه شمشادی، مدیرعامل جمعیت زنان و جوانان حافظ محیطزیست گیلان، شعرخوانی، قصهگویی و خوانش متن ادبی توسط اعضای کانون پرورش فکری و نمایش کلیپ با موضوع محیطزیست در دستورکارقرارگرفت.
علی همراز، کارشناس اداره کل محیطزیست استان گیلان هم از حاضران در این ویژهبرنامه بود و در ارتباط با فرصتها و تهدیدهای متوجه محیطزندگی برای کودکان و نوجوانان صحبتکرد.
وی در آغاز صحبتهای خود به ارایه تصویری از محیطزیست پرداخت و با بیاناینکه آنچه در مستندها مشاهدهمیکنیم، تمامی طبیعت را به تصویرنمیکشد، افزود: برای فعالیتهای زیستمحیطی ضروری است جهانی بیندیشیم و منطقهای عملکنیم.
همراز در تبیین سخنان خود اظهارکرد: برای فعالیتهای زیستمحیطی موثر، شناخت ظرفیتها و تهدیدهای متوجه طبیعت دارای اهمیت است تا بر اساس آن برنامهریزیکرده و حافظ محیطزیست باشیم.
میهمان ویژهبرنامه در همین ارتباط به برخی از جانواران بومی استان گیلان اشاره و با مضر توصیفکردن خطر ناشی از رهاسازی زباله و پلاستیک در طبیعت توضیحداد: تجزیه این مواد پلاستیکی، بیش از ۳۰۰ سال طولمیشد و در این سالها ضرورهای فراوانی را متوجه محیطزیستمیکند.
علی همراز در ادامه از میکرو لاستیکها و بزرگنمایی زیستی به عنوان اتفاق تلخ یادکرد و با بیان این که مصرف ریزپلاستیکها از سوی جانداران کوچک و ادامهیافتن این روند در چرخه غذایی جانوران نقش بهسزایی در بزرگنمایی زیستی ایفامیکند، افزود: پیامدهای این رنجیره زیستی در نهایت متوجه انسانمیشود و بسیاری از افراد از آسیبها و بیماریهای ناشی از آن رنجمیبرند.
این کارشناس ادارهکل محیطزیست استان گیلان در پایان با مخاطب قراردادن کودکان و نوجوانان گفت: شما آخرین نسلی هستید که میتوانید حافظ و نگهدار طبیعت باشید و از این رو ضرورت دارد علاوه بر پاکیزهنگاهداشتن محیطزندگی، به عنوان سفیران محیطزیست در آگاهیبخشی به افراد جامعه، بهویژه همسالان بکوشید.
مربیمسوول مرکز شماره ۳ کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان رشت هم ضمن خوشآمدگویی به حاضران و اشاره به روز جهانی بدون پلاستیک و رسالتهای کانون در ترویج فرهنگ صیانت و پاسداشت محیطزیست گفت: ویژهبرنامه «زمین ما، دلِ ما» بستری برای حرکت در این مسیراست.
معصومه ابراری در ادامه با قدردانی از همراهی تمامی فعالان عرصه پاسداشت محیطزیست در برگزاری این ویژهبرنامه ابرازی امیدواریکرد که این حرکتهای سازنده نقش موثری در فرهنگسازی و حفاظت از محیطزندگی داشتهباشد.
پایانبخش ویژهبرنامه«زمین ما، دل ما» که روز شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ به میزبانی مرکز فرهنگی هنری شماره ۳ کانون رشت صورتگرفت، حضور کودکان و نوجوانان دانشآموز از غرفه فعالیتهای زیستمحیطی، بازدید از نمایشگاه دستسازههای هنری دانشآموزان مدارس و تجلیل از کودکان و نوجوانان دستاندرکار برپایی این نمایشگاه بود.