به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، افشین علا در چهارمین دوره آموزش حضوری اردوی باشگاه شعر «قاف» کانون که در شهر شیراز در حال برگزاری است به بیان تجربههای زیسته و دیدگاههای خود درباره اهمیت شعر و ادبیات پرداخت.
او گفت: «مهندسی واژگان و مفاهیم است که باعث ماندگاری شعر میشود. برخلاف تصور بسیاری که شعر را تنها محصول الهام میدانند چرا که بعد از جرقه اولیه الهام، بقیه مسیر، نیازمند کوشش و تلاش است.
علا افزود: غزل لزوماً نباید پیوند عمودی داشته باشد، اما باید دارای شیرازهای باشد که مهندسی شعر را به بهترین شکل نشان دهد و این شیرازه در قالب شعری خاص، خود را آشکار میکند.
شاعر صاحبنام کشور ادامه داد: حضور نوجوانان در اردوی باشگاه شعر «قاف» کانون در شرایطی که جاذبههای متنوعی پیش روی آنهاست، نویدبخش روشن ماندن چراغ شعر و ادبیات در کشور است.
او جایگاه برجسته ادبیات ایران را در میان تمدنهای شرق و غرب ستود و با اشاره به ریشهداری ادبیات روسیه گفت: هیچ کشوری به اندازه ایران در تاریخ ادبیات جهان چهرههای ماندگاری نداشته است.
این شاعر افزود؛ همین تعداد زیاد شاعران برجسته ایرانی باعث شده است آثار و چهرههای ادبی ما در طول تاریخ مورد توجه و حتی غارت قرار گیرند، نمونهای چون نظامی گنجوی در آذربایجان و مولانا در ترکیه که شهر قونیه، محل زیارت جهانیان است.
به گفته علا، آموزههای مولانا که برگرفته از قرآن است، فطری و جهانی است و هر فرهنگی آن را متعلق به خود میداند.
علا بر اهمیت جهانی بودن آموزههای ادبیات فارسی تأکید کرد و افزود این آموزهها میتوانند در هر فرهنگ و میان انسانها انعکاس یابند.
او سپس به قدمت زبان فارسی دری اشاره و خاطرنشان کرد: زبان فارسی دری بیش از یکهزار سال پیش تاکنون همچنان زنده و جاری است.
در ادامه، افشین علا فردوسی و شاهنامه را نمونهای کمنظیر از آثار حماسی خواند که فراتر از شرح دلاوریها، پیامهای صلحطلبانه، محبت و آشتی را نیز به تصویر میکشند.
او بیان کرد که گرچه فهم دقیق شاهنامه و مثنوی نیازمند دانش و تجربه است، اما هر خوانندهای در هر نقطه جهان میتواند از این آثار بهره ببرد.
در بخش پایانی این نشست، افشین علا یکی از اشعار عاشورایی خود را برای نوجوانان خواند و سپس اعضای باشگاه به خوانش اشعار خود پرداختند که مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
چهارمین دوره آموزش حضوری اردوی باشگاه شعر «قاف» کانون از 31 تیر در شهر شیراز آغاز شده و تا 3 مرداد ۱۴۰۴، ادامه خواهد داشت.
قاف مخفف قله ادبیات و فرهنگ است. باشگاهی که رویش و پرورش استعدادهای ادبی کودک و نوجوان را در مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در دستور کار قرار داده است.