پویش ملی فصل تابستان«۴ کتاب ۴ فصل» برای خانواده‌ها در یزد برگزار شد

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در راستای اجرای سیاست‌های ترویج فرهنگ مطالعه و تقویت پیوند میان خانواده، کتاب و مراکز فرهنگی در سراسر کشور اقدام به برگزاری پویش کتاب محور و خانواده محور کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد، در راستای اجرای سیاست‌های ترویج فرهنگ مطالعه و تقویت پیوند میان خانواده، کتاب و مراکز فرهنگی کانون پرورش فکری، در سال جاری پویش " ۴ کتاب، ۴ فصل" برگزار می‌شود.

این برنامه با هدف گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی در خانواده‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت نشست‌های تخصصی و گفت‌وگوهای خانوادگی برگزار می‌شود.

بر همین اساس کتاب‌های "خفاش دیوانه" مناسب گروه سنی کودک و کتاب "خانواده آقای چرخشی" مناسب گروه سنی نوجوان در بخش تابستانی پویش ملی «۴ کتاب، ۴ فصل» با شعار «یک کتاب، یک گفت‌وگوی خانوادگی» برای مطالعه خانواده‌ها و بحث و بررسی در مراکر فرهنگی هنری انتخاب شده است.

در چارچوب اجرای این طرح، مراکز فرهنگی کانون پرورش فکری استان یزد پس از طرح موضوع در شورای خانواده، نسبت به معرفی و امانت کتاب‌ها به خانواده‌های اعضا اقدام کرده و نشست‌های تخصصی با حضور کارشناسان حوزه کودک، نوجوان، سلامت و روان‌شناسی یا جلسات گفت‌وگوی خانوادگی پیرامون مفاهیم کتاب‌ها برگزار می‌کنند.

کتاب‌های معرفی شده از منابع کتابخانه‌ای مراکز کانون انتخاب شده است و  برای تسهیل دسترسی مربیان کانون، پرونده معرفی کتاب‌ها شامل تصویر جلد و توضیحات محتوایی به مراکز ارسال شده و پوستر و همچنین نسخه دیجیتالی این دو کتاب از طریق پیام‌رسان‌های کانون در فضای مجازی و به صورت فیزیکی در مراکز کانون معرفی و اطلاع‌رسانی شد.

 پویش ملی فصل تابستان«۴ کتاب ۴ فصل» برای خانواده‌ها در یزد برگزار شد

مرکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان مهریز؛

همزمان با اجرای پویش ملی «۴ کتاب، ۴ فصل» کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و با هدف ترویج فرهنگ مطالعه، تقویت ارتباط اعضا با کتاب و ایجاد زمینه گفت‌وگوی خانوادگی پیرامون کتاب، ویژه‌برنامه فصل تابستان این پویش در روزهای ۲۸ و ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ در مرکز فرهنگی‌هنری کانون شهرستان مهریز برگزار شد. 
این ویژه‌برنامه با حضور ۵۳ نفر از اعضای کودک و نوجوان دختر و مادران اجرا شد و در آن دو عنوان کتاب «خانواده آقای چرخشی» و «خفاش دیوانه» معرفی و مورد توجه قرار گرفت. 
در بخش اصلی برنامه، کتاب‌ها به شیوه‌ای مشارکتی معرفی شدند و پس از قصه‌گویی کتاب «خفاش دیوانه»، درباره موضوع داستان، شخصیت‌ها و پیام آن با اعضا گفت‌وگو شد. همچنین موضوع «قضاوت عجولانه» به عنوان یکی از محورهای مهم کتاب مطرح شد و اعضا فرصت یافتند درباره پیامدهای قضاوت بدون شناخت کافی، تجربه‌ها و دیدگاه‌های خود صحبت کنند. 
در ادامه، اعضای کتاب‌خوان مرکز نیز معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند و به پاس فعالیت و علاقه‌مندی آنان به کتاب و کتاب‌خوانی، جوایزی به ایشان اهدا شد. این بخش با هدف تشویق اعضا به مطالعه مستمر و الگوسازی برای سایر کودکان و نوجوانان اجرا شد. 
در کنار فعالیت‌های کتاب‌محور، برنامه جانبی «کوک کوک عروسک» با هدف دوخت عروسک‌های پارچه‌ای، نیز اجرا شد که زمینه‌ای برای مشارکت خلاقانه اعضا و مادران و ایجاد پیوند میان فعالیت فرهنگی، هنری و خانوادگی فراهم کرد.  
شعار این پویش، «یک کتاب، یک گفت‌وگوی خانوادگی» نیز در روند برنامه مورد توجه قرار گرفت و تلاش شد کتاب بهانه‌ای برای شکل‌گیری گفت‌وگو و تعامل بیشتر میان اعضای خانواده باشد.

پویش ملی فصل تابستان«۴ کتاب ۴ فصل» برای خانواده‌ها در یزد برگزار شد

مرکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر مجومرد شهرستان اشکذر؛

این پویش با حضور ۲۵ نفر از اعضای کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مرکز مجومرد ـ اشکذر، روز سوم شهریور ۱۴۰۵ برگزار شد.

در این برنامه، اعضا ابتدا در بخش قصه‌گویی همراه با داستان و دنیای خیال شدند و سپس در کارگاه هنری، به ساخت نقاب خفاش پرداختند. این فعالیت با هدف تقویت خلاقیت، افزایش مشارکت گروهی و ایجاد تجربه‌ای شاد از کنار هم بودن با کتاب و هنر اجرا شد.

در ادامه، برنامه نقد و بررسی کتاب با حضور محمدرضا آخوندی، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد برگزار شد. اعضا در فضایی صمیمی دیدگاه‌ها و برداشت‌های خود را از کتاب بیان کردند و با شیوه‌های بهتر خواندن، اندیشیدن و گفت‌وگو درباره کتاب آشنا شدند و دانستند نباید با نگاه خود، دیگران را قضاوت کنند و دنیا را با نگاه دیگران هم ببینند.

پویش ملی «چهار کتاب، چهار فصل» فرصتی برای پیوند دادن کتاب‌خوانی، قصه، گفت‌وگو و فعالیت‌های هنری است تا کودکان و نوجوانان در هر فصل، تجربه‌ای تازه و ماندگار از دنیای کتاب داشته باشند.

 پویش ملی فصل تابستان«۴ کتاب ۴ فصل» برای خانواده‌ها در یزد برگزار شد

مرکز فرهنگی هنری شماره ۴ و فراگیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یزد؛

در راستای سیاست‌های اجرایی سال ۱۴۰۵ و در جهت لزوم توجه به فعالیت‌های کتاب محور، پویش ملی «چهار کتاب،چهارفصل» با محوریت معرفی، نقد و بررسی کتاب «خفاش دیوانه» روز چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ با حضور خانواده‌ها، اعضای نوجوان وکانون‌یاران در مرکز فرهنگی هنری شماره ۴ و فراگیر یزد برگزار شد.
در این نشست، فاطمه عربی روانشناس و روان‌درمانگر فردی و زوجی، ضمن معرفی شخصیت کتاب، از مسئله اصلی کتاب"متفاوت بودن" صحبت به میان آورد و این مبحث را از منظر روانشناختی مهم و اساسی قلمداد کرد.

در ادامه‌ی این نشست، معرفی مختصری از کتاب توسط نفیسه رضایی عضو کانون‌یار مرکز صورت پذیرفت، همچنین محمدرضا آخوندی معاون فرهنگی کانون نیز ضمن خوانش متونی از این کتاب،درباره تفاوت‌های فردی و شخصیت خفاش با اعضاء و خانواده‌ها گفت‌وگوی صمیمانه‌ای را برپا کرد.
در حاشیه این نشست از آتنا امامی و نفیسه رضایی از اعضای خبرنگار و کانون‌یار به واسطه‌ی پوشش خبری در برنامه‌های اجرایی مرکز در طول فصل بهار و تابستان تقدیر شد.
 پویش ملی فصل تابستان«۴ کتاب ۴ فصل» برای خانواده‌ها در یزد برگزار شد

مرکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان مروست؛

در این برنامه ابتدا کتاب «خفاش دیوانه» به اعضا معرفی و بخش‌هایی از کتاب برای کودکان روخوانی شد. در ادامه با توجه به موضوع و شخصیت اصلی داستان، فعالیتی خلاقانه و متفاوت برای اعضا اجرا شد.

در بخش حرکتی برنامه، کودکانی که با انجام حرکات ورزشی و حفظ تعادل آشنایی داشتند، با رعایت نکات ایمنی و همراهی مربی، به‌صورت وارونه قرار گرفتند تا برای لحظاتی دنیا را از نگاه یک خفاش تجربه کنند. این فعالیت با استقبال و هیجان کودکان همراه شد و لحظات شاد و جذابی را برای اعضا رقم زد.

در ادامه، در بخش نمایش فیلم، تئاتر عروسکی «خفاش دیوانه»، کاری از اعضای سابق کانون، برای کودکان به نمایش در آمد. نمایش این اثر علاوه بر ایجاد فضایی شاد و سرگرم‌کننده، فرصتی برای آشنایی اعضای امروز کانون با آثار و توانمندی‌های اعضای سابق و ایجاد پیوند میان نسل‌های مختلف اعضای کانون فراهم کرد.

این برنامه با بهره‌گیری از کتاب‌خوانی، فعالیت حرکتی، تجربه متفاوت و تماشای تئاتر عروسکی تلاش کرد تا کتاب و محتوای آن را از قالب روخوانی صرف خارج کرده و زمینه تجربه‌ای خلاقانه، مشارکتی و ماندگار را برای کودکان فراهم آورد.

پویش ملی فصل تابستان«۴ کتاب ۴ فصل» برای خانواده‌ها در یزد برگزار شد

مرکز فرهنگی هنری شماره ۲ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان میبد؛

عصر سه شنبه ۱۰ شهریور ماه به مناسبت پایان دوره فن بیان که با تدریس خوب زمانی همراه بود، بیش از ۵۰ هنرجو به همراه والدین در کانون حاضر شدند و والدین شاهد اجرای اعضا در گروه‌های سنی مختلف بودند، از دیگر برنامه‌های اجرایی در این برنامه، معرفی و بلندخوانی کتاب خفاش دیوانه در قالب پویش ملی «چهار کتاب،چهارفصل» بود، که این کتاب ارزنده بلندخوانی شد و سپس با اعضا و والدین نقد و بررسی شد و راجع به تفاوت نگاه و تفاوت سلیقه‌ها و تفاوت بین نسل‌ها صحبت شد.

یکی از نکات حائز اهمیت در این برنامه حضور فعال و پرشور پدران بود. این پویش با محوریت کتاب «خفاش» دیوانه در مرکز شماره ۲ میبد برگزار شد، در این ویژه برنامه که با حضور اعضای کودک و نوجوان برگزار شد، کتاب توسط اعضا بلندخوانی شد و سپس زارع کارشناس امور تربیتی که مهمان ویژه این برنامه بود، در مورد کتاب صحبت کرد و از اعضا خواست تا نظرشان را راجع به این کتاب و موضوع مورد نظر بیان کنند.

پویش ملی فصل تابستان«۴ کتاب ۴ فصل» برای خانواده‌ها در یزد برگزار شد

مرکز فرهنگی هنری شماره ۳ و الگوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یزد؛

 دوشنبه ٩ شهریور پویش ملی «چهار کتاب،چهارفصل» با حضور محمدرضا آخوندی معاون فرهنگی کانون، شاعر و نویسنده استان یزد در مرکز شماره ٣ ویژه‌ی اعضای نوجوان و خانواده‌ها برگزار شد. 
آخوندی بعد از خوانش کتاب «خفاش دیوانه» با سوال گفت‌وگو را آغاز کرد،که کودکان را به فکر کردن، تخیل کردن، همدلی، گفت‌وگو و دفاع از نظر خودشان وادار کرد. 
_از جمله سوالهای ساده ی مطرح شده در این نشست صمیمانه  که کمک کرد تا اعضا راحت وارد بحث شوند  می‌توان به موارد زیر اشاره داشت  
چرا خفاش از نظر حیوانات دیگر عجیب به نظر می‌رسید؟ 
خفاش چه چیزهایی را متفاوت از بقیه می‌دید؟ 
چرا حیوانات فکر کردند خفاش دیوانه است؟ 
به نظر شما جغد دانا چرا قبل از قضاوت کردن، از خفاش سؤال پرسید؟ 
_معاون فرهنگی کانون سوالاتی مربوط به همدلی پرسید چرا که این بخش را مهمترین  قسمت گفت‌وگو می‌دانست. 
اگر به همه شما بگویند چیزی را اشتباه می‌بینی، چه احساسی پیدا می‌کنی؟ 
اگر جای خفاش بودی و بقیه به تو می‌خندیدند، چه می‌کردی؟ 
چرا جغد از حیوانات خواست خودشان از شاخه آویزان شوند؟ 
آیا برای فهمیدن احساس یا فکر یک نفر، باید گاهی خودمان را جای او بگذاریم؟ 
تا حالا شده کسی درباره تو چیزی را اشتباه بفهمد؟ چه احساسی داشتی؟ 
_محمدرضا آخوندی با توجه به حضور اعضای نوجوان در نشست  گفت‌وگو را کمی عمیق‌تر کرد و سوالات مهم‌تری پرسید.  
آیا هر چیزی که ما می‌بینیم، حتماً همان چیزی است که دیگران می‌بینند؟ 
آیا متفاوت بودن همیشه بد است؟ 
فرق «اشتباه کردن» با «متفاوت فکر کردن» چیست؟ 
 وی با بیان یک جمله‌ی چالشی که به صورت موافق و مخالف مطرح شد اعضا را در  بحث گروهی فعال‌تر کرد.  
«خفاش اشتباه می‌کرد، چون درخت واقعاً تنه‌اش پایین و برگ‌هایش بالاست.» 
از بچه‌ها خواسته شد دو گروه شوند و هر گروه از نظر خودش دفاع کند. 
به نظر شما حق با خفاش بود یا حیوانات جنگل؟ 
آیا ممکن است هر دو گروه تا حدی حق داشته باشند؟ 
«اگر شما جای حیوانات بودید، قبل از اینکه بگویید خفاش دیوانه است، چه سؤالی از او می‌پرسیدید؟» 
در ادامه سوالی پرسیده شد که مستقیماً اعضا را از قضاوت کردن به سمت کنجکاوی برد. 
«به نظر شما جغد دانا می‌خواست درباره خفاش چه چیزی به حیوانات یاد بدهد؟»  
جمع بندی مباحث نشست نیز با سوالات تامل برانگیزی انجام شد «اگر بخواهید یک جمله از این داستان را با خودتان به خانه ببرید، آن جمله چیست؟»  
در پایان محمدرضا آخوندی به نکات ارزشمندی اشاره داشت که برای اعضا جالب بود.  
دیوانه کسی نیست که متفاوت می بیند بلکه دیوانه کسی است که می خواهد دیگران، دنیا را مثل او ببینند و هر کسی که مثل او نبیند را قضاوت می‌کند و برچسب دیوانگی می‌زند دریغ از آنکه مشکل خود اوست. 
باید اصل تفاوت را بپذیریم  و برای تفاوت‌ها احترام قائل باشیم و قبل از هرگونه قضاوت و داوری دیگران، خودمان به جای دیگران  بگذاریم و از منظر و موضع و شرایط آنها موضوع را ببینیم.

پویش ملی فصل تابستان«۴ کتاب ۴ فصل» برای خانواده‌ها در یزد برگزار شد

مرکز فرهنگی هنری شماره ۲ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان اردکان؛

هم‌زمان با فرارسیدن میلاد باسعادت پیامبر اکرم(ص) و گرامیداشت هفته وحدت، مرکز فرهنگی هنری شماره ۲ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان اردکان، با حضور معاون فرهنگی کانون استان یزد و جمعی از اعضا و خانواده‌ها، میزبان ویژه‌برنامه‌های «چهار کتاب،چهارفصل» و پویش خلاقانه "جادوی دست‌ها" شد.

 چهارشنبه ۱۱ شهریور، مرکز شماره ۲ اردکان شاهد نشستی صمیمانه با محوریت کتاب و مهارت‌آموزی بود. در این ویژه‌برنامه که با حضور ۲۰ نفر از اعضای دختر و مادرانشان برگزار شد، فعالیت‌های متنوعی با رویکرد ارتقای سواد خواندن و توسعه مهارت‌های هنری اجرا شد.

ترویج فرهنگ مطالعه و نقد کتاب در محیط خانواده، تقویت پیوندهای عاطفی میان مادران و دختران از طریق فعالیت‌های هنری مشترک، و ایجاد فضایی با نشاط و پویا در بستر فعالیت‌های تربیتی کانون برای بهره‌مندی از معنویت هفته وحدت، از مهم‌ترین اهداف برگزاری این ویژه‌برنامه بود.

در بخش نخست این مراسم و در قالب برنامه «چهار کتاب،چهارفصل»، کتاب «خفاش دیوانه» مورد نقد و بررسی قرار گرفت. در این نشست، شرکت‌کنندگان ضمن آشنایی با لایه‌های داستانی و شخصیت‌پردازی‌های اثر، به تبادل نظر پیرامون محتوا و پیام‌های تربیتی آن پرداختند.

در بخش دوم، پویش "جادوی دست‌ها" با استقبال پرشور مادران و دختران همراه شد. در این کارگاه هنری، شرکت‌کنندگان با بهره‌گیری از خلاقیت فردی و استفاده از ابزارهای ساده‌ای همچون پوست گردو و رنگ گواش، به خلق آثار هنری پرداختند؛ فعالیتی که علاوه بر پرورش خلاقیت، لحظاتی سرشار از همکاری و تعامل سازنده میان اعضا و خانواده‌هایشان رقم زد.

پویش ملی فصل تابستان«۴ کتاب ۴ فصل» برای خانواده‌ها در یزد برگزار شد

مرکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان بافق؛

 ۳۰ شهریورجلسه خوانش و معرفی کتاب کودک «خفاش دیوانه» با همکاری مرکز مشاوره باقرالعلوم و با حضور والدین، نوجوانان، جمعی از مسئولان و فرهیختگان شهرستان در این مرکز برگزار شد.

در ابتدای این برنامه، کلیپ قصه‌گویی کتاب «خفاش دیوانه» برای حاضران پخش شد. سپس شرکت‌کنندگان درباره مفاهیم و پیام‌های این کتاب، از جمله قضاوت نکردن، پذیرش تفاوت‌ها، همدلی و دیدن جهان از زاویه دید دیگران به بحث و تبادل نظر پرداختند.

کتاب «خفاش دیوانه» نوشته جین ویلیس و تصویرگری تونی راس، داستان خفاشی است که به دلیل وارونه دیدن جهان، از سوی دیگر حیوانات «دیوانه» نامیده می‌شود؛ اما جغد دانا با پرسشگری و همدلی نشان می‌دهد که او تنها زاویه دید متفاوتی دارد. این اثر با ترجمه معصومه انصاریان در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است.

بخش پایانی این جلسه نیز به برگزاری یک کارگاه جذاب هنری متناسب با محتوای کتاب اختصاص داشت. 

حضور گسترده والدین و نوجوانان در این برنامه، نشان‌دهنده استقبال خانواده‌ها از فعالیت‌های فرهنگی و کتاب‌محور بود.

پویش ملی فصل تابستان«۴ کتاب ۴ فصل» برای خانواده‌ها در یزد برگزار شد

مرکز فرهنگی هنری شماره ۲ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یزد(سرای آذر)؛

نشست فرهنگی «۴ کتاب ۴ فصل» با هدف ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی و تقویت ارتباط با دنیای کتاب، شنبه ١۴ شهریور ١۴٠۵ با مشارکت اعضا در مرکز شماره ۲ یزد برگزار شد.

در این برنامه، کتاب «خفاش دیوانه» نوشته جین ویلیس، با تصویرگری تونی راس و ترجمه معصومه انصاریان، محور گفت‌وگو و بررسی قرار گرفت. کودکان با مشارکت در فعالیت‌های مرتبط با کتاب، درباره داستان و پیام‌های آن گفت‌وگو کردند.

در این نشست که با حضور عالیه سلطانی کارشناس ادبی کانون برگزار شد، موضوعاتی همچون تفاوت دیدگاه‌ها، پذیرش تفاوت‌های فردی، احترام به نظر دیگران و اهمیت همدلی در روابط اجتماعی مورد بحث قرار گرفت.

در داستان، خفاش تازه‌وارد با نگاه متفاوت و حرف‌های عجیب خود، حیوانات جنگل را شگفت‌زده می‌کند. این ماجرا زمینه‌ای برای گفت‌وگو درباره این نکته فراهم کرد که آدم‌ها ممکن است دنیا را به شکل‌های گوناگونی ببینند و متفاوت بودن، به‌تنهایی دلیلی برای قضاوت یا طرد دیگران نیست.

مشارکت اعضا در این برنامه، فضایی صمیمی برای گفت‌وگو، تجربه‌آموزی و انس بیشتر با کتاب را فراهم کرد.

پویش ملی فصل تابستان«۴ کتاب ۴ فصل» برای خانواده‌ها در یزد برگزار شد

مرکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان بهاباد؛
مرکز فرهنگی هنری بهاباد در آخرین روزهای تابستان، اردوی ویژه‌ای را با عنوان «چهار کتاب،چهارفصل» در محل پارک بانوان این شهرستان برگزار کرد.
در این برنامه که با حضور ۲۰ نفر از اعضای دختر و والدین آن‌ها و همراهی محبوبه صالحی برگزار شد، فعالیت‌های بحث و تبادل‌نظر پیرامون کتاب‌های «خانواده آقای چرخشی» و «خفاش دیوانه» ، چاپ برگ در دوفصل پاییز و تابستان، انجام  بازی‌های رومیزی و گروهی در فضای باز پارک اجرا شد.
این ویژه‌برنامه با هدف تقویت مهارت‌های تحلیلی و ایجاد فضای شادِ یادگیری در کنار خانواده برگزار شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha