کد مطلب: 380175
تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۰:۵۳
مشارکت کانون چهارمحال و بختیاری در برگزاری کنگره ملی شهدای استان

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری با برپایی ۱۲ غرفه فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ادبی و بازی‌های تعاملی در کنگره ملی شهدای استان مشارکت کرد.

به گزارش اداره‌کل روابط‌ عمومی و امور بین‌الملل کانون، دومین کنگره ‌هزار و ۷۵۰ شهید چهارمحال و بختیاری با همکاری کمیته‌های اجرایی و با هدف تبیین هنرمندانه و اثرگذار برای انتقال فرهنگ شهادت و آشنایی هر چه بیشتر نسل جوان و نوجوان با شهدا به‌عنوان الگوهای از خودگذشتگی و ایثار با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی این استان برگزار شد و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این رویداد مشارکت کرد.

غرفه‌های کانون

غرفه پذیرش در ابتدای ورودی مجموعه با هدف آموزش نظم و انضباط طراحی شده بود و در کنار آن، «رادیو نمایشگاه» با بهره‌گیری از توان نوجوانان، از طریق پخش مصاحبه‌ها، سرودها و رجزخوانی‌های متناسب، حال و هوای حماسی را در فضای غرفه جاری ساخت.

بازسازی محیط‌های نمادین در غرفه «عکسی با رزمندگان»، محیطی سه‌ بعدی از میدان رزم و جبهه طراحی کرده بود تا خانواده‌ها و کودکان بتوانند در فضایی شبیه‌سازی شده، خاطره‌هایی ماندگار از دوران دفاع مقدس را به تصویر بکشند.

در غرفه «مدرسه میناب»، نیز یکی از کلاس‌های مدرسه شجره طیبه میناب بازسازی شده بود تا مراجعان، به‌ویژه نسل جدید، از نزدیک با ابعاد جنایت‌های دشمن آمریکایی، صهیونی آشنا شدند.

در کنار بخش‌های نمادین، نیمی از فضای غرفه‌ها را بازی‌های هیجانی چون تفنگ لیزری و مابقی را بازی‌های متنوعی از جمله ایرهاکی، کورن‌هول (چاله ذرت)، تیراندازی با کمان، اسلحه‌های ژله‌ای و بازی‌های فکری پر کرده بود تا نشاط و سرگرمی در کنار یاد شهدا ایجاد کند.

ترویج فرهنگ سلحشوری و ایثار در نسل نوجوان و به دست نوجوانان

روح‌الله واحددهکردی، مدیرکل کانون چهارمحال و بختیاری، در این رویداد، بر اهمیت بازشناسی رشادت‌های شهدای وطن در میان نسل جدید تأکید کرد و برپایی مجموعه غرفه‌های تخصصی کانون در دومین کنگره ملی گرامی‌داشت شهدای استان را گامی در جهت پیوند میان نشاط کودکانه و فرهنگ ایثار دانست.

مشارکت کانون چهارمحال و بختیاری در برگزاری کنگره ملی شهدای استان

وی هدف نهایی از این برنامه‌ریزی را القای حس میهن‌پرستی، تقویت اعتمادبه‌نفس و پرورش روحیه پرسش‌گری در کودکان دانست و تأکید کرد که هدف ما جذب کودکان برای بازی و به‌طور هم‌زمان، آشنایی آن‌ها با رشادت‌های رزمندگان اسلام در فضای کنگره است.

نوجوان‌محوری و سپردن کارها به نوجوانان

واحددهکردی، با اشاره به نقش‌آفرینی فعال نسل نوجوان تصریح کرد که نقطه تمایز این نمایشگاه، مدیریت و اجرای آن از سوی خود نوجوانان است؛ به‌گونه‌ای که تمامی مراحل آماده‌سازی، راه‌اندازی و برگزاری فعالیت‌ها در این غرفه‌ها، با حمایت اداره‌کل کانون و به دست نوجوانان فعال استان به اجرا رسیده است.

معرفی بازی‌های نوین و تقویت حس سلحشوری

واحددهکردی با اشاره به استفاده از فناوری‌های نوین در این رویداد، از رونمایی بازی‌های مدرن خبر داد و افزود: برای نخستین بار از سوی یک ارگان دولتی در استان، تجهیزات پیشرفته‌ای را فراهم کردیم تا با آموزش صحیح، هیجان و جذابیت‌های بازی‌های مدرن را در اختیار نوجوانان قرار دهیم.

وی در ادامه به اهداف روان‌شناختی این فعالیت‌ها پرداخت و گفت: چیدمان و طراحی تمامی بازی‌ها و برنامه‌ها به‌صورت هدفمند صورت گرفته است تا حس سلحشوری و دلاوری در نوجوانان تقویت شده و فرصتی برای تخلیه هیجانات درونی و ارتقای باورهای مبارزاتی در آنان ایجاد شود.

مشارکت کانون چهارمحال و بختیاری در برگزاری کنگره ملی شهدای استان

رونمایی از ۴ اثر ادبی با محوریت دفاع مقدس و روایت آزادگان

چهار عنوان کتاب تخصصی در حوزه دفاع مقدس، زندگی شهدا و روایت آزادگان سرافراز، با هدف آشنایی نسل نوپا با ارزش‌های انقلاب اسلامی، در جریان برگزاری دومین کنگره ملی شهدای استان چهارمحال و بختیاری رونمایی شد.

مشارکت کانون چهارمحال و بختیاری در برگزاری کنگره ملی شهدای استان

این آثار شامل کتاب داستان «آمبی مهربون» به نویسندگی زهرا علیدوستی با محوریت جنگ و اسارت، و کتاب «سرباز فرشته» اثر فاطمه آذری است که بر اساس زندگی‌نامه شهید الیاس احمدی و خاطره‌های هم‌رزمان وی به رشته تحریر درآمده بود.

کتاب داستان کودک «لبخندی برای همیشه» که بر اساس زندگی شهید بهرام‌علی هاشمی و به روایت خواهر ایشان نوشته شده، از دیگر آثار رونمایی شده بود.

کتاب «سروماه»، نیز شامل ۲۵ اثر برگزیده نوجوانان بود که از میان ۶۰ اثر رسیده، انتخاب و در این مجموعه چاپ شده بود.

مشارکت کانون چهارمحال و بختیاری در برگزاری کنگره ملی شهدای استان

یادآوری می‌شود دومین کنگره ملی ۲۷۵۰ شهید استان چهارمحال و بختیاری از ۲۱ تا ۳۰ شهریور ۱۴۰۵ در مجموعه فرهنگی، ورزشی شهدای دانش‌آموز شهرکرد در حال برگزاری است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha