-
در کارگاه «طراحی پوستر با موضوع کودکانِ غزه» مطرح شد؛
همصدایی هنرمندان ایرانی در حمایت از مردم فلسطین
کارگاه طراحی پوستر با موضوع کودکانِ غزه به همت جمعی از هنرمندان در مرکز تجربیات هنری و ایدههای نو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
-
جمالالدین اکرمی؛
میخواهم در آثارم تعلق به سرزمین را زنده نگه دارم
جمالالدین اکرمی از نویسندگان قدیمی و سرشناس ادبیات کودک و نوجوان با حضور در غرفه کانون پرورش فکری در مراسم جشن امضای آثار خود شرکت کرد.
-
کارگردان فیلم «در آغوش درخت»؛
فروپاشی خانواده آسیبزا و سینما فرهنگساز است
فیلم سینمایی «در آغوش درخت» به کارگردانی بابک خواجه پاشا و از محصولات کانون پرورش فکری در چهلویکمین جشنواره فیلم فجر نمایش داده میشود.
-
انصافی: قصههای کهن و عامیانه را باید بهروزرسانی کرد
جواد انصافی میگوید نسل امروزِ کودک و نوجوان، به دنبال قصههای کوتاه و مختصر است، بنابراین باید قصههای کهن و عامیانه را بهروزرسانی کرد تا با مخاطبانش ارتباط برقرار کند.
-
گفتوگو با محمد میرکیانی، نویسنده کودک و نوجوان
قصهگویی ایرانیها، برای مهمانان خارجی شگفتانگیز است
محمد میرکیانی میگوید همیشه شاهد بوده که قصهگویی هنرمندان ایرانی، تا چه اندازه برای مخاطبان و مهمانان خارجی شگفتانگیز بوده است.
-
افشین علا: باید پرچمدار قصهگویی در جهان باشیم
افشین علا میگوید جشنواره قصهگویی باید به عنوان یک دستاورد مدرن به دیگر کشورها معرفی شود و سرآمد و پرچمدار قصهگویی در جهان باشیم.
-
وزیر آموزش و پرورش در پیامی به جشنواره قصه و قصه گویی؛
با قصهگویی، کودکان با سرمایههای تمدن و میراث فرهنگی، آداب و رسوم و سنتهای جامعه و جهان آشنا میشوند
وزیر آموزش و پرورش در پیامی به جشنواره قصه و قصهگویی گفت: با قصهگویی، کودکان با سرمایههای تمدن و میراث فرهنگی، آداب و رسوم و سنتهای جامعه و جهان آشنا میشوند.
-
محمود مروج، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان:
جشنواره «قصهگویی»، الگویی فرهنگی برای جامعه است
محمود مروج از مدیران باسابقه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ایران است که پیشتر به عنوان مدیرکل این نهاد در استانهای زنجان و البرز، مدیرکل آفرینشهای فرهنگی و مشاور عالی مدیرعامل کانون فعالیت داشته است.
-
ناصر آویژه، هنرمند عرصه تئاتر کودک و نوجوان:
قصهها، جلوهگر تقدس کلمات برای کودکان هستند
ناصر آویژه بازیگر و کارگردان تئاتر میگوید قصهها تقدس کلمه را برای کودکانی که تازه لب به سخن میگشایند، جلوهگر میکنند.
-
رضا فیاضی، نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر و تلویزیون:
خانواده، مهمترین کانون قصهگویی برای کودکان و نوجوانان است
رضا فیاضی میگوید اولین و مهمترین جایی که قصهگویی را برای کودکان و نوجوانان ارزشمند و جذاب میکند، کانون خانواده است.
-
در آستانه برگزاری بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی؛
رسول نجفیان: با فراموشی سنتهایی چون قصهگویی، دچار سوءتغذیه فرهنگی میشویم
رسول نجفیان معتقد است، پایههای فرهنگِ کشور باید تقویت شود تا جامعه، سوءتغذیه فرهنگی پیدا نکند. این بازیگر، قصهگویی را یکی از سنتهای ایرانی میداند که باید از آن حمایت کرد.
-
به بهانه برگزاری بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی؛
آذرینژاد: کودکی ثروتمند است که پدر و مادر قصهگو داشته باشد
اسماعیل آذرینژاد مروج کتابخوانی، اعتقاد دارد «کودک»ی ثروتمند است که معلم یا پدر و مادر قصهگویی داشته باشد.
-
مصطفی رحماندوست، شاعر و نویسنده:
کانون یکتنه، چراغ قصهگویی را در ایران زنده نگه داشته است
مصطفی رحماندوست با اشاره به اینکه قصهگویی و قصهخوانی تاثیری زیاد در علاقهمند کردن جامعه به مطالعه دارد، از تلاش ۲۴ ساله کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در برگزاری جشنواره قصهگویی میگوید.
-
شب چرههایی که فراموش شدند؛
اسماعیل آذر: موبایل و شبکههای اجتماعی، جای قصهگویی مادران را گرفتهاند
اسماعیل آذر میگوید شبچره نسل او در کودکی، قصههای مادرانشان بوده است، در حالی که امروز، محصولات مدرنیته از جمله موبایل و شبکههای اجتماعی، جای این شب چرهها را پر کردهاند.
-
کارگردان «اقیانوس پشت پنجره»؛
ما فیلمها را نمیسازیم، این فیلمها هستند که ما را میسازند
فبلم بلند «اقیانوس پشت پنجره» به کارگردانی بابک نبیزاده از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که تاکنون جوایز زیادی را از جشنوارههای داخلی و خارجی دریافت کرده است.
-
به بهانه انتقال عروسکهای نمایشی به موزه کانون؛
خیمه شببازی، بچهها را جادو میکند
کاکامحمد شهرتش شیرازی است کاکا حسین فرزند او هم به لوطی حسین مشهور است و علیاکبر و علیاصغر احمدی فرزندان او و ادامه دهنده راه پدر و پدربزرگ هستند. از این خانواده بهعنوان پیشتازان ترویج هنر خیمه شببازی ایران معاصر در بیش از ۲۰۰ سال اخیر نام برده میشود.
-
کارگردان پویانمایی «ده سالگی»؛
دوست داشتم انیمیشنی در رابطه با پرندگان مهاجر بسازم
فاطمه جعفری کارگردان انیمیشن «ده سالگی» تازهترین محصول امور سینمایی کانون پرورش فکری گفت: دوست داشتم انیمیشنی در رابطه به پرندگان مهاجر بسازم.
-
فرصتی برای گپ و گفت با ژرژ شوئیزگبل از بزرگان انیمیشن اروپا؛
شبیه چارلی چاپلینام!/ آرزو دارم فیلمی بسازم که همه دنیا عاشقش باشند
ژرژ شوئیزگبل فیلمساز سوییسی است که با انیمیشن «مردی بدون سایه» در سال ۲۰۰۴ شناخته شد. این انیمیشن که با تکنیک نقاشی روی شیشه ساخته شده بود، موفق به کسب جایزه از جشنوارههای مختلفی شد. شوئیزگبل فیلم اولش «پرواز ایکاروس» را در سال ۱۹۴۷ ساخت.
-
اشکان رهگذر و ۱۲ سال حضور مستمر در انیمیشن؛
فقط عاشقان وارد شوند
اشکان رهگذر، نویسنده، کارگردان و موسس استودیو هورخش است. رهگذر در سالهای اخیر بیشتر به دلیل کارگردانی انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» شناخته میشود که حضور جشنوارهای موفقی در سطح بینالمللی داشت، ولی شاید کمتر کسی توجه کند که حدود ۱۰ سال پیش، او برای اولین بار از جشنواره پویانمایی تهران برای انیمیشنهای کوتاهی که تولید کرده بود، جایزه گرفت؛ آن هم نه یک جایزه. رهگذر برای تولید آثار خلاقانه در سال ۱۳۸۹ از هفتمین دوره جشنواره پویانمایی سه جایزه گرفت؛ دیپلم افتخار، تندیس نقرهای آثار تجربی و جایزه ویژه آسیفا، اما در سال ۱۳۹۷ بار دیگر با «آخرین داستان» موفق به کسب تندیس طلایی بهترین اثر در بخش مسابقه ملی و بینالملل شد. با او درباره این تجربیات صحبت کردیم.
-
گپی با مهرداد شیخان از خاطرات دور تا «انیمیشن ایرانی»؛
پرویز نادری همه را به خرج جشنواره مهمان کافیشاپ کرد!
مهرداد شیخان از فیلمسازانی است که در کارنامه او هم میشود نام فیلمهای مستند دید و هم انیمیشن. به نظر میرسد برای شیخان مرز زیادی بین انیمیشن و مستند وجود ندارد؛ دو مدیایی که تفاوت آنها پرداختن به خیال و واقعیت است. نتیجه حضور شیخان در این دو حوزه متفاوت یک مستند با عنوان «انیمیشن ایرانی» است که تاریخچه انیمیشن ایران را روایت میکند و در دوازدهمین جشنواره پویانمایی تهران هم نمایش ویژهای دارد. این مستند پیش از این هم در جشنواره سینماحقیقت به نمایش درآمده بود. با او درباره این انیمیشن و اولین خاطراتش از جشنواره پویانمایی تهران گفتوگو کردیم.
-
محمدعلی صفورا:
اولین بار با یک نسخه ویاچاس در جشنواره پویانمایی شرکت کردم
محمدعلی صفورا، استاد شناختهشده رشته انیمیشن است. او که دارای مدرک دکترای پژوهش با گرایش انیمیشن از دانشگاه هنر تهران است، سالهاست که با تدریس انیمیشن در دانشگاه تربیت مدرس به رشد این هنر کمک میکند. صفورا عضو هیات علمی رشته انیمیشن و سینماست.
-
محمدرضا کریمیصارمی:
مردم «انیمیشن ایرانی» را باور دارند
محمدرضا کریمیصارمی دبیر و بنیانگذار جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران به تشریح رویکردها و برنامههای این دوره و تاثیر برگزاری چنین رویدادهایی در تولید و توزیع آثار پویانمایی پرداخت و حضور در بازار جهانی پویانمایی و زمینهسازی برای افزایش تولید در این حوزه را از اهداف و رویکردهای اصلی جشنواره امسال دانست.
-
داور بخش مسابقه بینالملل دوازدهمین جشنواره پویانمایی:
در انیمیشن هنری حرف برای گفتن داریم
نازنین سبحانسربندی عضو هیات داوران بخش مسابقه بینالملل دوازدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی درباره کیفیت آثار دریافتی این بخش و نحوه داوری آنها توضیح داد.
-
معاون صنایع عمومی وزارت صمت:
شهرک پرند به حوزه صنعت بازی و اسباببازی اختصاص یافت/ شرکتهای ایرانی ظرفیت حضور در بازارهای جهانی را دارند
محمدرضا برادران معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت درحاشیه بازدید از نمایشگاه و بازار فروش اسباببازی هفتمین جشنواره ملی اسباببازی درباره رویداد فرهنگی و هنری و اقدامات لازم برای رشد این صنعت، سخن گفت.
-
مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری عنوان کرد:
شورای نظارت بر اسباببازی، مبادی شرکتهای خلاق را برعهده دارد/ نمایشگاه اسباببازی را به شهرهای دیگر ببریم
مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با با اشاره به حمایت از شرکتهای دانش بنیان گفت که شورای نظارت بر اسباببازی مبادی شرکتهای خلاق را برعهده دارد.
-
دبیر هفتمین جشنواره ملی اسباببازی عنوان کرد:
توجه ویژه به کیفیت آثار در نمایشگاه ملی اسباببازی/ برگزاری برنامههای فرهنگی هنری
دبیر هفتمین جشنواره ملی اسباببازی درباره نمایشگاه عرضه آثار این دوره از جشنواره که از ۲۱ فروردینماه آغاز میشود و توجه ویژه به کیفیت تولیدات در این نمایشگاه توضیح داد.
-
داور جشنواره ملی اسباببازی؛
نقش کانون در تولید اسباببازی قابل توجه است
داور هفتمین جشنواره ملی اسباببازی معتقد است کانون پرورش فکری باید تولیدات اسباببازی را در راستای سرگرمیهای خلاقانه هدایت کند.
-
سعید حسامپور عنوان کرد:
نقش منتقدان در رشد دانش و توانمندی قصهگویان/ پیشنهاد آموزش برای دوره بیستوچهارم جشنواره قصهگویی
سعید حسامپور منتقد معتقد است که اگر طی یک سال آینده به قصهگویان آموزش داده شود که برای جذب مخاطب و ارائه درست یک قصه چه کاری باید انجام دهند، قطعا با قصهگویان حرفهایتری در دوره بیستوچهارم جشنواره قصهگویی مواجه خواهیم شد.
-
گفتوگو با عروسکگردان «بیستوسه قار»؛
کلاغی که بالاخره به «خانه» رسید/ بچهها برای «سنقرچه» گردو و صابون هدیه میآوردند
محبوبه محرابی هنرمند و عروسکگردان با عروسک «بیستوسه قار» اجراهای قصهگویی بیستوسومین جشنواره قصهگویی را همراهی میکند.
-
گفتوگو با ریحانه رمضانزاده معلم و عضو مرکز شماره ۱۱ پارک شفق تهران
با مرغک کانون به هر مقصدی میتوان رسید
چشم هایت را که میبندی و به روزهای دور و نزدیک سفر میکنی، دنیایی از خاطرات رنگارنگ در نظرت جلوه میکند. بعضیها پررنگ و برخی شاید کمی کم رنگ. روزهای خوب کودکی و نوجوانی لبریز از خاطرههاست.