زندگی و مبارزات رییسعلی دلواری فیلم پویانمایی و رمان می‌شود

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان زندگی و مبارزات شهید رئیسعلی دلواری را به رمان و فیلم پویانمایی تبدیل می‌کند.

به گزارش روابط عمومی کانون، سید صادق رضایی رییس هیات مدیره ومدیر عامل کانون طی بازدید از موزه شهید رئیسعلی دلواری در بندر دلوار استان بوشهر، رشادت‌های این شهید بزرگوار در مبارزه با استعمار گران انگلیسی را سندی از غیرت و حماسه آفرینی ساکنان این دیار دانست.
وی فعالیت‌های انجام شده در معرفی این شهید بزرگوار را ناکافی دانست و از آمادگی کانون برای تولید رمان، پویانمایی و ... با این موضوع خبر داد.
مدیر عامل کانون از مدیر و کارشناسان کانون استان بوشهر خواست در اسرع وقت نسبت به جمع‌آوری روایت‌های قابل استناد، آثار و متون ادبی، داستان، فیلم و ... با موضوع شهید رئیسعلی دلواری اقدام و به اطلاع وی برسانند تا پس از بررسی، راهکارهای مناسب جهت ایجاد یک پروژه بزرگ در زمینه رمان، پویانمایی و ... تعیین و ابلاغ گردد.
در ابتدای این بازدید حیدر شاکر پسر عمو زاده رئیسعلی دلواری و راهنمای موزه که لباس سنتی مردمان این دیار را بر تن داشت با لحنی زیبا و بومی به صورت شاهنامه‌خوانی رشادت‌ها و صفات اخلاقی شهید را بیان کرد.
مدیر عامل کانون که تحت تاثیر تسلط و شیوایی بیان راهنمای موزه قرار گرفته بود از حیدر شاکر دعوت کرد تا ضمن حضور در جشنواره بین‌المللی قصه گویی به عنوان قصه‌گوی بخش آزاد برای میهمانان داخلی و خارجی این جشنواره قصه‌گویی کند.
خانه شهید رئیسعلی دلواری در سال 73 به دستور مقام معظم رهبری به موزه تبدیل شد. این خانه دارای 23 اتاق به مساحت سه هزار و 750 متر مربع و قدمتی بیش از 110 سال است که در آن‌ها 17 فضا برای حفاظت از اسناد و اشیای تاریخی ایجاد شده است.
در این موزه 94 جنگ افزار و سند تاریخی مربوط به حماسه‌های مردم استان بوشهر در دفاع از مرزهای میهن اسلامی و خلیج فارس به نمایش در‌آمده است.
رئیسعلی دلواری حدود صد سال پیش در مبارزه با استعمارگران انگلیسی در منطقه تنگگ بوشهر به شهادت رسید.
در همین حال کانون همزمان با دهم اردیبهشت روز ملی خلیج فارس برنامه‌های مختلفی را در مراکز خود در سراسر کشور تدارک دیده و اجرا کرده است.
بر این اساس مراکز استان مازندران از جمله مراکزی بودند که این برنامه‌ها در آن‌ اجرا شد.
ویژه برنامه معرفی سرزمین با موضوع خلیج فارس ، قصه گویی ، نگارش متن‌های ادبی ، ساخت آثار هنری و معرفی کتاب در مورد خلیج فارس و اجرای نمایش عروسکی و نمایش فیلم از جمله برنامه‌های اجرا شده در بزرگداشت این روز در مازندران است.
طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دهم اردیبهشت روز اخراج‌ پرتغالی‌ها از تنگه‌ هرمز به‌ عنوان‌ روز ملی‌ خلیج‌ فارس‌ نام‌گذاری‌ شده است
در مرکز کانون شهر آبیک در استان قزوین نیز ویژه‌برنامه‌ای با حضور 24 عضو پسر این مرکز برگزار شد که از جمله برنامه‌های آن می‌توان به معرفی سرزمین (خلیج فارس ) و فعالیت ادبی با همین موضوع اشاره کرد.