بیست و سومین جشنواره قصه گویی در کانون ایلام وارد تقویم اجرایی شد

بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون با شعار «آینده ساختنی است» و با محورهای موضوعی امیدها و آرزوها، شادی‌ها و غم‌ها و ایثار و از خودگذشتگی (جهاد و مقاومت در عرصه‌های مختلف زندگی) امسال به صورت مجازی برگزار می شود

 به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان ایلام،نخستین نشست هم اندیشی شورای فرهنگی کانون ایلام در سال 1400 به بررسی شیوه نامه بیست و سومین جشنواره قصه گویی بین المللی پرداخت.در این نشست که به دلیل شرایط قرمز بودن  شیوع کرونا با تعدادمجاز(9 نفر)ومحدود برگزار شد،مهدی جمالی رییس شورا و مدیر کل ضمن تبریک دوباره ی آغاز سال کاری جدید و همینطور نزدیک بودن ماه مبارک رمضان،برتدوین هر چه زودتر برنامه ریزی سال جدید و تعیین اهداف کلی آن و تاکید کرد و گفت:کار در جشنواره قصه گویی که امروز محور تصمیم گیری ما شده بر مدار گروه و مدیریت این گروه می چرخد و با همین کار گروهی است که به موفقیت می رسد خوشبختانه در شیوه نامه همه چیز به خوبی مشخص شده و با جزییات آن مشکل نخواهیم داشت.و... پس از آن معاون فرهنگی نیز به توضیح کلیات شیوه نامه و انتظارات از هر کدام از مسئولین بخش های مربوط به این جشنواره پرداخت و از برنامه ریزی اولیه این جشنواره خبر داد و گفت انشاالله ما از امروز وارد مرحله اجرایی جشنواره خواهیم شد و در این زمینه آمادگی لازم وجود دارد.پس از آن کارشناس مسئول نیز به بررسی کمیته های مختلف جشنواره پرداخت و از آمادگی حوزه کارشناسی برای هرگونه همکاری و همراهی با این جشنواره خبر داد.سپس اعضای شورا هر کدام به نوبت به تشریح نظرو پیشنهاد خود پرداختند که منجر به تصویب برنامه ها شد.درپایان نیز ضمن قدردانی از حضور و همراهی نمایندگان مراکز در شورا در سال گذشته،خانم ها مهتاب مبارکی مربی هنری مراکز ایلام،طاهره رحمتی مسئول مرکز صالح آباد به عنوان نمایندگان مراکز ثابت و محسن نوریان فر به عنوان نماینده مراکز سیار و پستی با رای اعضا معرفی شدند.

شورای فرهنگی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان ایلام با ریاست مدیر کل،دبیری معاون فرهنگی  و عضویت معاون اداری مالی ،کارشناس مسئول فرهنگی،ادبی وهنری ،کارشناسان فرهنگی،ادبی،هنری،آموزش و پژوهش،حراست،ارزیابی عملکرد،فن آوری اطلاعات و روابط عمومی به تصمیم گیری مسائل مهم مربوط به فعالیت های مختلف کانون استان می پردازد و هر ساله نیز تعدادی از مربیان با رای اعضا به عنوان نماینده های مراکز استان در این شورا عضو می شوند.

بر اساس فراخوان منتشر شده، بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به دلیل شیوع بیماری کرونا، به صورت مجازی برگزار خواهد شد و علاقه‌مندان در حوزه‌های مختلف می‌توانند با مراجعه به پایگاه جشنواره به نشانی www.kanoonfest.ir نسبت به ثبت‌نام و ارسال آثار خود اقدام کنند.
بر این اساس، فرآیند اجرایی جشنواره از ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ آغاز شده و مرحله پایانی آن در آذر امسال و هم‌زمان با شب یلدا برگزار خواهد شد.
برگزاری بخش‌های قدیمی با رویکردی جدید
بخش ملی شامل اجرای زنده‌ (مجازی) قصه‌گویی از سوی دختران و پسران (۱۲ تا ۱۸ سال)، زنان و مردان (۱۸سال به بالا) و مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها در سه بخش «قصه‌هایی برای کودکان»، «قصه‌هایی برای نوجوانان» و «قصه‌هایی برای بزرگسالان» و بخش بین‌الملل شامل رقابت صحنه‌ای (مجازی) قصه‌گویان برگزیده‌ی ۲۲ دوره جشنواره قصه‌گویی در مراحل منطقه‌ای، ملی یا بین‌الملل، قصه‌گویان و مجریان حرفه‌ای دارای سابقه اجرا در رسانه ملی و تئاتر کشور و قصه‌گویان منتخب سایر کشورها، دو بخشی است که همانند گذشته و با تغییراتی جزیی برگزار خواهد شد.
معرفی «قصه‌گوی برتر» کشور برای نخستین بار
بر اساس آنچه در فراخوان منتشر شده در جشنواره بیست‌وسوم، دو بخش جدید با نام‌های «قصه‌گوی برتر» و «پادکست» به جشنواره اضافه شده است. قصه‌گوی برتر، رقابت حرفه‌ای‌های حوزه‌ی قصه‌گویی است و با شکل و شمایلی متفاوت از سایر بخش‌های جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی است که در آن تنها افرادی می‌توانند شرکت کنند که بر اساس جدول امتیازات مشخص شده، امتیاز لازم را در حوزه‌های مختلف به دست بیاورند.
برگزیده شدن در حداقل ۳ دوره از جشنواره‌های قصه‌گویی کانون در سطح ملی یا بین‌الملل یا جشنواره‌های معتبر قصه‌گویی بین‌الملل، سابقه‌ی حداقل ۵ اجرای قصه‌گویی به صورت حرفه‌ای در رسانه‌ی ملی، فعالیت موثر اجتماعی در رخدادهای قصه‌گویی، همکاری با خیریه‌ها، ویژه‌برنامه‌ها و...، سابقه‌ی تدریس قصه‌گویی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌های معتبر، فعالیت‌های علمی‌پژوهشی و تالیف در حوزه قصه‌گویی و گذراندن بیش از ۸۰ ساعت دوره‌ی آموزش قصه‌گویی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یا مراکز آموزشی معتبر مواردی است که هر کدام امتیاز منحصر به خود را دارند و قصه‌گویان متقاضی شرکت در بخش «قصه‌گوی برتر» باید حد نصاب امتیاز را در این موارد به دست آورند.
در این بخش، قصه‌گویان در مرحله اول از میان متون مشخص شده از سوی دبیرخانه جشنواره سه اجرا برای گروه‌های مختلف سنی مختلف خواهند داشت و در صورت کسب امتیاز لازم به مرحله بعدی راه می‌یابند که در آن قصه‌گویان باید یک قصه را که به صورت قرعه‌کشی مشخص شده است در کنار دیگر قصه‌گویان اجرا کرده و یک اجرا نیز به صورت بداهه خواهند داشت.
یک بخش جدید برای علاقه‌مندان به «پادکست»
پادکست هم به عنوان یک بخش نوپا در جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، فرصتی تازه برای آن‌ دسته از علاقه‌مندان به قصه‌گویی است که می‌خواهند از طریق ابزارهای نوین به ترویج این هنر بپردازند. پادکست قصه‌گویی که همان روایت قصه در قالب یک فایل صوتی با مجموعه‌ای از افکت‌هاست، پادکست درباره‌ی قصه‌گویی (پادکست مستند قصه‌گویی) که به موضوع‌های تحقیقی و مستند همچون خاستگاه قصه‌ها، معرفی قصه‌گویان برتر و چهره، تاریخچه قصه و قصه‌گویی، معرفی فعالان توسعه و ترویج هنر قصه‌گویی و... با استفاده از مصاحبه، میزگرد، صداهای منتشر شده و خوانش بخشی از کتاب اختصاص دارد و پادکست قصه‌های بومی و فولکلور (پادکست پژوهشی) که با هدف شناخت و معرفی قصه‌ها و قصه‌گویان بومی، محلی و فولکلور برگزار می‌شود سه شاخه اصلی این بخش هستند که متقاضیان می‌توانند برای شرکت در آن‌ها اعلام آمادگی کنند.
برگزاری «قصه‌ ۹۰ ثانیه» با موضوع‌های جدید
امسال و برای سومین مرتبه، مسابقه قصه ۹۰ ثانیه با عنوان «قصه زندگی من» در جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی برگزار خواهد شد. بر اساس آنچه در فراخوان مورد اشاره قرار گرفته «من و کرونا» که روایت ایثار و از خودگذشتگی کادر درمان، روایت زندگی در روزهای قرنطینه و روایت مهربانی و همدلی با دیگران و... است و همچنین «دیروز غرورآفرین، فردای افتخارآفرین» که روایت جان‌فشانی‌های سربازان و رزمندگان انقلاب اسلامی، هشت سال دفاع مقدس، مدافعان حرم، شهدای هسته‌ای ‌و قهرمانان حوزه‌ی علم و دانش است دو محور موضوعی بخش ۹۰ ثانیه‌ای است که در آن تمامی گروه‌های سنی امکان شرکت را دارند.
یادآوری می‌شود مرحله پایانی بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم‌زمان با شب یلدا به صورت مجازی برگزار می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 11 =