قصه‌گویان چهارمحال و بختیاری بر فراز قله‌های افتخار جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی

دو قصه‌گو از استان چهارمحال و بختیاری در بیست و چهارمین جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی برگزیده شدند.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری، برگزیدگان بخش‌های مختلف بیست‌و چهارمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در مراسم اختتامیه این‌ رویداد که صبح روز پنج شنبه 29 دی‌ماه 1401 در یزد برگزار شد، اعلام شد و از ۵ برگزیده‌ی راه یافته به مرحله ی نهایی از استان چهارمحال و بختیاری خانم سپیده ابراهیمی با قصه‌ی "قشنگ ترین روز دنیا" در بخش زبان اشاره و خانم مریم خلجی با قصه‌ی "برد اشکن" در بخش پادکست در ردیف برترین‌های این دوره از جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی قرار گرفتند.

قصه‌گویان چهارمحال و بختیاری بر فراز قله‌های افتخار جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی

حامد علامتی مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در آیین اختتامیه‌ی بیست و چهارمین جشنواره‌ی قصه‌گویی گفت: «هدف ما از برگزاری جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی این است که تلاش کنیم تا قصه‌گویی با حفظ رنگ و بو و هویت‌اش در مسیر اصلی خود، جریان تأثیرگذارش را در لایه‌های مختلف از پدربزرگ و مادر بزرگ، پدر و مادر، خواهر و برادر، معلم و مربی و روحانی حفظ کند و افزون بر آن بتواند به عنوان یکی از عوامل فرهنگی موثر و هوشمند، نقش روشن و تعریف شده‌ای در کاهش آسیب‌های اجتماعی، درمانگری، هدایت‌گری، انگیزه بخشی فردی و اجتماعی و حفظ و تقویت خرده فرهنگ‌ها با استفاده از ظرفیت‌های سازنده رسانه و فضای مجازی ایفا کند. قصه‌گویی ضامن حفظ هویت ملی و تبادل فرهنگی میان ملت‌هاست؛ قصه‌گویی روایت قصه زیبای زندگی است؛ قصه با هنر قصه‌گو بر ذهن و زبان مخاطب اثر می‌گذارد و تار و پود شخصیت کودک و نوجوان را می‌سازد. قصه‌گویی آموزش اخلاقیات است، تحریک احساسات است، قصه‌گویی تقویت تخیل و خلاقیت است. قصه‌گویی یک یادگیری سرگرم‌کننده است. قصه‌گویی تقویت مهارت شنیدن و گوش دادن است. قصه‌گویی ابزار گسترش دید کودکان و نوجوانان است. قصه‌گویی ابزار تقویت مهارت‌های ارتباطی است.»

قصه‌گویان چهارمحال و بختیاری بر فراز قله‌های افتخار جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی

علامتی بیان کرد: «همه اینها در این کلام مقام معظم رهبری تبلور یافته است که می‌فرمایند: «قصه‌گویی، هنر بسیار خوبی است. قصه‌های خوب، سازنده شخصیت کودک است. همان قصه‌های قدیمی را که از مادر خودمان از مادربزرگ و یا از پیرزن دیگری در کودکی شنیده‌ایم، امروز که مرور می‌کنیم می‌بینیم در آنها چه‌قدر حکمت وجود دارد.» کاربست قصه و قصه‌گویی در قرآن کریم و برای هدایت انسان‌ها، نقطه اوج جایگاه معنوی قصه‌گویی است که نمی‌توان برای آن جایگزینی پیدا کرد. چرا که پیچیده‌ترین کار جهان هدایت‌گری انسان است که استخدام قصه و قصه‌گویی آن هم از سوی خالق هستی، نقش و اهمیت این مسأله را ابدی و مقدس می‌کند. تا جایی که استخدام بیش از ۲۸۰ قصه در قرآن یک جریان مانا و تأیید شده‌ای را برای بهره‌مندی قصه‌گویان در همه اعصار و قرون فراهم می‌کند و ما نیز در این جشنواره از آن بهره‌مند هستیم.»

قصه‌گویان چهارمحال و بختیاری بر فراز قله‌های افتخار جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی

او گفت: «اینجانب ضمن قدردانی از همه دست‌اندرکاران جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، داوران، نقادان، قصه‌گویان بر این نکته تأکید می‌کنم که نباید از هدف قصه‌گویی غفلت کنیم که همه آن در کلام حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی تبلور پیدا کرده است که می‌فرمایند: «سعی کنید در این قصه‌گویی و در این کار هنری، اولین چیزی را که در کودک ایجاد می‌کنید، ایمان باشد.» کاشتن بذر ایمان بر اساس سنت قرآن کریم در استخدام قصه و قصه‌گویی، مهم‌ترین راهبرد و رویکرد ما در جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی بوده و انشاالله خواهد بود و در جشنواره بیست‌وپنجم نیز با استفاده از تجربیات ۲۴ دوره قبل و به‌کارگیری ظرفیت‌های جدید و با ابتکار و خلاقیت برای آن تلاش ویژه‌ای خواهیم داشت. »

قصه‌گویان چهارمحال و بختیاری بر فراز قله‌های افتخار جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی

علامتی ادامه داد: «نمونه موفق و ماندگار قصه و قصه‌گویی بر مبنای ایمان را می توان در استاد «مهدی آذریزدی» شخصیت محبوب کودکان و نوجوانان در قالب کتاب «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» دید که با توجه به برگزاری جشنواره بیست‌وچهارم در جهان شهر یزد، به عنوان شخصیت منتخب جشنواره در پوستر و در متن برنامه‌ها مورد توجه قرار گرفت.

جهان شهر یزد این روزها بوی قصه و قصه‌گویی داشت و هزاران دانش‌آموز و پدر و مادر در این برنامه‌ها شرکت کردند. استفاده از بستر نرم‌افزار شاد و شبکه‌های دیگر اجتماعی نیز یک ظرفیت میلیونی را پیش روی جشنواره قرار داد و مخاطبان به صورت زنده از این برنامه‌ها استفاده کردند. مشارکت شرکت‌کنندگان بین‌المللی از کشورهای مختلف، برگزاری نشست‌های علمی در سطح دانشگاه فرهنگیان، برگزاری نشست‌های نقد و بررسی قصه‌ها که تا نیمه‌های شب در محل اقامت شرکت‌کنندگان برگزار می‌شد و تجدید دیدار فعالان حوزه قصه و قصه‌گویی از دستاوردهای دیگر جشنواره بود که بر شیرینی جشنواره افزود.»

قصه‌گویان چهارمحال و بختیاری بر فراز قله‌های افتخار جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی

 او همچنین گفت: «در اینجا بر خود وظیفه می‌دانم از همه دست‌اندرکاران بیست‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی تشکر ویژه داشته باشم. قطعا قصه‌گویی یکی از مهم‌ترین ابزار تحقق جهاد تبیین است که باید به بهترین وجه از آن استفاده کنیم و تمامی سرمایه کسب‌شده در بیست‌وچهار جشنواره گذشته را باید سرمایه آغاز بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در سال ۱۴۰۲ نماییم. بنده به عنوان مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از همه شما برای حضوری پرشور و نشاط در جشنواره بیست و پنجم دعوت می‌کنم و با برگزاری اختتامیه جشنواره بیست‌وچهارم، آغاز بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را نیز اعلام می‌کنم.

قصه‌گویان چهارمحال و بختیاری بر فراز قله‌های افتخار جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی

حجت ا...آسمند مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری در پیامی ضمن تبریک به جامعه‌ی قصه‌گویی استان، این موفقیت را نشانه‌ی کوچکی از تلاش‌های بزرگ و بی‌نظیر مربیان و اعضا قصه‌گوی مراکز فرهنگی در ترویج فرهنگ قصه‌گویی و معرفی هویت فرهنگی اسلامی به نسل آینده خواند و گفت: اختتامیه‌ی بیست و چهارمین جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی خط پایان این راه نیست، بلکه باید آن را؛ نقطه‌ی آغاز رسالت قصه‌گویان برگزیده برای معرفی هرچه بهتر ظرفیت قصه و قصه‌گویی بدانیم و به عنوان مهم‌ترین پشتوانه‌ی فرهنگی و هنر انسانی از آن برای رشد و تعالی جامعه بهره بگیریم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =