به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری قم، آیین اختتامیه جشنواره نامهنامور روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ همزمان با بزرگداشت فردوسی در مجتمع پردیسان کانون پرورش فکری برگزار شد و برگزیدگان در این آیین مورد تقدیر قرار گرفتند.
پس از تلاوت قرآن توسط قاری نوجوان و همخوانی سرود ملی توسط حاضران، لیلاسادات موسوی از نقالان و مدرسان شاهنامه که اجرای این برنامه را بر عهده داشت به بیان نکاتی در باب اهمیت شاهنامه پرداخت و از تلاش چندین ساله کانون پرورش فکری قم در زنده نگاه داشتن آیین نقالی و شاهنامهخوانی سخن گفت.
در ابتدای برنامه شهرزاد حدادپور معاون فرهنگی اجرایی کانون استان به تشریح فرایند اجرایی برنامه از آغاز تا انجام پرداخت و از تلاش همه مربیان و اعضا در این فرایند یکساله قدردانی کرد. به گفته حدادپور از ۲۰۰ اثر ارسالی به جشنواره، در مرحله داوری ۱۶ اثر برگزیده و ۳۰ اثر شایسته تقدیر شدند.
سمیه ارشادی از مدرسین و مروجین شاهنامه اولین میهمان این برنامه بود که برای حاضران از آداب و رسوم ایرانیان در پذیرش مهمان در شاهنامه سخن گفت. پس از آن فضه بیگدلی مربی فرهنگی کانون به نقالی پرداخت.
دیگر میهمان این رویداد علی صالحی از مروجین شفاهی شاهنامه بود. وی شاهنامه را سینه به سینه از دایی خود آموخته است. صالحی به کودکان و نوجوانان توصیه کرد حتما قصههای شاهنامه را بخوانند و بدانند که برای زندگیشان بسیار موثر است.
نوجوانان در اجرای این رویداد حضور ویژهای داشتند. دومین نقال این برنامه مهدیار محمدپور بود. محمدنیما محجور نیز نوجوانی بود که به شاهنامهخوانی همراه با سهتار نوازی پرداخت و موجب تحسین حاضران شد.
ورزش باستانی زورخانهای نیز از جذابترین بخشهای این رویداد بود که با حضور نونهالان برگزیده استانی و کشوری در این عرصه همراه با شاهنامهخوانی مرشد به اجرا در آمد.
به مناسبت دهه کرامت سه تن از خادمان حرم مطهر حضرت معصومه (س) با حضور در برنامه به معرفی آیین لالهگردانی در حرم مطهر پرداختند و پس از آن مراسم نمادین لالهگردانی اجرا شد و نمک تبرکی حرم حضرت معصومه نیز به حاضران هدیه شد.
به همین مناسبت از یونس عزیزی نویسنده کتاب هیژده چرخ که روایتهایی از خادمینیاست که با ویلچر زائران را جا به جا میکنند نیز دعوت شده بود تا در این رویداد حضور داشته باشد. یونس عزیزی بیان داشت زمانی که در حال نگارش کتاب هیژده چرخ که مجموعهای از خاطراتش از دوران خادمی در حرم حضرت معصومه(س) است بوده، سعی داشته به مکانهایی بپردازد که خیلی کمتر مورد توجه زائران قرار میگیرد. حسین مقیمی، علیاصغر کاویانی، زهرا عبدی و علی باباجانی از دیگر نویسندگان و فرهیختگان حاضر در این برنامه بودند.
در پایان اکرم الفخانی کارشناس ادبی کانون استان بیانیه هیئت داوران را قرائت کرد و به بیان نقاط قوت و ضعف در آثار حوزههای مختلف جشنواره پرداخت. اهدای جوایز و تقدیر از برگزیدگان پایان بخش این رویداد بود.
بر اساس رای هیئت داوران برگزیدگان بخشهای مختلف بدین شرح معرفی شدند:
برگزیدگان بخش فرهنگی(کاردستی اعضا): مینوفر رئوف از مرکز شماره۴، محدثه گودرزی از مرکز شماره ۷، امیرعباس صادقی از مرکز شماره ۴ و محمد عابدی از مرکز شماره ۳
برگزیدگان بخش ادبی (اعضا): موعود رضا محمدی از مرکز شماره۵، محدثه گودرزی از مرکز شماره ۷، محدثه غفاری از مرکز شماره ۲ و فاطمه بیگدلی از مرکز شماره ۳
برگزیدگان بخش نقاشی اعضا: زهرا بختیاری از مرکز شماره ۵، مرسانا کیا از مرکز شماره ۶ و سارا سادات هاشمینژاد از مرکز شماره ۵
برگزیدگان بخش سفال اعضا: مینوفر دهقانی از مرکز شماره ۹
برگزیدگان بخش خوشنویسی اعضا: حسین پورزند از مرکز شماره ۸، علی سجادی از مرکز شماره ۱، فاطمه اکبری از مرکز شماره۶
برگزیده بخش فرهنگی (کاردستی مربیان): طیبه حقگو
پس از اختتامیه جشنواره، حاضران به صورت گروهی از نمایشگاه آثار جشنواره نامه نامور بازدید به عمل آوردند.