کتاب «قصه‌های امیرعلی و باباش» در نشست «گلبرگ» بررسی شد

به همت مرکز آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری و با حمایت روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه، نشست ادبی نقد و بررسی کتاب سال ۱۴۰۳ «قصه‌های امیرعلی و باباش» با حضور نویسنده و جمعی از منتقدین و صاحب نظران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان، با حضور نویسنده کتاب و جمعی از صاحب نظران حوزه ادبیات کودک و نوجوان نشست «گلبرگ یک» با هدف نقد و بررسی کتاب سال ۱۴۰۳ با عنوان «قصه‌های امیرعلی و باباش» در محل سالن مهر اداره کل کانون عصر چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه برگزار شد.

کتاب «قصه‌های امیرعلی و باباش» در نشست «گلبرگ» بررسی شد

در این نشست اکبر خدادادی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان گفت: ادبیات کودک و نوجوان به عنوان ادبیات پایه باید جدی گرفته شود و نشست‌های گلبرگ در راستای توجه و با هدف بررسی آثار تولید شده در حوزه ادبیات کودک و نوجوان تشکیل شده است.

کتاب «قصه‌های امیرعلی و باباش» در نشست «گلبرگ» بررسی شد

ابوذر پورمحمدی نویسنده کتاب، ضمن تشکر از برگزارکنندگان این نشست گفت: کتاب «قصه‌های امیرعلی و باباش» حاصل یک تجربه زیسته است و نقد و بررسی می‌تواند به بهبود کیفی آثار بعدی منجر شود.

رضا شمسی نویسنده و منتقد ادبی با بررسی بخشی از سیر تطور ادبیات کودک و نوجوان در جهان گفت: این ادبیات فارغ از این‌که قصد آموزش داشته باشد بر پایه به رسمیت شناختن زیست جهانِ کودکان شکل گرفته است.

شمسی با اشاره به چگونگی تولید یک داستان کودک گفت: بعضی از نویسندگان با دوران کودکی خود ارتباط دارند و از روی ذهنیت، رفتارها و سرگرمی‌های کودکان امروز می‌نویسند و این مهم در کتاب «قصه‌های امیرعلی و باباش» وجود دارد و باز کردن این فضاها در ادبیات کودک جالب و سرگرم کننده است.

در ادامه وی در خصوص سه اصل مهم در ادبیات کودک گفت: ادبیات کودک نگاه آموزشی ندارد و آموزش محور و تعلیمی نیست و اگر این نگاه باشد از حوزه ادبیات کودک خارج می‌شود.

شمسی تصریح کرد: ادبیات کودک روی دو چیز استوار است خیال بازی و ایجاد سرگرمی و در این حالت بیشترین پاسخ را از مخاطب خود می‌گیرد. مجموعه نوشته‌های کتاب «قصه امیرعلی و باباش» عموماً داستان نیستند، گاه توصیف یک تصویر سازی است و این حسن این کتاب است.

کتاب «قصه‌های امیرعلی و باباش» در نشست «گلبرگ» بررسی شد

سمیه یاوری معاون فرهنگی کانون و منتقد دیگر این نشست گفت: در حوزه ادبیات کودک جلسه‌ای مانند نشست گلبرگ غنیمت است و این نشست‌ها ادامه دار خواهد بود.

یاوری با اشاره به این‌که پیش فرض در شناسنامه کتاب، موضوع داستان‌های تخیلی گفته شده است به نقد جلد سوم این مجموعه داستان پرداخت و در رابطه با ضعف شخصیت پردازی و عدم کشش و تعلیق لازم صحبت کرد.

وی باتوجه به اهمیت ویژگی های ظاهری کتاب کودک و نوجوان در ادامه بررسی نقاط قوت و ضعف کتاب گفت: کتاب ویراستار ندارد، همچنین شمارگان کتاب و قیمت کتاب نیز مشخص نیست، گروه سنی مخاطب الف و ب گفته شده، در حالی که گروه سنی مخاطب بهتر بود براساس رده‌بندی جدید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مشخص می‌شد.

گفتنی است، این نشست باحضور برخی از فرهیختگان حوزه ادبیات کودک و نوجوان چون، احمد یوسف زاده، حسین شهابی و روح الله ابوالهادی همراه بود و حاضران به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

کتاب «قصه‌های امیرعلی و باباش» در نشست «گلبرگ» بررسی شد

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha