به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، آیین جشن امضای شهرام شفیعی، نویسنده مجموعه محبوب و پرمخاطب «جزیره بیتربیتها» جمعه، ۱۹ اردیبهشت در غرفه کانون در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور جمعی از کودکان و نوجوانان و خانوادههای آنها برگزار شد.
قبل از مدرسه، خواندن و نوشتن را آموختم
شهرام شفیعی در این آیین با بیان اینکه در یکی از محلههای جنوب تهران به دنیا آمدم و آنقدر به کتاب علاقهمند بودم که قبل از رفتن به مدرسه خواندن و نوشتن را آموختم، گفت: در درس جملهنویسی اولین جملهای که نوشتم با کلمه «درخت» بود و آنجا متوجه شدم که آیندهام فقط نوشتن است.
این نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به اینکه تا امروز مسیری ۴۰ ساله را در نوشتن طی کردم، بیان کرد: برای مجلات و روزنامههای مختلف قلم زدم و کتابهای زیادی نوشتم.
از هر چیزی میتوان برای نوشتن الهام گرفت
او که از سال ۱۳۶۶ نوشتن داستانهای طنز برای کودکان و نوجوانان را آغاز کرده و داستانهای طنز زیادی نوشته است، افزود: از هر چیزی میتوان برای نوشتن الهام گرفت. خلاقیت یعنی ایجاد نسبتهای جدید بین چیزها.
شفیعی درباره «جزیره بیتربیتها» تصریح کرد: روزی به بازدید کاخ موزه نیاوران رفتم، ساختمانی که ما با تاریخ آن زمان آشنا میشویم. به نظرم رسید اگر آدمهایی با لباسهای آن دوره آنجا حضورداشتند گویی وارد تونل زمان میشدیم. آنجا جرقه «جزیره بیتربیتها» در ذهنم زده شد.
هدفم از نوشتن، سازندگی و ایجاد امید و انرژی است
نویسنده مجموعه «جزیره بیتربیتها» در مورد انتخاب این اثر اظهار داشت: سازوکار انتخاب اسم کتاب ناگفتنی است. در مورد اسم کتابهایم نظرخواهی میکنم. «جزیره بیتربیتها» رای زیادی آورد و آن را انتخاب کردم.
این نویسنده، طنزپرداز و ویراستار که برگزیده اصلی ۲۰ سال ادبیات داستانی در جشنواره برگزیده ادبیات کودک و نوجوان شده است با بیان اینکه هدفم از نوشتن سازندگی، ایجاد امید و دادن انرژی است، خاطر نشان کرد: معتقدم که باید به یکدیگر کمک کنیم.
شفیعی رکورددارانتشار بیشترین قصههای سریال برای بچههاست
شهرام شفیعی در سال ۱۳۹۷ از سوی مادران ایرانی «سفیر لبخند بچهها» لقب گرفت. او در تاریخ نشر و مطبوعات رکورددار انتشار بیشترین قصههای سریال برای بچههاست. این روزنامهنگار، طنزپرداز و مدرس نویسندگی از سال ۱۳۶۶ انتشار آثارش در مطبوعات را آغاز کرد.
شفیعی که از سال ۱۳۶۷ نوشتههایش در قالب کتاب چاپ شد بهمدت ۸ سال سردبیر پرتیراژترین مجله کشور یعنی رشد دانشآموز بود. در دوره سردبیری او تیراژ این مجله بیش از ۱۲۰ درصد افزایش یافت. او سردبیری مجله صنعتی مشفق، مجله بیمارستانی مفید و مجله دارکوب بچهها را نیز به عهده داشته است.
غرفه کانون در در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران میزبان ۶ نویسنده و شاعری است که سالها برای کودکان و نوجوانان فارسیزبان قلم زدهاند و شعر سرودهاند و آثار نوشتاری و داستان خلقکردهاند.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همچنین با برپایی دو غرفه دیگر در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در سالن ناشران عمومی (شبستان)، راهرو ۱۸، غرفه شماره ۵۸۱ و سالن ناشران آموزشی (ویژه کانون زبان) درعینحال بخش مجازی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به نشانی book.icfi.ir حضور دارد.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مصلی امام خمینی(ره) تهران برگزار میشود.