«نقش نویسنده پای لانچرهای روایت» با حضور نویسنده مطرح ادبیات پایداری در اراک برگزار شد

این نشست ادبی با حضور رحیم مخدومی، نویسنده برجسته ادبیات پایداری کشور، با همکاری مشترک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی و حوزه هنری استان مرکزی، در اراک برگزار و به بررسی ابعاد خلق سوژه، بازخوانی سوژه‌های ناب ادبیات پایداری و روایت‌گری در جنگ رمضان، پرداخته شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی ؛عصر روز یکشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ در مرکز اصحاب هنر و رسانه «ماهور» اراک، در این نشست، رحیم مخدومی نویسنده مطرح کشور و از چهره‌های شناخته‌شده ادبیات دفاع مقدس، با اشاره به اهمیت سوژه‌یابی در روایت جنگ و دفاع مقدس، به ویژه در جنگ رمضان، گفت: این روزها و شب‌ها سرشار از سوژه‌های واقعی و الهام‌بخش‌اند. هر لحظه می‌تواند جرقه خلق یک اثر ماندگار باشد.

«نقش نویسنده پای لانچرهای روایت» با حضور نویسنده مطرح ادبیات پایداری در اراک برگزار شد

وی با ذکر خاطره‌ای از شهید حسن باقری، فرمانده و راوی بزرگ دفاع مقدس، به تبیین مفهوم «سوژه از دل زندگی» پرداخت و گفت: باقری روزی نامه‌ای از دختری کوچک خواند که پدرش در جنگ شهید شده بود. او دو بیسکویت برای رزمندگان فرستاده و نوشته بود: “اگر پیروز شوید، باز هم برایتان می‌فرستم.” حسن باقری هم‌رزمانش را صدا زد و گفت این دختر با همه دارایی‌اش ما را یاری کرده، به نماز جمعه می‌رود، دعا می‌کند، آرزو دارد پسر بود و می‌توانست در جبهه باشد. همین روایت‌ها سوژه‌های زنده ادبیات پایداری‌اند.

«نقش نویسنده پای لانچرهای روایت» با حضور نویسنده مطرح ادبیات پایداری در اراک برگزار شد

مخدومی که خود اهل ورامین است، در بخش دیگری از سخنانش از دو سوژه منتخب خویش از استان مرکزی یاد کرد و گفت: کتاب «دختر خمین» و خاطرات یک معلم از شهرستان فراهان از جمله سوژه‌های درخشان این خطه‌اند که روایت‌های انسانی و احساسی را در بستر واقعیت‌های جنگ بیان می‌کنند.

این نویسنده با اشاره به آغاز مسیر نویسندگی خود از دوران دانش‌آموزی ادامه داد: در زمان تحصیل و اوج جنگ تحمیلی، در ورامین به جبهه رفتم. با وجود کمبود منابع و کتاب، تلاش کردم تجربیات آن دوره را ثبت کنم. نخستین کتابم در سال ۱۳۶۹ منتشر شد و خوشبختانه مورد توجه رهبر شهید قرار گرفت تا وسیله دیدار من با مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۲ شکل گرفت.

وی در ادامه به ویژگی‌های ادبیات پایداری پرداخت و گفت: ادبیات مقاومت باید امیدآفرین، مردمی و روایت‌محور باشد. داستان خوب باید جاذبه داشته باشد، از واقعیت برخیزد و در عین سادگی، مفهومی والا را منتقل کند. نویسنده باید پای لانچرهای روایت بایستد؛ یعنی از دل میدان، حقیقت را ببیند و بیان کند.

در بخش پایانی نشست،که با حضور مدیران کل دستگاه های مذکور همراه شد، جمعی از مربیان، نویسندگان، نوجوانان و علاقه‌مندان حوزه ادبی حاضر ،پرسش‌هایی پیرامون چگونگی خلق سوژه، نگاه واقع‌گرایانه در داستان‌نویسی جنگ، و راه‌های جذب نسل نوجوان به روایت‌های پایداری مطرح کردند و مخدومی در پاسخ، بر لزوم پیوند تجربه زیسته با تخیل خلاق تأکید نمود.

«نقش نویسنده پای لانچرهای روایت» با حضور نویسنده مطرح ادبیات پایداری در اراک برگزار شد

او در پایان، آثار خود از جمله جنگ پابرهنه، نرگس، مالک خیبر و پروانه‌های عرصه خبر را نمونه‌هایی دانست که با رویکرد مردمی و صداقت در روایت به موفقیت دست یافته‌اند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha