از خواب کودک تا مدیریت فضای مجازی؛ توصیه‌های یک خانواده‌درمانگر به والدین

وبینار والدگری مشارکتی در آغاز سال تحصیلی به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کهگیلویه و بویراحمد و با همکاری انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان، با سخنرانی سلیمان شهبازی، مشاور و خانواده‌درمانگر برگزار شد. در این نشست، والدین با اصول همراهی مؤثر با فرزندان در فصل بازگشایی مدارس آشنا شدند.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کهگیلویه و بویراحمد؛وبینار والدگری مشارکتی در آغاز سال تحصیلی به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کهگیلویه و بویراحمد و با همکاری انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان، با سخنرانی سلیمان شهبازی، مشاور و خانواده‌درمانگر برگزار شد. در این نشست، والدین با اصول همراهی مؤثر با فرزندان در فصل بازگشایی مدارس آشنا شدند.

والدگری مشارکتی؛ همراهی به‌جای دستوری‌بودن

سلیمان شهبازی در بخش نخست سخنان خود با تأکید بر نقش همراهی به‌جای کنترل‌گری گفت: والدگری مشارکتی یعنی والدین به‌جای تحمیل خواسته‌ها، در تصمیم‌گیری‌های تحصیلی فرزندشان سهیم شوند. او افزود: کودکی که احساس کند نظر او برای خانواده ارزش دارد، مسئولیت‌پذیری بیشتری در درس و مدرسه از خود نشان می‌دهد. به گفته این مشاور، گفت‌وگوی روزانه و کوتاه با فرزند درباره مدرسه، بسیار مؤثرتر از بازرسی‌های مکرر و پرسش‌های بازپرسی‌گونه است.

 خواب کودک؛ ستون پنهان یادگیری

این خانواده‌درمانگر در ادامه با اشاره به اهمیت خواب منظم در آغاز سال تحصیلی تصریح کرد: بی‌نظمی خواب، اولین ضربه را به تمرکز و حافظه دانش‌آموز می‌زند. 

شهبازی توصیه کرد والدین از یک هفته قبل از شروع مدارس، ساعت خواب و بیداری را به‌تدریج تنظیم کنند و شب‌ها حداقل یک ساعت پیش از خواب، گوشی و تبلت را از اتاق کودک خارج کنند.

 وی هشدار داد: کم‌خوابی مزمن، خود را به‌صورت بی‌قراری، افت نمره و بی‌حوصلگی نشان می‌دهد، نه لزوماً خواب‌آلودگی.

مدیریت فضای مجازی؛ آموزش به‌جای ممنوعیت

شهبازی در بخش پایانی درباره فضای مجازی گفت: ممنوعیت صرف، نتیجه معکوس دارد و بهترین راه، آموزش استفاده مسئولانه است. 

او پیشنهاد کرد والدین با فرزندشان قرارداد خانوادگی برای مدت و نوع استفاده از اینترنت بنویسند، فضاهای مشترک خانه را برای استفاده از گوشی جایگزین اتاق شخصی کنند و خودشان هم الگوی رفتاری مناسبی در استفاده از موبایل باشند. 

این مشاور خاطرنشان کرد: والدینی که خودشان شبانه‌روز در شبکه‌های اجتماعی غرق‌اند، نمی‌توانند از فرزندشان انتظار مدیریت فضای مجازی داشته باشند.

در پایان این وبینار، شرکت‌کنندگان پرسش‌های خود را در بخش پرسش و پاسخ مطرح کردند و مقرر شد جلسات مشاوره‌ای مشابه در طول سال تحصیلی با همکاری دو دستگاه ادامه یابد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha