نوجوانان در «هم‌نوا با شاهنامه» روایتگر بازگشت هویت ایرانی بودند

ویژه‌برنامه فرهنگی‌هنری «هم‌نوا با شاهنامه» با حضور مدیران ارشد استان، استقبال حدود ۳۵۰ نفر از خانواده‌ها و اجرای نوجوانان و کانون‌یاران در سالن همایش‌های شهید سلیمانی اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان برگزار شد. سرپرست کانون استان در این آیین، شاهنامه‌خوانی و نقالی را فرصتی برای پاسداشت زبان فارسی، پیوند نسل‌ها و تقویت هویت ملی دانست.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان، ویژه‌برنامه فرهنگی‌هنری «هم‌نوا با شاهنامه» با حضور مدیران ارشد استان، خانواده‌ها و جمعی از علاقه‌مندان به ادب و هنر ایرانی در سالن همایش‌های شهید سلیمانی اداره‌کل کانون برگزار شد. در این برنامه که با استقبال حدود ۳۵۰ نفر از مخاطبان همراه بود، نوجوانان و کانون‌یاران مدیریت و اجرای بخش‌های مختلف را بر عهده داشتند.

فروهر معدنی، سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان، در این آیین با اشاره به نقش شاهنامه در بازشناسی هویت ایرانی گفت: امروز اینجا جمع نشده‌ایم تا فقط نمایشی ببینیم؛ گرد هم آمده‌ایم تا شاهد بازگشت هویت باشیم و ببینیم چگونه کلمات فردوسی و هنر نقالی، به دست نسل جدید، دوباره جان می‌گیرند.

وی با طرح این پرسش که در روزگار فناوری و دگرگونی‌های پرشتاب چرا باید به شاهنامه‌خوانی و هنرهای اصیل پرداخت، پاسخ این دغدغه را در کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی دانست و افزود: پاسخ من در کلام رهبر مقتدر ما نهفته است؛ ایشان همواره با تأکید بسیار بر «حفاظت از زبان فارسی و تقویت ادبیات اصیل» پافشاری کرده و می‌فرمایند که زبان فارسی، تنها یک ابزار ارتباطی نیست، بلکه «قلب تپنده‌ی هویت ما و زنجیره‌ی پیوند نسل‌ها» است. پاسداری از این زبان و میراث ادبی، مسئولیتی فرهنگی و مشترک است.

معدنی بر نقش کانون در آشنایی کودکان و نوجوانان با گنجینه‌های ادبی ایران تأکید کرد و ادامه داد: برگزاری کارگاه‌های شاهنامه‌خوانی و نقالی، زمینه‌ای فراهم می‌کند تا نوجوانان در کنار آموختن هنر و ادبیات، با ریشه‌های فرهنگی خود ارتباطی عمیق‌تر برقرار کنند و زبان فارسی را با افتخار به کار گیرند.

سرپرست کانون استان با اشاره به ظرفیت تربیتی داستان‌های شاهنامه گفت: نوجوانان در این برنامه‌ها تنها با واژه‌ها و روایت‌ها آشنا نمی‌شوند؛ آن‌ها با مفاهیمی چون شجاعت، خرد، دادگری و مسئولیت‌پذیری نیز روبه‌رو می‌شوند. شاهنامه می‌تواند پلی میان نسل‌ها باشد و حضور خانواده‌ها در این جمع، فرصتی برای بازخوانی و پاسداشت میراث مشترک ملی فراهم می‌آورد.

وی در ادامه، نقش‌آفرینی نوجوانان در این رویداد را ارزشمند خواند و خطاب به آنان گفت: شما تنها اجراکننده یک نمایش نیستید؛ با شناخت زبان و تاریخ خود، در ساختن نسلی آگاه و علاقه‌مند به فرهنگ ایران سهم دارید.

معدنی همچنین از مربیان، خانم کیوان و آقای حقیقت، و فرزانه سادات طاهری، مربی‌مسئول مرکز فرهنگی‌هنری شماره ۲ سمنان، و دیگر دست‌اندرکارانی که زمینه برگزاری این برنامه را فراهم کردند قدردانی کرد. او از خانواده‌ها نیز برای همراهی و حمایت از استعدادهای هنری فرزندانشان سپاس گفت.

این ویژه‌برنامه با اجرای بخش‌های شاهنامه‌خوانی و نقالی از سوی نوجوانان و کانون‌یاران ادامه یافت؛ برنامه‌ای که در آن، مشارکت فعال نوجوانان و همراهی خانواده‌ها، جلوه‌ای از پیوند نسل تازه با ادبیات و فرهنگ ایرانی را به نمایش گذاشت.

شایان ذکر است این مراسم با حضور و حمایت‌های ارزشمند مدیران عالی‌رتبه استان، از جمله دکتر سعید یوسف‌پور، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان؛ مهدی شاهب، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان؛ و سایر مدیران استانی برگزار شد.

نوجوانان در «هم‌نوا با شاهنامه» روایتگر بازگشت هویت ایرانی بودند

نوجوانان در «هم‌نوا با شاهنامه» روایتگر بازگشت هویت ایرانی بودند

نوجوانان در «هم‌نوا با شاهنامه» روایتگر بازگشت هویت ایرانی بودند

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha