به گزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان کرمان، کارگاه آشنایی با «اسکریپتنویسی» برای کامیک(پینما) یا داستان مصور به همت ادارهکل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس و همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان برای داستاننویسان و تصویرگران علاقهمند به این حوزه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار شد.
بنابر این خبر، ابوذر حسینینسب معاون هنری و سینمایی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس هدف از تشکیل این کارگاه را رویداد آموزشی و تولیدی در حوزه دفاع مقدس که قرار است ۲۶ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در کرمان برگزار شود دانست.
وی همفکری، هماندیشی و ارایه افکار و بارش فکری و رسیدن به شاکلهای که قرار است به تصویر درآید را از اهداف این پیش کارگاه دانست تا علاقهمندان برای نخستین رویداد آموزش و تولیدی داستان مصور «کامیک» که با حضور سیدمصطفی حسینی برگزار میشود آماده شوند.
بر همین اساس، احسان شعبانیان دانشآموخته سینما و کارشناش هنرهای تجسمی و مدرس این کارگاه ابتدا معنای لغوی کمیک استریپ را نوار خنده یا خنده سلسلهوار و کامیک را روایتی تصویری، دنبالهدار و داستانگو معرفی کرد و افزود: کتاب «رستم و اسفندیار» اولین و تنها اثر کامیک با موضوع شاهنامه است که انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چاپ کرده است.
او کامیک را مدیا و رسانهای مناسب برای قهرمانسازی و پرداختن به انسانهای نامی و اسطورهها دانست.
همچنین، شعبانیان با اشاره به محوریت کارگاه که آشنایی با اسکریپتنویسی بود، نوشتن متن برای کامیک را به داستاننویسی و فیلمنامهنویسی نزدیکتر خواند. سپس مراحل تولید یک داستان مصور را از ایدهپردازی، انتخاب گونه(ژانر)، تعیین عنوان، شخصیتپردازی، فضاسازی، پیریزی ساختار و پیرنگ، پیشنهاد سبک بصری، شرح کادرها(پنلها)، چیدمان قاب طراحیها و تصاویر(لی اوت)، حبابهای گفتار(بالون دیالوگها)، کادرهای روایت(کپشنها) و افکتهای صوتی و ... را تشریح کرد.