به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، تماشاخانه سیار کانون استان تهران درکنار غرفه کانون در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مستقر شده است و در روزهای نمایشگاه با اجرای برنامههایی همچون مجری و عروسک، قصه نمایش، بازی حرکتی و مسابقه میزبان کودکان و نوجوانان است.
«قصه نمایش» و شعرخوانی با عروسک «شادی»
تمام برنامههای درنظر گرفته شده از سوی این تماشاخانه درباره کتاب و در جهت ترویج کتاب و کتابخوانی و معرفی کانون و کتابهای آن است. بعد از اجرای هر برنامه «قصه نمایش»، کتابی که از روی آن قصهگویی شده است به بچهها معرفی میشود و از بچهها دعوت میشود که از غرفه کانون بازدید داشته باشند.
در این تماشاخانه تلاش شده با استفاده از ابزار بازی، موسیقی و عروسک جذابیت برنامهها افزایش یابد. عروسک «شادی» برای بچهها شعر «یار مهربان» را از کتاب مخصوص خود که شخصیت های عروسکی دارند، میخواند و بچهها با او همراهی و شعرخوانی میکنند.
قصه نمایش «پیرمرد و پیرزن» که برگرفته از یکی از کتابهای کانون است برای کودکان و نوجوانان بازدیدکننده از نمایشگاه کتاب بازگو میشود.
موسیقی، عروسک و قصه ابزارهای اثرگذار در انتقال پیام هستند
مریم فهیمپور، مسئول تماشاخانه سیار مستقر در نمایشگاه کتاب که قصهگو و کارشناس هنرهای نمایشی است با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی از طریق عروسک بسیار اثرگذار است، گفت: انتقال پیام بدون استفاده از ابزار، تاثیرگذاری بسیار کوتاه مدتی خواهد داشت اما وقتی از موسیقی، عروسک و قصه استفاده میکنیم تاثیرگذاری کلام زیاد میشود و در ذهن بچهها ماندگار خواهد شد.
فهیمپور تصریح کرد: بچهها را هنگام اجرا دعوت به مشارکت میکنیم تا آنها نقش داشته باشند، ببینند و لذت ببرند. بدین ترتیب مطالب ما که درباره کتابخوانی است در ضمیر ناخودآگاه آنها قرار میگیرد. به تجربه دریافتم ابزار در انتقال پیام بسیار کمککننده است.
هدف ما انتقال پیام در کوتاهترین زمان است
بهگفته مسئول تماشاخانه سیار مستقر در نمایشگاه کتاب، با ابزاری چون عروسک در کوتاهترین زمان میتوان وارد فضای ذهنی بچهها شد، مسیری که شاید باید در چندین جلسه و ساعت طی شود با عروسک و قصهگویی در ۱۰ دقیقه طی میشود.
او مهمترین زبان برای انتقال مفاهیم تربیتی اعم از فرهنگی، مذهبی، بهداشت و آموزش مهارتهای ارتباطی به کودکان را عروسک، قصهگویی و موسیقی دانست و افزود: هدف ما در این تماشاخانه این است که زمان را کوتاه و هدف را ماندگار کنیم. به عبارتی تلاش میکنیم در کوتاهترین زمان پیامهایی با محوریت کتابخوانی را به بچهها منتقل کنیم.
قصهگو و کارشناس هنرهای نمایشی اظهار داشت: وقتی کودکی بعد از پایان نمایش و قصهگویی همچنان میماند و انتظار دارد که قصهگو او را در آغوش بکشد متوجه میشویم که کار خود را به شکل خوبی انجام دادیم.
مریم فهیمپور قصهگو و کارشناس هنرهای نمایشی و مژده زکریاپور و زینب علوی ازعروسکگردانان و مربیان هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تماشاخانه سیار کانون استان تهران در کنار غرفه کانون در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به اجرای برنامه برای بازدیدکنندگان میپردازند.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با برپایی سه غرفه در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در بخش شمالی ناشران کودک ونوجوان، سالن ناشران عمومی (شبستان)، راهرو ۱۸، غرفه شماره ۵۸۱ و سالن ناشران آموزشی (ویژه کانون زبان) همچنین بخش مجازی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به نشانی book.icfi.ir حضور دارد.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مصلی امام خمینی(ره) تهران برگزار میشود.