به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، به مناسبت بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی اولین نشست شاهنامهخوانی، روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ مرکز فرهنگی هنری شماره ۴ با همکاری مربیان این مرکز و با حضور مسئولان کانون استان، برگزار شد.
محمد خیاط زنجانی مدیرکل کانون استان کرمانشاه ضمن پاسداشت این روز در خصوص حفظ هویت و حراست از نام خلیج فارس تاکید کرد و هدف از برگزاری این برنامه را آشنایی بیشتر کودکان و نوجوانان با شاهنامه، اشعار و داستانهای حماسی فردوسی و ترویج فرهنگ ملی نقالی، ایجاد و تقویت هویت ملی در بین نسل امروز دانست.
در این نشست کودکان ونوجوانان این فرصت را پیدا کردند که به نقالی شاهنامه فردوسی بپردازند. اجرای دو موسیقی زنده در همین راستا و مسابقه از جمله دیگر برنامههایی بود که برگزار شد. در پایان ضمن تقدیر از همه شرکت کنندگان در نقالی از طرف دانشآموزان و مخاطبان حاضر یک نفر به عنوان اجرا کننده اثر برجسته معرفی و مورد تجلیل قرار گرفت.
حکیم ابوالقاسم فردوسی، شاعر بزرگ ایرانی و خالق اثر جاودان شاهنامه، در قرن چهارم هجری در طوس به دنیا آمد. او بیش از ۳۰ سال از عمر خود را صرف سرودن این حماسهٔ ملی کرد تا فرهنگ، تاریخ و زبان فارسی را از گزند فراموشی نجات دهد. شاهنامه، با بیش از ۵۰ هزار بیت، نه تنها روایتی از اساطیر، پهلوانیها و تاریخ ایران باستان است، بلکه نماد مقاومت هویت ایرانی در برابر تهاجم فرهنگی بیگانگان محسوب میشود. فردوسی با سبک حماسی و زبان فاخر خود، چنان تأثیری بر ادبیات فارسی گذاشت که او را احیاءکننده زبان فارسی میدانند. آرامگاه او در طوس (مشهد امروزی) به عنوان نماد فرهنگ و ادب ایران، همواره مورد احترام بوده است.
ویژهبرنامه نشست شاهنامهخوانی فردوسی از سوی کانون کرمانشاه و با هدف آشنایی بیشتر کودکان و نوجوانان با شاهنامه، اشعار و داستانهای حماسی فردوسی و ترویج فرهنگ ملی و ادبیات کهن ایران زمین و تقویت فعالیتهای فرهنگی و ادبی، طراحی شد وکانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه از این طریق، گام دیگری در راستای اشاعهٔ فرهنگ اصیل ایرانی و پاسداشت میراث ادبی کشور برداشت.