به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، جشن امضای آثار فرهاد حسنزاده، نویسنده نامآشنای کودک و نوجوان و طنزپرداز روز جمعه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در غرفه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.
فرهاد حسنزاده در این آیین ضمن تشکر از کانون برای برگزاری مراسم جشن امضای آثار خود گفت: بیش از اینکه من انتخاب کرده باشم برای بچهها بنویسم آنها مرا به دنیای خود دعوت کردند که برای آنها بنویسم.
ایدههای جذاب را مینویسم
حسنزاده با بیان اینکه برای گروههای سنی مختلف اعم از کودک، نوجوان و بزرگسال کتاب مینویسم، عنوان کرد: پیش فرض ذهنی من این است که با دیدن هر سوژه و ایده، اول به بچهها فکر کنم و ببینم بچهها چه موضع و برخوردی با آن موضوع خواهند داشت.
او که موفق به دریافت لوح افتخار از دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) شده است، بیان کرد: گاهی ممکن است ایدهای به نظرم جذاب بیاید آن را مینویسم و سپس فکر میکنم که باید برای کدام گروه سنی آن را تبدیل به کتاب کنم.
«ماجرای روباه و زنبور» نخستین کتابم بود
این نویسنده با اشاره به اینکه نخستین کتابم را سال ۱۳۷۰ زمانی که در شیراز زندگی میکردم به رشته تحریر درآوردم، گفت: آن زمان داستان «ماجرای روباه و زنبور» را برای بچهام تعریف میکردم. فکر کردم شاید برای بچههای دیگر هم خواندنی و جذاب باشد و برای همین کتابش را نوشتم.
حسنزاده با بیان اینکه سالها در مطبوعات کودک و نوجوان کار میکردم که مهمترین آنها نشریه دوچرخه بود، افزود: یکی از داستانهای من نیز در کتاب فارسی کلاس هشتم چاپ شده است.
بچهها قصههای کوتی کوتی را خیلی دوست دارند
او در پاسخ به این سوال که کدام یک از کتابهای خود را بیشتر دوست دارید، تصریح کرد: این سئوال سختی است. هر یک از کتابها حاصل یک تجربه و دربر دارنده یک دوره از زندگی نویسنده است. کتابهای کوتی کوتی را بچهها بسیار دوست دارند و با آن ارتباط خوبی برقرار کردند.
استقبال نوجوانان از «هستی» و «زیبا صدایم کن»
این نویسنده و شاعر اظهار داشت: در بخش نوجوان کتابهای «هستی» و «زیبا صدایم کن» مورد استقبال واقع شده و بازخوردهای خوبی از مخاطبان در مورد این دو کتاب گرفتم.
حسنزاده بیش از ۱۳۰ کتاب نوشته است
فرهاد حسنزاده، نویسنده شاعر و طنز پردرداز ایرانی در فروردین ۱۳۴۱ در آبادان به دنیا آمد. نویسندگی را از نوجوانی با نگارش نمایشنامه و داستان آغاز کرد. جنگ ایران و عراق و مهاجرت از آبادان باعث شد مدتی از نوشتن باز بماند اما در اواخر دهه شصت با نوشتن چند داستان و شعر به شکل حرفهای پا به دنیای نویسندگی کتاب برای کودکان و نوجوانان نهاد.
او تاکنون بیش از ۱۳۰ عنوان کتاب برای کودکان و نوجوانان و بزرگسالان منتشر کرده و جوایزی مهمی در ایران و خارج از ایران دریافت کرده است. برخی از کتابهایش به زبانهای انگلیسی، چینی، مالایی، ترکی استانبولی و کردی ترجمه شدهاند.
بهرهگیری حسنزاده از زبان بومی و اصطلاحهای عامیانه در آثارش
حسنزاده در آثارش به موضوعهایی چون جنگ، مهاجرت، کودکان کار و خیابان، بچههای بیسرپرست یا بد سرپرست، طبقات فرودست، افراد معلول و دارای اختلالات شخصیت روانی پرداخته است.
او از زبان ساده و ویژگیهای زبان بومی و اصطلاحهای عامیانه بهره میگیرد و شخصیتهای محوری و کنشگر به ویژه دخترانی که علیه برخی باورهای غلط ایستادگی میکنند را در آثارش به تصویر میکشد. از آثار برجسته میتوان به رمانهای «هستی»، «زیبا صدایم کن» و مجموعه داستانهای «شیمپالو» و «قصههای کوکوتی» اشاره کرد.
در پایان این آیین، فرهاد حسنزاده کتابهای خود را برای مخاطبانش امضاء کرد و این کتابها با تخفیف ۲۰ درصدی به آنها ارائه شد.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با برپایی سه غرفه در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در سالن شمالی ناشران کودک و نوجوان، ناشران عمومی (شبستان)، راهرو ۱۸، غرفه شماره ۵۸۱ و سالن ناشران آموزشی (ویژه کانون زبان) همچنین بخش مجازی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به نشانی book.icfi.ir حضور دارد.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مصلی امام خمینی(ره) تهران برگزار میشود.