به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، در راستای تحقق اهداف کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه و با هدف آگاهیبخشی به کودکان و نوجوانان در زمینه پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی، کارگاه آموزشی تخصصی با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و کلانتری ۱۱ شهرستان گیلانغرب در مرکز فرهنگی هنری این شهرستان برگزار شد.
این کارگاه با حضور اعضای دختر و پسر مرکز و با اجرای برنامههایی در این خصوص از نسرین نقیپور مربی مسئول مرکز گیلانغرب و همراهی کارشناس مشاوره، به منظور ارتقای سطح آگاهی نوجوانان در مواجهه با چالشهای اجتماعی و در راستای برنامههای هفته بهزیستی طراحی شد. در کنار این کارگاه، نمایشگاه عکسی با موضوع آسیبهای اجتماعی برپا شد که بازتابی از نگاه هنری و اجتماعی به این موضوعات بود.
آشنایی با انواع آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد، خشونت، و مشکلات روانی-اجتماعی، راهکارهای مقابله و پیشگیری با تأکید بر مهارتهای زندگی، عزت نفس و مهارت "نه گفتن"، نقش خانواده و نهادهای فرهنگی در کاهش آسیبها، بررسی چالشهای نوظهور مانند تأثیر فضای مجازی بر کودکان و نوجوانان از محورهای اصلی برگزاری این کارگاه بود.
منیژهالسادات حسینی، سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، در این رابطه اظهار داشت: کانون به عنوان یک مجموعه فرهنگی، رسالت مهمی در زمینه فرهنگسازی و کاهش آسیبهای اجتماعی دارد. برنامههایی مانند این کارگاه، نه تنها آگاهی نوجوانان را افزایش میدهد، بلکه آنها را به سفیران پیشگیری در خانواده و جامعه تبدیل میکند.
وی همچنین بر همکاری بینبخشی با نهادهایی مانند اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیروی انتظامی تأکید کرد و گفت: این مشارکتها میتواند به گسترش اثربخشی برنامههای فرهنگی و اجتماعی منجر شود و البته تاکنون برنامههای مختلفی را با این محوریت در کانون استان اجرایی کردهایم.
اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلانغرب و کلانتری ۱۱ این شهرستان نیز با حمایت از این طرح، بر نقش مشترک نهادهای فرهنگی و امنیتی در کاهش آسیبهای اجتماعی تأکید کردند. این همکاری نشاندهنده اهمیت رویکرد چندجانبه در مقابله با چالشهای اجتماعی است.
در حاشیه برگزاری این کارگاه نمایشگاه عکس در این مرکز برگزار شد که با نمایش آثاری با محوریت آسیبهای اجتماعی تلاشی هنرمندانه برای بازنمایی مسائل اجتماعی بود. این نمایشگاه نه تنها باعث جلب توجه مخاطبان شد، بلکه به عنوان ابزاری آموزشی برای انتقال پیامهای پیشگیرانه عمل کرد.
این برنامه، گامی مؤثر در راستای سیاستهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای مقابله با آسیبهای اجتماعی بود و نشان داد که ترکیب آموزش، هنر و مشارکت نهادهای محلی میتواند تأثیرگذاری برنامههای فرهنگی-اجتماعی را افزایش دهد. در همین راستا چنین اقداماتی در سایر مراکز کانون استان کرمانشاه نیز اجرا شده و تداوم آنها در دستور کار قرار دارد.