کد مطلب: 378232
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۶
کانون به دنبال گسترش همکاری با زیست‌بوم خلاق و فناور اصفهان

حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در سفر به استان اصفهان با حضور در شهرک علمی و تحقیقاتی این استان، با مدیران و فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان و مجموعه‌های خلاق دیدار و زمینه‌های همکاری در حوزه کودک و نوجوان را بررسی کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، این نشست روز چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ با حضور اعضای هیأت‌رئیسه شهرک‌های صنعتی اصفهان، تعدادی از معاونان و مدیران ستادی کانون و مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد.

کانون به دنبال گسترش همکاری با زیست‌بوم خلاق و فناور اصفهان

پیوند علم، صنعت و ایده‌های نوآورانه

در ابتدای این نشست، احسان یزدیان، رئیس شهرک‌های صنعتی اصفهان، با معرفی ظرفیت‌های این مجموعه، بر نقش پارک علم و فناوری در ایجاد ارتباط میان دانشگاه و صنعت و توسعه فناوری تأکید کرد.

وی با اشاره به سابقه فعالیت این مجموعه گفت: شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان با هدف حمایت از ایجاد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و کمک به تبدیل ایده‌های نوآورانه به محصولات و خدمات فناورانه فعالیت می‌کند.

یزدیان افزود: این مجموعه از سال ۱۳۸۰ با راه‌اندازی نخستین مرکز رشد کشور، فعالیت خود را در حمایت و هدایت شرکت‌های کوچک و نوپای دانش‌بنیان آغاز کرده و به عنوان حلقه واسط میان دانشگاه، صنعت و دولت، در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و تبدیل علم به ثروت نقش دارد.

او با اشاره به سرمایه‌گذاری در حوزه کودکان و نوجوانان اظهار کرد: ما برای کودکان و نوجوانان از مقطع دبستان تا دانشگاه سرمایه‌گذاری می‌کنیم و باید در جایی ثمره این سرمایه‌گذاری دیده شود و پارک علم و فناوری یکی از مکان‌هایی است که می‌تواند زمینه تحقق این هدف را فراهم کند.

ارائه ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان

در ادامه نشست، تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان و مجموعه‌های فعال در حوزه‌های مختلف، ظرفیت‌ها و محصولات خود را معرفی کردند و پیشنهادهای خود برای همکاری با کانون را مطرح کردند.

الیاس ناطق، مدیرعامل یکی از شرکت‌های فعال در حوزه فناوری آموزشی، با اشاره به فعالیت این شرکت از سال ۱۳۸۹ گفت: این مجموعه با تولید ۳۰ محصول، در حوزه فناوری آموزشی فعالیت می‌کند و محصولات کمک‌تدریس و کمک‌معلم ارائه می‌دهد. او همچنین از ورود این مجموعه به پلتفرم شاد خبر داد.

او «کتاب تعاملی ویرا» را یکی از محصولات این شرکت معرفی کرد؛ نرم‌افزاری که نسخه الکترونیک کتاب‌های درسی را همراه با محتوای آموزشی، فیلم، فلش‌کارت، تمرین‌های تعاملی، آزمون و بازی‌های آموزشی ارائه می‌کند.

علامتی در پاسخ به این پیشنهادها گفت: کانون می‌تواند در ارسال پروپوزال‌ها و ایجاد مسیر همکاری، نقش تسهیل‌گر داشته باشد.

نفیسه خدابین، مدیر شرکت آوا گستران نیز از فعالیت این مجموعه در زمینه تولید محتوای صوتی و همکاری با ۴۰ گوینده سخن گفت و بر امکان همکاری در زمینه تولید کتاب تأکید شد.

رسول بیدارم، مدیر گروه اقتصاد خلاق آرمانشهر میهن، نیز با اشاره به فعالیت‌های این مجموعه در حوزه هنر و کودکان با نیازهای ویژه، خواستار هم‌افزایی میان دستگاه‌های مرتبط برای معرفی و عرضه محصولات خلاق شد.

مدیرعامل کانون در پاسخ به این پیشنهاد، با اشاره به فعالیت مراکز فرهنگی هنری کانون برای کودکان و نوجوانان فراگیر گفت: زمینه همکاری وجود دارد و می‌توان با استفاده از ظرفیت تفاهم‌نامه کانون با مدارس استثنایی، این همکاری را در سراسر کشور دنبال کرد.

مدیران دیگر شرکت‌ها نیز از فعالیت‌های خود در حوزه‌هایی همچون تولید انیمیشن، واقعیت مجازی، متاورس، مرچندایزینگ، محصولات دوستدار محیط زیست، بازی‌سازی، تولید محصولات آموزشی، بازی‌های رومیزی و دیجیتال، تندرستی و سبک زندگی سخن گفتند.

کانون به دنبال گسترش همکاری با زیست‌بوم خلاق و فناور اصفهان

علامتی: کانون یک برند ملی و بین‌المللی است

حامد علامتی در پاسخ به مجموعه پیشنهادهای مطرح‌شده از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: طرح‌ها و ایده‌های خود را در اختیار کانون قرار دهید. کانون یک برند ملی و بین‌المللی است و برای همکاری، شاخص‌ها و استانداردهای مشخصی دارد.

وی با اشاره به تجربه کانون در تولید آثار سینمایی و سریالی افزود: کانون در تولید آثاری مانند «بچه زرنگ» تجربه دارد و سریال این اثر نیز در ۵۲ قسمت تولید شده است. ما به دنبال آثار فاخر هستیم و در این زمینه سخت‌گیریم.

مدیرعامل کانون همچنین بر اهمیت اقتباس از آثار ادبی تأکید کرد و گفت: از تولید آثار اقتباسی بر پایه کتاب‌های خوب و شاخص، به‌ویژه آثار کانون، استقبال می‌کنیم.

کانون به دنبال گسترش همکاری با زیست‌بوم خلاق و فناور اصفهان

کانون به دنبال آثار خلاقانه و مخاطب‌گسترده

معاون تولید کانون نیز در این نشست با تأکید بر ضرورت تولید آثار باکیفیت و خلاقانه گفت: کانون با وجود محدودیت‌های تولید و بودجه، تلاش می‌کند منابع خود را برای تولید آثار اثرگذار به بهترین شکل به کار بگیرد.

کریمی‌صارمی افزود: بسیاری از حاضران یا عضو کانون بوده‌اند یا با این مجموعه ارتباط داشته‌اند.

کانون دارای استانداردهای مشخصی است و تلاش می‌کند از امکانات موجود برای تولید آثار مناسب استفاده کند.

وی ادامه داد: بهترین اثر از نگاه کانون، اثری است که بتواند طیف گسترده‌ای از مخاطبان را درگیر کند و حتی در خارج از کشور نیز حرفی برای گفتن داشته باشد.

معاون تولید کانون تأکید کرد: آثار تولیدشده باید خلاقانه و نو باشند و در آن‌ها کشف و شهود وجود داشته باشد. کودکان و نوجوانان به آثار خوب نیاز دارند و اگر محتوای مناسب و باکیفیت تولید نشود، ممکن است مخاطبان به سمت آثاری بروند که با اهداف متفاوت تولید شده‌اند.

کانون به دنبال گسترش همکاری با زیست‌بوم خلاق و فناور اصفهان

سیدعارف علوی، مشاور مدیرعامل کانون، نیز بر ضرورت توجه به آینده صنعت نشر تأکید کرد و گفت: برای آینده صنعت نشر باید فکر کرد، طرح‌های خلاقانه ارائه داد و بر تبلیغ و ترویج کتاب نیز تمرکز کرد.

کانون به دنبال گسترش همکاری با زیست‌بوم خلاق و فناور اصفهان

تأکید بر طرح‌های خلاقانه در حوزه نشر

در بخش دیگری از این نشست، موضوع آینده صنعت نشر و راه‌های ترویج کتاب و کتاب‌خوانی مطرح شد.

مجتبی دانشور، سرپرست اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، با تأکید بر ضرورت توجه به آینده صنعت نشر، خواستار ارائه طرح‌های خلاقانه برای توسعه نشر، به‌ویژه در حوزه کتاب کودک و نوجوان شد.

وی تبلیغ و ترویج کتاب را یکی از چالش‌های حوزه نشر دانست و گفت: کانون از فعالیت‌ها و طرح‌های خلاقانه‌ای که بتواند به ترویج کتاب و کتاب‌خوانی و تقویت صنعت نشر کمک کند، حمایت می‌کند.

دانشور همچنین بر ضرورت همکاری با ناشران و استفاده از ظرفیت‌های موجود برای توسعه فعالیت‌های مرتبط با کتاب و نشر تأکید کرد و گفت: در حوزه عرضه، معرفی و ترویج کتاب باید به دنبال روش‌های جدید بود.

وی افزایش قیمت کتاب را از دیگر چالش‌های صنعت نشر عنوان کرد و افزود: با افزایش قیمت کتاب، این احتمال وجود دارد که کتاب به‌تدریج از سبد خانواده‌ها حذف شود. استفاده از ظرفیت پلتفرم‌ها و کتابخانه‌های اشتراکی می‌تواند بخشی از این خلأ را جبران کند.

کانون به دنبال گسترش همکاری با زیست‌بوم خلاق و فناور اصفهان

گسترش آموزش علوم و فناوری‌های نوین

مصطفی پردلی، رئیس کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران (کافنا)، نیز با اشاره به فعالیت‌های این مجموعه در حوزه ترویج علوم و فناوری‌های نوین برای کودکان و نوجوانان گفت: کافنا در دو سال گذشته تلاش کرده است با استفاده از ظرفیت کانون و همکاری با مجموعه‌های علمی و فناوری، زمینه آموزش و مشارکت کودکان و نوجوانان در حوزه‌های فناورانه را گسترش دهد.

وی شکل‌گیری شورای علوم و فناوری‌های نوین کودکان و نوجوانان در اصفهان را گامی برای توسعه فعالیت‌های علمی و فناورانه دانست و افزود: با انعقاد تفاهم‌نامه میان پارک علم و فناوری و این شورا، فعالیت‌های کافنا در استان اصفهان شکل منسجم‌تری خواهد گرفت.

پردلی با اشاره به فعالیت‌های کافنا در تابستان امسال گفت: نخستین ترم آموزشی این مجموعه در شش رشته از جمله هوش مصنوعی، رباتیک و فناوری‌های نوین برگزار شد و نزدیک به ۱۰ هزار مخاطب به صورت تخصصی در این کلاس‌ها آموزش دیدند.

وی همچنین از مشارکت حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در رویدادهای فناورانه کافنا از طریق بسترهای مجازی، به‌ویژه پلتفرم شاد، خبر داد.

کانون به دنبال گسترش همکاری با زیست‌بوم خلاق و فناور اصفهان

اصفهان؛ ظرفیتی برای توسعه صنعت بازی

لیلا بابایی، مدیرکل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون، نیز با اشاره به سابقه فعالیت کانون در حوزه اسباب‌بازی و سرگرمی گفت: کانون از ابتدای دهه ۶۰ فعالیت خود را در این حوزه با هدف طراحی و تولید محصولاتی متناسب با مأموریت «پرورش فکر» آغاز کرد.

وی شکل‌گیری شورای نظارت بر اسباب‌بازی را یکی از اقدامات مهم کانون در این حوزه دانست و گفت: ثبت طرح، صدور مجوز تولید و نظارت بر واردات اسباب‌بازی در دبیرخانه این شورا انجام می‌شود.

بابایی همچنین از برگزاری جشنواره ملی اسباب‌بازی به صورت متمرکز در تهران و برگزاری بخش‌های استانی آن در استان‌های مختلف خبر داد.

مدیرکل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون با اشاره به ظرفیت‌های حوزه گیم نیز گفت: بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه، تعداد بازی‌های داخلی و بازی‌های ویدئویی تولید داخل باید تا پایان برنامه نسبت به سال ابتدایی اجرای آن ۶۰ درصد افزایش پیدا کند.

وی افزود: کانون در همکاری با بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای این مسیر را دنبال می‌کند و استان اصفهان نیز سال گذشته با برگزاری رویداد «بازی مقاومت» در این حوزه نقش‌آفرینی ویژه‌ای داشت.

بابایی در پایان با اشاره به حضور خود در جلسه شورای راهبردی توسعه صنعت بازی استان اصفهان اظهار کرد: این جلسه می‌تواند آغازگر مسیری باشد که در آن اصفهان به الگویی برای سایر استان‌ها در حوزه توسعه صنعت بازی تبدیل شود.

این نشست برای معرفی ظرفیت‌های کانون به مجموعه‌های دانش‌بنیان و خلاق اصفهان و بررسی زمینه‌های همکاری در حوزه‌هایی همچون تولید محتوای فرهنگی، فناوری‌های نوین، نشر، بازی، اسباب‌بازی و انیمیشن برگزار شد.

کانون به دنبال گسترش همکاری با زیست‌بوم خلاق و فناور اصفهان

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha