به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، حامد علامتی در نشست با زهرا بهروزآذر گزارشی از فعالیتهای کانون به ویژه در دوران ۱۲ روزه جنگ تحمیلی رژیم غاصب صهیونیست علیه ایران ارایه داد و افزود: «ما در این دوران قرارگاه کودک و نوجوان، را تشکیل دادیم و همه کنشگران حوزه کودک و نوجوان را با هدف همافزایی، دعوت کردیم تا پای کار بیایند. خروجی این همافزایی تولید یک برنامه تلویزیونی با محوریت نوجوانان است که بهزودی روی آنتن میرود. در شرایط فعلی، همکاران ما، با تمام توان در میدان فعال هستند. همچنین تولید محتواهایی مانند برنامههای انیمیشن، کتابهای ویژه کودکان و نوجوانان، و حتی پلتفرمهایی که تاکنون بیش از ۲میلیون و ۲۰۰هزار مخاطب داشته، بخشی از این تلاشهاست.»
او ادامه داد: «در حال حاضر، ۷۰۰ عنوان کتاب و ۲۰۹ فیلم کودک و نوجوانان و حتی انیمیشن بهصورت رایگان در سکوهای نمایشی و تخصصی کتاب در دسترس است. ما فیلمهای سینمایی که به تازگی نمایش آنها به پایان رسیده مانند «باغ کیانوش» را بهصورت رایگان در اختیار صداوسیما قرار دادیم تا برای کودکان و نوجوانان در شرایط فعلی پخش کند.»
مدیرعامل کانون اظهار کرد: «همچنین هزینه ورود به مراکز کانون نیز به کمترین میزان کاهش یافته تا خانوادهها بهراحتی بتوانند از خدمات فرهنگی استفاده کنند که طی طرحی تا پایان تیر عضویت در مراکز کانون رایگان انجام شد. کانون زبان ایران هزینهبر است، اما ۲۰ درصد تخفیف در نظر گرفتیم و برای خانوادههایی که در این تجاوزهای اخیر تحت تاثیر قرار گرفتند و خانواده شهدا یک سال رایگان تمام خدمات کانون را ارائه خواهیم داد. علاوه بر این خانواده نیروهای مسلح نیز یک ترم به صورت رایگان از خدمات کانون زبان بهرهمند میشوند.»
علامتی در ادامه به فعالیتهای داوطلبانه مربیان کانون در استانها نیز اشاره کرد و گفت: «در استان تهران بهتنهایی ۶۵ مرکز داریم که در بسیاری از آنها مربیان حتی بدون بخشنامه، فعالیتهایی داوطلبانه را برای کودکان ساکن در نزدیکی مراکز اجرا میکنند. در بسیاری از شهرها حضور کانون به معنی پناهگاهی فرهنگی برای کودکان است. ما تئاترهای کودک و نوجوان داریم که تصویربرداری میشوند و آنها را در سکوهای نمایشی به شکل رایگان در اختیار قرار دادیم. به جهت اینکه با کودک سروکار داریم اولویتمان بانوان هستند و ۸۰درصد از مدیران و مربیان ما بانوان هستند. در حال حاضر ۱هزار و ۴۰ مرکز فرهنگی هنری داریم که حدود ۸۰۰ مرکز ما ثابت هستند و ۲۰۰ مرکز نیز سیار هستند. توسعه مراکز سیار و روستایی ما در اولویت است.»
علامتی در پایان بیان کرد: «ما با ۲۴ میلیون کودک در ارتباط هستیم و بهتازگی به سوی مراکز پیش دبستانی نیز رفتهایم. به دنبال این هستیم تا بتوانیم از مربیان خودمان در این مراکز استفاده کنیم. ضمن اینکه کانون از عضومحوری به مخاطبمحوری پیش رفته است و در حال تلاش هستیم تا بتوانیم در دسترس همه باشیم. محصولات ما باید در اختیار مخاطبان قرار گیرد و صرفا مختص به اعضای کانون نباشد. علاوه بر این ما اخیرا به دنبال تاسیس مرکز تربیت مربی برای کودک هستیم.»
زهرا بهروزآذر معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در این نشست بر اهمیت تقویت سلامت روان کودکان و آموزش مهارتهای والدگری در کانون تأکید کرد.
تشکیل یک میز مشترک میان نهادهای فرهنگی و تخصصی را برای طراحی برنامههای ویژه عبور از بحرانهای روانی کودکان، توجه به تحولهای فناورانه و تأثیر آن بر تربیت کودکان، راهاندازی بستهای ویژه فعالیتهای تابستانی از سوی کانون و حمایت دولت از آن شامل برپایی کارگاههایی ویژه گفتوگو، هنردرمانی، و تجربهمحوری و انتقال تجربههای موفق کانون به مناطق کمبرخوردار بخشی از سخنان و پیشنهادهای معاون ریاستجمهوری در این نشست بود.
فرهاد فلاح معاون فرهنگی، فروهر معدنی مدیرکل آفرینشهای فرهنگی و زینب عاشری مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز نیر در این نشست گزارشهایی از فعالیتهای کانون در حوزه مسئولیت خود بیان کردند.
در این نشست، لزوم حمایت روانی از کودکان در شرایط بحرانی، پیوند مؤثرتر خانوادهها با نظام تربیتی و بهرهگیری هدفمند از فناوری در فرآیند آموزش مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین دو طرف بر همکاریهای مشترک برای ارتقاء توانمندی خانوادهها در مواجهه با تحولات اجتماعی و تربیتی تأکید کردند.