کهگیلویه و بویراحمد «سند راهبردی نوجوان» تدوین می‌کند؛ الگوی موفق چهارمحال و بختیاری در دستور کار

در نشستی با حضور مدیرکل کانون چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد روند تدوین «سند راهبردی نوجوان» را آغاز کرد. این اقدام با هدف گذار از کودک‌محوری به نوجوان‌محوری و با بهره‌گیری از تجربیات موفق استان همجوار، صورت می‌گیرد تا برنامه‌های کانون بیش از پیش به دغدغه‌ها و خواسته‌های نوجوانان پاسخ دهد.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کهگیلویه وبویراحمد ؛ نشست شورای فرهنگی کانون استان با حضور مدیران کل کانون های پرورش فکری کهگیلویه‌و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری، برگزار شد. 

مدیرکل کانون چهارمحال و بختیاری، با تأکید بر لزوم همسو کردن دستگاه‌ها بیان کرد: در دستگاه‌ها شوراهای مختلفی وجود دارد اما هیچ‌کدام ویژه نوجوان نیست. اگر قرار است برای نوجوان تصمیم بگیریم، باید خود او در جلسات حضور داشته باشد.

واحد دهکردی همچنین از تدوین «سند راهبردی نوجوان» در هفت محور و تعیین تکلیف مشخص برای دستگاه‌ها خبر داد و افزود: نظرات همه دستگاه‌ها اخذ شده و این سند می‌تواند باعث همکاری گسترده دستگاه‌های اجرایی با کانون شود.

 وی همچنین بر لزوم توجه به فضاهای مرتبط با زیست نوجوانان همچون بازیگاه‌ها و حتی کافه‌ها تأکید کرد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کهگیلویه و بویراحمد، با بیان اینکه کانون هنوز بیشتر با عنوان حوزه کودک شناخته می‌شود گفت: نگاه کودک‌محور کافی نیست، زمان نوجوان‌محوری است و باید ویژگی‌های خلقی و شخصیتی نوجوان در برنامه‌ریزی‌ها دیده شود.

 سلیمان شهبازی همچنین به تشکیل «شورای مشورتی نوجوان‌محوری» و تدوین طرح‌هایی متناسب با ظرفیت‌های استان اشاره کرد. 

وی با اشاره به شباهت بافت کهگیلویه و بویراحمد با چهارمحال و بختیاری، بر توجه به کافه‌ها به عنوان فضاهایی که نوجوانان بخشی از وقت خود را در آن می‌گذرانند، تأکید کرد.

طرح «نوجوان مسئول» نیز به‌عنوان یکی از برنامه‌های مهم و دارای کنش اجتماعی مطرح شد؛ طرحی که در قالب جشنواره استانی و ملی و در شش ساحت فرهنگی، هنری، ادبی, علمی، کنش اجتماعی و مذهبی–قرآنی اجرا می‌شود و سؤال اصلی آن این است که «نوجوان مسئول کیست؟»

در بخش دوم نشست، اجرای یک برنامه شاخص در خیابان جمهوری مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به حضور گسترده مردم در این محور شهری، مقرر شد برنامه‌ای با محوریت نوجوانان اجرا شود که شامل نمایش «روایت فتح»، اجرای سرود ۱۶۸ نفری، روایتگری نوجوانان درباره جنگ، ایستگاه نقاشی ۱۶۸ متری، مداحی نوجوانان وشاهنامه‌خوانی با محوریت حماسه ایران خواهد بود.

در پایان جلسه تأکید شد: رسالت شغلی ما کمک به کودک و نوجوان است و اجرای چنین برنامه‌هایی می‌تواند زمینه رشد، هویت‌یابی و مسئولیت‌پذیری نوجوانان را تقویت کند.


نگاه کودک‌محور کافی نیست، زمانِ نوجوان‌محوری است

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha