زنگ خطر مصرف آب به صدا در آمده است

ویژه برنامه هفته صرفه چویی و آغاز طرح داناب و گسترش سواد آبی" با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شرکت آب منطقه‌ای، آموزش و پرورش و جهاد دانشگاهی کردستان و با هدف فرهنگسازی در بهینه کردن مصرف آب در استان کردستان چهارم تیر ماه در مجتمع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سنندج برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان کردستان، حمیدرضا گوهری، مدیرکل کانون پرورش فکری  کودکان و نوجوانان استان کردستان،  در ابتدای این مراسم با تأکید بر مصرف به اندازه آب اظهار کرد: میانگین مصرف آب در ایران بیشتر از میانگین جهانی است و زنگ خطر مصرف این منبع خدادادی به صدا در آمده است.

وی افزود: می‌طلبد که در زمینه صرفه‌جویی در مصرف آب فرهنگ‌سازی بیشتری در جامعه و به ویژه کودکان و نوجوانان صورت گیرد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان طرح داناب را طرحی فرهنگی برای صرفه‌جویی در مصرف آب ذکر کرد و یادآور شد: دوران کودکی و نوجوانی فرصت مناسبی برای ترویج مدیریت مصرف بهینه آب است.

حمیدرضا گوهری اظهار کرد: حفاظت از آب به عنوان منبع زندگی از گذشته مرسوم بود و این باید اکنون نیز به فرهنگ غالب جامعه بدل شود.

وی افزود: صرفه جویی در مصرف انرژی در همه بخش ها لازم است و در حفاظت از این منابع، کودکان و نوجوان مهمترین نقش را در فرهنگسازی عمومی دارند.

این مراسم که با حضور مدیران و معاونین شرکت آب منطقه ای، اداره کل آموزش و پرورش، جهاد دانشگاهی و مدیر کل و کارکنان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان برگزار شد، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان کردستان ضمن قدردانی از مجموعه‌ی همراه، اظهار داشت: تأمین آب با سدسازی و پروژه‌های عمرانی در مناطق سخت استان از مهم‌ترین اقدامات سخت افزاری وزارت نیرو است، اما تا زمانی که اقدامات نرم افزاری در حوزه صرفه‌جویی صورت نگیرد، موفق نخواهیم بود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان کردستان، آموزش و فرهنگ‌سازی را مهمترین اقدامات مؤثر در راستای صرفه‌جویی در مصرف آب ذکر کرد و افزود: فرهنگ‌سازی بین فرزندان، موجب رشد و بالندگی کشور می‌شود؛ لذا می‌طلبد که وزارت آب و نیرو بیشتر وارد حوزه فرهنگی شود و با اطلاع‌رسانی و آگاهی‌سنجی، پیوند بین فرهنگ، هنر و آب را تقویت کند.

مهندس آریانژاد با اشاره به اینکه یکی از اقدامات شاخص وزارت نیرو در راستای فرهنگ‌سازی برای مصرف آب، طرح داناب است، عنوان کرد: بهره گیری از مباحث و ظرفیت‌های دینی و مذهبی برای مصرف بهینه آب تأثیر گذار است.

وی با اشاره به اینکه با اجرای طرح داناب، استفاده بهینه از آب بین جوانان و کودکان فرهنگ‌سازی می‌شود، بیان کرد: همه ارگان‌ها باید با همدلی برای اجرای طرح داناب به عنوان ارتباط بین صنعت آب، فرهنگ و مذهب منطقه بیشتر تلاش کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان، عنوان کرد: مردم و کشاورزان باید بدانند که با بهره‌گیری از کشاورزی مکانیزه می‌توانند از منابع آب حفاظت کرده و بیشترین بهره‌وری و صرفه اقتصادی را داشته باشند.

وی یادآور شد: رشد این نگرش در حوزه آموزش و پرورش، مدیران و کارشناسانی که مصرف بهینه را در اولویت قرار می‌دهند، به دنبال دارد.

دانش‌آموزان مهم‌ترین جامعه هدف فرهنگ‌سازی الگوی مصرف

رئیس جهاددانشگاهی کردستان، امروز، در ادامه این مراسم، گفت: استفاده از نعمات خداوند که در اختیار انسان به عنوان اشرف مخلوقات قرار گرفته، به ویژه نعمت آب، باید به درستی صورت گیرد.

دکتر اسدی دانش‌آموزان را مهم‌ترین جامعه هدف فرهنگ‌سازی الگوی مصرف ذکر کرد و افزود: دانش‌آموزان آینده‌سازان جامعه هستند و بر همین اساس می‌طلبد که از نشاط و شادابی آنها در زمینه امیدسازی برای آینده، بهره گرفت.

وی هوا، آب و خاک را سه عنصر اصلی زندگی خواند و بیان کرد: همه ما باید برای حفظ و نگهداری این نعمات و ماندگاری آنها برای آیندگان تلاش کنیم.

رئیس جهاددانشگاهی استان کردستان با بیان اینکه شکل‌گیری زندگی در روستاها و محیط شهری در گذشته بر اساس بهره‌گیری از نعمت آب بوده است، ادامه داد: نیاکان ما در طول تاریخ به درستی برای سکنی گزیدن تصمیم گرفته‌اند و آب را معیار اصلی انتخاب محل زندگی خود قرار داده‌اند، اما متأسفانه امروز این تصمیم‌گیری به درستی صورت نمی گیرد و مصرف آب بهینه نیست.

دکتر اسدی یادآور شد: جامعه امروزی باید با آموزش و فرهنگ‌سازی بیشتر، نحوه صحیح مصرف آب را سرلوحه زندگی خود قرار داده و قدر نعمت آب را بدانند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =